Sijamsko mace potrebno do 04.06.

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rasne macice je lako prodati, niko ne mora da ih poklanja pa zato sumnjam da ces naci neko besplatno. S druge strane, odrasle sijamske macke vlasnici cesto napustaju pa se moze usvojiti odrasla macka i tako uciniti dobro delo. Evo bas danas sam videla ovaj oglas

Poklanjam dve mace, sijamke,sterilisane,stare 6 i 4 godine.Hitno!!!!0600542 383

S tim sto su te dve macke navikle jedna na drugu i trebalo bi ih uzeti zajedno, nehumano bi bilo razdvajati ih. Obe su sterilisane tako da ti devojka nece imati veterinarske troskove, a nadam se da dve macke moze da hrani...

Ma ne ok je ali meni je potrebno mace, kupio bi samo mi je vazno da nadjem mace. Papiri mi nisu bitni jer ona voli tu rasu macaka i ne zeli da zaradjuje vec je ljubitelj.
Te dve macke sve ok ali stare su ipak zelim mace koje ce se naviknuti na nju a mislim da je veliki sok za ljubimce kada moraju da menjaju vlasnike po gotovo kada su starije...
Nadam se da ce se barem neko javiti ipak imam rok do 04.06.

Pa sa papirima ili bez, rasni macici se prodaju. Nije ista cena za macice sa pedigreom i one bez, ali nije ni besplatno, tu kao i svuda vazi zakon ponude i traznje. Domaci macici su besplatni zato sto ih ima mnogo vise nego sto ima ljudi koji ih hoce, rasni macici kostaju zato sto ih ima mnogo manje nego ljudi koji ih hoce. Pedigre ti predstavlja koliku-toliku garanciju da je mace zdravo, jer na primer ko pari macku bez pedigrea sa mackom bez pedigrea i onda prodaje macice bez pedigrea ne moze nikako da zna da li su taj macak i macka bili u srodstvu i da li je mace zbog toga nasledilo neki zdravstveni problem (a sijamskih macaka u Srbiji ipak nema bas mnogo, vrlo je moguce slucajno upariti dve koje su u srodstvu). A priznaces, tragicno je zavoleti zivotinju i onda ti ona umre za 5-6 godina zbog urodjene srcane mane ili neceg slicnog. Zapravo, trebalo bi da bude zabranjeno pariti macke bez pedigrea, upravo iz tog razloga, u uredjenim drustvima to funkcionise ovako - ti odes kod registrovanog odgajivaca, svi macici su sa pedigreom, ali neki imaju bolje karakteristike od ostalih, ti kostaju vise i mogu da se koriste za reprodukciju (ko hoce da postane odgajivac) a ovi ostali kostaju manje (ali nisu besplatni) i odgajivac te ugovorom obavezuje da ces sterilisati mace i neces ga pustati da se pari.

Ali sve i da nadjes da neko hoce da ti pokloni mace, to sto je njena prethodna macka jednog dana samo nestala i nije dobra preporuka, jer ljudi se trude da svojim macicima pronadju dobar dom, a ne neki gde postoji rizik da macka jednog dana samo nestane (znam po sebi, da ja poklanjam macice kada cujem tu informaciju upalila bi mi se crvena lampica, isto vazi i za ljude koji misle da ih kao velike ljubitelje i strucnjake za macke preporucuje to sto su za 10 godina promenili 5 macaka, a poznato je da dobro cuvana i pazena macka moze da zivi 15-20 godina).

Pa sa papirima ili bez, rasni macici se prodaju. Nije ista cena za macice sa pedigreom i one bez, ali nije ni besplatno, tu kao i svuda vazi zakon ponude i traznje. Domaci macici su besplatni zato sto ih ima mnogo vise nego sto ima ljudi koji ih hoce, rasni macici kostaju zato sto ih ima mnogo manje nego ljudi koji ih hoce. Pedigre ti predstavlja koliku-toliku garanciju da je mace zdravo, jer na primer ko pari macku bez pedigrea sa mackom bez pedigrea i onda prodaje macice bez pedigrea ne moze nikako da zna da li su taj macak i macka bili u srodstvu i da li je mace zbog toga nasledilo neki zdravstveni problem (a sijamskih macaka u Srbiji ipak nema bas mnogo, vrlo je moguce slucajno upariti dve koje su u srodstvu). A priznaces, tragicno je zavoleti zivotinju i onda ti ona umre za 5-6 godina zbog urodjene srcane mane ili neceg slicnog. Zapravo, trebalo bi da bude zabranjeno pariti macke bez pedigrea, upravo iz tog razloga, u uredjenim drustvima to funkcionise ovako - ti odes kod registrovanog odgajivaca, svi macici su sa pedigreom, ali neki imaju bolje karakteristike od ostalih, ti kostaju vise i mogu da se koriste za reprodukciju (ko hoce da postane odgajivac) a ovi ostali kostaju manje (ali nisu besplatni) i odgajivac te ugovorom obavezuje da ces sterilisati mace i neces ga pustati da se pari.

