SIJAMSKE MACKE

Primetila sam i ja (doduse na medicinskom programu za pse) da su bolje Hill's nego RC. Tesko ide prelazak sa tih junk food varijanti na bilo koju drugu kupovnu hranu, muke sam imala kad sam svog psa prebacivala sa tih sarenih, sreca pa je bio mali i mogla sam lako da podnesem prelazak na superpremium kategoriju.
moja mica ima sada 4 meseca.... hoce da jede sva sreca sve vrste granula.... ali nece sosice i pastete ni jedne druge sem whiskas.... ove ostale hoce ako ga ja hranim... tako da jede da ce biti najrazmazenija maca na svetu ali sta da radim.. ni gazdarica nece da jede sve sto treba i manje vise jede dosta junk food pa mi glupo da macka ne jede ako ja jedem :)....
definitvno sam presla na Brit i Hills granule.... bili juce kod veta kaze da je odlicam sto se tice tezine taman koliko treba sada smo sa 4 meseca na 2, 5 kg :)

SVe su sanse da ce da ga izmlati prvo, da mu pokaze da je ona starija i "glavna". Je li bese ona vakcinisana i je li mal vakcinisan? Nemoj da se igras, dovoljno si saveta dobio kako da predupredis probleme a ovo bi moglo da dovede cak i do uginuca.

Ona je vakcinisana, mali nije. mislis da bi od ujeda nekog moglo da bude gadno? Uf, ja sam mislio da ce to upoznavanje ici opudteni, jer ona mnogo voli da se.igra, i zna da moze da povredi, tako da gricne, ali samo ovlaz.

Stigao mi je mackic Djole. Nekako mi je tamniji dosta od Mase cak i sada, a kamo li kad je ona imala 2 meseca?! Maca uopste nije bila presrecna sto ga vidi, tako da bi svaki savet oko toga sta i kako dobrodosao? Strah me da ce da ga ovrslja ocas posla ako je pustim dok je on tu...

Ljudi, situacija je veoma nezgodna, jer je macka prilicno agresivna prema macetu. A i mace tome doprinosi jer ne popusta ni milimetar. Cak i ono nju juri. Malo pre ga je malo ujela za nogu :( Problem je delimicno i sto je on zvrk i izaziva je da se igra, pa onda usledi nesto izmedju igre i svadje, i preraste definitivno u opasnu situaciju. Znaci, bog neka je napomoc ovom macetu...... Ja sam mislio da ce ona jedva da doceka novu igracku, ali ovo je ludilo. Ako ibacim macku iz kuce a ostavim mace, onda se ona kaci po komarnicim prozora i zapomaze.... Ahhhh, sta mi je ovo trebalo lol.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ok, hvala, narucicu sutra 10kg, nadam se da ce hteti da mi posalju Aks-om. Nego, nesto gledam ovo mace, i pitam se da nije mozda mesance:

Ima 2 meseca i tamnije je nego macka sa 5 meseci. Ona ima bas krem, bez boju i tamnije pointe, oci one prodorno plave. Ovaj mackic ima sivkastu dlaku, pointi su mu isto drugaciji nego kod macke, oci su mu sivkasto/plavkaste, ali ni priblizno kao macka... DA nije mozda on onaj chocolate point, a macka seal point? Ajde, ako ima neko ko se bas razume u Sijamke :) Slikao ga kako spava dok zena gleda Ezela hehe...

Poslednja izmena:
Narucio sam Science Plan, 10kg. Moram sada da budem uporan samo da ih odviknem od meke hrane, tj. Whiskas kesica, sto nece biti lako... Sto se tice macaka, velika uopste izgleda nije htela da je povredi, vec bi samo da se igra. Jedu iz iste cinije cak, idu u isti posip... E sad, kada pretera sa igrom, ona hoce da malo ugjavi mackica, ugrize ga, i on zakmeci. Onda se ja umesam i viknem na macku... Sve u svemu, ostavljeni su bili da se glodju 2 sata, i nije bilo povreda.....

