EdZR
Zainteresovan član
- Poruka
- 450
Ako ima neko na poklon sijamsko mace rado bi ga udomio, tj. treba mi za poklon devojci je rodjendan a jako voli sijamse macice pa sam hteo da je iznenadim.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Devojka ima 24g. i imala je macku 10g a onda je samo nestala, zato i zelim da joj nabavim macu za rodjendan.Sigurno ćeš je iznenaditi ali nemoj da budu iznenadjeni i njeni roditelji....imao sam takav slućaj pa treba biti oprezan
Možda će koristi a ne škodi....Saveti za mačke
Pa sa papirima ili bez, rasni macici se prodaju. Nije ista cena za macice sa pedigreom i one bez, ali nije ni besplatno, tu kao i svuda vazi zakon ponude i traznje. Domaci macici su besplatni zato sto ih ima mnogo vise nego sto ima ljudi koji ih hoce, rasni macici kostaju zato sto ih ima mnogo manje nego ljudi koji ih hoce. Pedigre ti predstavlja koliku-toliku garanciju da je mace zdravo, jer na primer ko pari macku bez pedigrea sa mackom bez pedigrea i onda prodaje macice bez pedigrea ne moze nikako da zna da li su taj macak i macka bili u srodstvu i da li je mace zbog toga nasledilo neki zdravstveni problem (a sijamskih macaka u Srbiji ipak nema bas mnogo, vrlo je moguce slucajno upariti dve koje su u srodstvu). A priznaces, tragicno je zavoleti zivotinju i onda ti ona umre za 5-6 godina zbog urodjene srcane mane ili neceg slicnog. Zapravo, trebalo bi da bude zabranjeno pariti macke bez pedigrea, upravo iz tog razloga, u uredjenim drustvima to funkcionise ovako - ti odes kod registrovanog odgajivaca, svi macici su sa pedigreom, ali neki imaju bolje karakteristike od ostalih, ti kostaju vise i mogu da se koriste za reprodukciju (ko hoce da postane odgajivac) a ovi ostali kostaju manje (ali nisu besplatni) i odgajivac te ugovorom obavezuje da ces sterilisati mace i neces ga pustati da se pari.
Ali sve i da nadjes da neko hoce da ti pokloni mace, to sto je njena prethodna macka jednog dana samo nestala i nije dobra preporuka, jer ljudi se trude da svojim macicima pronadju dobar dom, a ne neki gde postoji rizik da macka jednog dana samo nestane (znam po sebi, da ja poklanjam macice kada cujem tu informaciju upalila bi mi se crvena lampica, isto vazi i za ljude koji misle da ih kao velike ljubitelje i strucnjake za macke preporucuje to sto su za 10 godina promenili 5 macaka, a poznato je da dobro cuvana i pazena macka moze da zivi 15-20 godina).