Ali sve i da nadjes da neko hoce da ti pokloni mace, to sto je njena prethodna macka jednog dana samo nestala i nije dobra preporuka, jer ljudi se trude da svojim macicima pronadju dobar dom, a ne neki gde postoji rizik da macka jednog dana samo nestane (znam po sebi, da ja poklanjam macice kada cujem tu informaciju upalila bi mi se crvena lampica, isto vazi i za ljude koji misle da ih kao velike ljubitelje i strucnjake za macke preporucuje to sto su za 10 godina promenili 5 macaka, a poznato je da dobro cuvana i pazena macka moze da zivi 15-20 godina).

Gospodine vidim da se bavite prodajom macaka i da isto to gurate, slazem se sa vama da su rasne macke prodaju ali moja tetka je imala sijamsku macku i nije imala papire a posle kada je dobila male mace pola je prodala a pola dala na poklon ko se javio na oglas. Ja bi rado uzeo od tetke da njemu nisu maknuli....
Sto se tice devojke maca joj je nestala posle 10 GODINA a ne posle tri meseca brinula se o njoj toliko zar mislite da je nije pazila? Lose vam se pali crvena lampica!!! Svako normalan bi to shvatio inace tri nedelje je plakala i trazila je svuda a vi dajete lazne predpostavke. To je kao da ja dodjem i kazem da ste vi ubica....

Hteo sam da je obradujem jer sam joj vec kupio poklon pa sam samo ovo hteo da bude dodatni poklon i da se jako iznenadi... ali dobro ako se ne nadje neko mace do datog vremena, hvala puno pravim ljubitaljim zivotinja kojim sam oduzeo vremena ovim postom...

Lose pretpostavljas druze, moje macke su sterilisane mesanke ;) A ko hoce da se bavi odgajanjem rasnih macaka zna se kako se to radi, ja sam ti rekla cinjenice a ako ti i dalje mislis da je sjajna i pametna stvar proizvoditi macice bez papira, tvoja stvar. Samo zapamti da i ovde vazi ono koliko para toliko muzike, ako joj poklonis mace bez papira koje ima neku urodjenu zdravstvenu manu jer "odgajivac" niti zna niti ga zanima da prekontrolise poreklo i zdravlje roditelja, bolje da joj ga ni ne poklanjas. A ako hoces da kupis mace ne cekaj da ti se neko javi, puni su oglasi sijamskih macica na prodaju.

Macka se ne pusta napolje bez nadzora, ako vlasnik to radi macka ce mozda ziveti deset godina ako ima srece, a mozda ce ziveti tri meseca, to je lutrija. Ne kazem ja da ona macku nije volela, ali od ljubavi se ne zivi, mora i da se pazi i vodi racuna.

Rasno mače se na poklon dobija od prijatelja, rođaka... koji imaju poverenja da ćeš ga čuvati kako treba. Inače se prodaju. A ako je mačka jednostavno nestala, ni ja se ne bih odlučila da takvim ljudima poklonim mače, nebitno je li nestala posle 10 godina ili 10 dana. Imamo, mi i komšije, običnog mačka i nema šanse da bi ga pustili bez nadzora, držimo ga na oku po ceo dan.

E ljudi "ljubitelji " zivotinja koji sterilisu i koji ne daju slobodu svojim kucnim ljubimcima, to je isto i kada bi coveka zatvorio u zatvor i pustao ga pod nadzorom. Druga stvar devojka ima veliko dvoriste i ima uslova za drzanje. Njenog macka je neko maknuo jer nigde nije nadjen sto je samo to moguce. Sto se tice same potrzanje nasao sam i sredio sve. Hvala puno ljudima koji imaju srce ...

Back