E ovako, moj macor je bez problema presao na Hills granule i voli ih vise od kesica.... dok njegov brat iz istog legla uopste nikako nece da jede granule. Moj savet ti je da kombinujes malo kesice malo granule, nemoj odjednom nece ti poci za rukom. Ja recimo imam royal cannin neke kesice koje mica nece da jede i onda ga hranim i bez problema jede.... tako da u pocetku mozes da hranis mace iz ruke sigurno ce se navici...

Hvala mimi. Pusticu ih, nema drugo. Probao sam da je prskam strcaljkom kada pretera, i kada mace pocne da mjauce, ali je ona posle zbujena i smatra da joj branim da se igra. Ona njega smatra svojom igrackom. Cim ga pusta na svoj posip, i da jede iz njene cinije, mislim da o mrznji nema govora.... Ali cijenica, ponekad kao da je u tripu da nesto lovi i da joj je on plen. I on tome doprinoi. Skroz je lud, on nju napada, juri takodje, zanci blesavo mace skroz....

Nego...platih dzakce 10kg 7200din. Kuku majko! :)
Pa da 1800 din je kg koliko ja znam, ja sam na nekoj akciji platila 1300 din....
Deluje skupo kada tek kupis ali veruj mi macke ne jedu toliko puno i ispalti se.... U svakom slucaju je to dobra hrana za tvoje mace bolja od whiskasa... moja posle toga skoro da nece nista drugo ni da jede (sem nase hrane jer kada mi sednemo da jedemo gleda nas kao da nikada u zivotu nije jeo pa se ja sazalim na macu :) ).

KAliko ja vidim, i Hills nije nista bolji, ali, narucio sam, morace da je pojedu....

EDIT: for those of you that think Hill is good, here is the ingredient list

Chicken By-Product Meal, Brewers Rice, Corn Gluten Meal, Ground Whole Grain Corn, Powdered Cellulose (10.5% source of fiber), Chicken Liver Flavor, Soybean Oil, Animal Fat (preserved with mixed tocopherols and citric acid), Calcium Sulfate, Potassium Chloride, Choline Chloride, vitamins (L-Ascorbyl-2-Polyphosphate (source of vitamin C), Vitamin E Supplement, Niacin, Thiamine Mononitrate, Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate, Riboflavin, Biotin, Vitamin B12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Folic Acid, Vitamin D3 Supplement), Glyceryl Monostearate, Vitamin E Supplement, DL-Methionine, Iodized Salt, Taurine, minerals (Zinc Oxide, Ferrous Sulfate, Manganous Oxide, Copper Sulfate, Calcium Iodate, Sodium Selenite), L-Carnitine, preserved with Mixed Tocopherols and Citric Acid, Beta-Carotene, Rosemary Extract.

There is nothing good about it. It has by products and a bunch of fillers. There is no real meat.

Dry whiskas is crap too and it has harmful preservatives (BHA/BHT). Whiskas pouches are decent but still have grains.

Ima istine u tome, recimo medicinski program im je slabiji nego Hill's-ov. Zapravo, ima razlike od trzista do trzista, recimo jedna forumasica iz Subotice ga svojoj kuji kupuje tamo na buvljaku svercovan iz Madjarske, po ceni je valjda tu negde ali je daleko kvalitetniji od onog legalnog iz pet shopova.

Ljudi upomoc :( Moj klinac je drzao mace, ono ga je gricnulo, a on ga bacio na plocice. Mace sada malo sepa dok ide, Igra se, brzo je, jede, samo hramlje malo kada ide sporo. Moze brzo da trci. Opipao sam mu detaljno obe prednje noge, i nista ga nije zabolelo. Sta da radim? Da li ce ovo da prodje samo od sebe? Kontam, da je nesto ozbiljno, moralo bi da ga boli na dodir?! Ovo se desilo oko 8:00

Pa imas valjda nekog veterinara. Nista mi na forumu ne mozemo da ti pomognemo, veterinari su na drugoj godini polagali anatomiju i znaju raspored kostiju, mogu da prepoznaju ima li neke ozbiljne povrede. I usput vakcinisi macke ako do sad nisi.

Back