gost 129086
Buduća legenda
- Poruka
- 27.221
Ajmo malo o neverbalnoj komunikaciji, kako na osnovu signala tumačite da ste tako sigurni 100% a moglo je ispasti drugačije ili obrnuto što znači suprotno od očekivane situacije. Dogodilo se nešto što vam privuklo pažnju i na prvi mig skočite i bez reči znate da će vam to zasvrbiti u glavi kako nepoznata osoba prosto zna svaki vaš pokret i ide za tobom i razne stvari dajite na primer, kao ove moje situacije:
Tako ja dva puta trčala do stanice kako bih stigla na vreme da uhvatim bus, e, usput trčim i preskočim dva tri prolaznika ispred sebe, mada brzo hodam i ponekad potrčim, u pitanju su minuti, i onako se osvrćem i vidim da prolaznici počeli da trče za mnom
...i ja sam prva stigla na stanicu, stigoše i oni
e pazi, oni ne znaju raspored vožnje pa su išli normalnim hodom ali videvši mene ubrzali su, kako su oni mogli znati da li ja trčim zbog busa a mogla sam da džogiram
ili odem u nekom drugom pravcu ili čak u neku radnju da vratim novac kasirki a oni trče za mnom? 
Ili u busu u okruženju potpuno nepoznatih ljudi, samo merkate očima iako svi se ponašaju uobičajeno i mirno, znači ok je, ali ako jedan od njih burno reaguje, iznenadno ustajanje, lice beknuto, ili neki tajanstven osmeh tako da niste svesni da ste privukli pažnju desetine pari očiju, okrećete se u tom pravcu šta i ko je izazvao obrt situacije i zašto....
Ili parkirali ste kola, i otišli, i na semaforu primetite 'pauka' i počnete da sumnjate otkud ovde 'pauk' i jako vam zasvrbi u glavi i počnete da pratite 'pauka' gde ide a kad ono stane ispred vašeg automobila, a vi trk što pre upadate u auto pa bež'!
Kako to da znate da potpuno nepoznata stvar i nepoznato sve a odnosi se na vas? Mogao je 'pauk' da ide u bilo kom pravcu, po neka kola a ne vaša a vi ste toliko sigurni kao da ste vidoviti?
Tako ja dva puta trčala do stanice kako bih stigla na vreme da uhvatim bus, e, usput trčim i preskočim dva tri prolaznika ispred sebe, mada brzo hodam i ponekad potrčim, u pitanju su minuti, i onako se osvrćem i vidim da prolaznici počeli da trče za mnom

Ili u busu u okruženju potpuno nepoznatih ljudi, samo merkate očima iako svi se ponašaju uobičajeno i mirno, znači ok je, ali ako jedan od njih burno reaguje, iznenadno ustajanje, lice beknuto, ili neki tajanstven osmeh tako da niste svesni da ste privukli pažnju desetine pari očiju, okrećete se u tom pravcu šta i ko je izazvao obrt situacije i zašto....

Ili parkirali ste kola, i otišli, i na semaforu primetite 'pauka' i počnete da sumnjate otkud ovde 'pauk' i jako vam zasvrbi u glavi i počnete da pratite 'pauka' gde ide a kad ono stane ispred vašeg automobila, a vi trk što pre upadate u auto pa bež'!

Poslednja izmena: