Signali tela

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Ajmo malo o neverbalnoj komunikaciji, kako na osnovu signala tumačite da ste tako sigurni 100% a moglo je ispasti drugačije ili obrnuto što znači suprotno od očekivane situacije. Dogodilo se nešto što vam privuklo pažnju i na prvi mig skočite i bez reči znate da će vam to zasvrbiti u glavi kako nepoznata osoba prosto zna svaki vaš pokret i ide za tobom i razne stvari dajite na primer, kao ove moje situacije:

Tako ja dva puta trčala do stanice kako bih stigla na vreme da uhvatim bus, e, usput trčim i preskočim dva tri prolaznika ispred sebe, mada brzo hodam i ponekad potrčim, u pitanju su minuti, i onako se osvrćem i vidim da prolaznici počeli da trče za mnom :eek: ...i ja sam prva stigla na stanicu, stigoše i oni :zcepanje: e pazi, oni ne znaju raspored vožnje pa su išli normalnim hodom ali videvši mene ubrzali su, kako su oni mogli znati da li ja trčim zbog busa a mogla sam da džogiram :mrgreen: ili odem u nekom drugom pravcu ili čak u neku radnju da vratim novac kasirki a oni trče za mnom? :think:

Ili u busu u okruženju potpuno nepoznatih ljudi, samo merkate očima iako svi se ponašaju uobičajeno i mirno, znači ok je, ali ako jedan od njih burno reaguje, iznenadno ustajanje, lice beknuto, ili neki tajanstven osmeh tako da niste svesni da ste privukli pažnju desetine pari očiju, okrećete se u tom pravcu šta i ko je izazvao obrt situacije i zašto....:)

Ili parkirali ste kola, i otišli, i na semaforu primetite 'pauka' i počnete da sumnjate otkud ovde 'pauk' i jako vam zasvrbi u glavi i počnete da pratite 'pauka' gde ide a kad ono stane ispred vašeg automobila, a vi trk što pre upadate u auto pa bež'! :mrgreen: Kako to da znate da potpuno nepoznata stvar i nepoznato sve a odnosi se na vas? Mogao je 'pauk' da ide u bilo kom pravcu, po neka kola a ne vaša a vi ste toliko sigurni kao da ste vidoviti?

Poslednja izmena:
Ако се бесни рот залети на тебе, он можда тако само балави и можда само раздрагано трчи, можда чак и не иде на мене, али ја ћу за сваки случај да затегнем ногу за шут у лобању.

nemam pojma kako trcanje za busom spada u 'signale tela" iliti "neverbalnu komunikaciju", samo znam da u istu ne verujem
znaci prolazenje rukom kroz kosu, klacenje nogom, prekrstene, ili opustene ruke, bla, bla, veze s vezom ne moraju da imaju sa klasicnim objasnjenjem koje neverbalana komunikacija daje
niti pratim koje "signale" neverbalne mi sagovornik "daje", niti pazim i kontrolisem svoje
pametnije je slusati sta ti neko govori i kakvim tonom, no zjakati dal mu je koleno i stopalo upereno ka tebi :roll:

Ако се бесни рот залети на тебе, он можда тако само балави и можда само раздрагано трчи, можда чак и не иде на мене, али ја ћу за сваки случај да затегнем ногу за шут у лобању.

nemam pojma kako trcanje za busom spada u 'signale tela" iliti "neverbalnu komunikaciju", samo znam da u istu ne verujem
znaci prolazenje rukom kroz kosu, klacenje nogom, prekrstene, ili opustene ruke, bla, bla, veze s vezom ne moraju da imaju sa klasicnim objasnjenjem koje neverbalana komunikacija daje
niti pratim koje "signale" neverbalne mi sagovornik "daje", niti pazim i kontrolisem svoje
pametnije je slusati sta ti neko govori i kakvim tonom, no zjakati dal mu je koleno i stopalo upereno ka tebi :roll:

E upravo ti mali, sitni signali u našem okruženju mnogo govore šta će biti unapred, podstiče brzo reagovanje i odgovor na datu situaciju zavisi od naše opažanje i sposobnosti čitanja i tumačenja kao i odgovor za ličnu i društvenu bezbednost ili informaciju. Signali nam daju smer u kom pravcu ide događaj i kako će se završiti jer se ono dešava mnogo brže nego sam usmeni prenos. U okruženju 30-50 ljudi jedan izaziva a on nije izazivač jer ga je opazio onaj pre njega je zapravo uzrokovao. :)

E upravo ti mali, sitni signali u našem okruženju mnogo govore šta će biti unapred, podstiče brzo reagovanje i odgovor na datu situaciju zavisi od naše opažanje i sposobnosti čitanja i tumačenja kao i odgovor za ličnu i društvenu bezbednost ili informaciju. Signali nam daju smer u kom pravcu ide događaj i kako će se završiti jer se ono dešava mnogo brže nego sam usmeni prenos. U okruženju 30-50 ljudi jedan izaziva a on nije izazivač jer ga je opazio onaj pre njega je zapravo uzrokovao. :)

a, sve ovo ima veze sa neverbalnom komunikacijom kako?
ti si navela nesto sto je odredjena osoba radila (ti si trcala)
kako je to tacno govor tela? pa to je prosto fizicka radnja...
ja ovde nista ne razumem....

10111_4245178787043_1321493598_n.jpg

a, sve ovo ima veze sa neverbalnom komunikacijom kako?
ti si navela nesto sto je odredjena osoba radila (ti si trcala)
kako je to tacno govor tela? pa to je prosto fizicka radnja...
ja ovde nista ne razumem....

Fizička radnja nije samo radnja, nego i 'poruka' i signal nešto što se dešava, bitno je da je neka radnja ali ima događaj i to treba objasniti uzrok. Radnja ne samo za ljude i emocije kao što ti kažeš, nego i uzrok nešto što se desilo nekome a to je čovek. Vozač autobusa je uzrok a ja sam izazivač i pokrećem 'lančanu reakciju' kod ljudi ispada da na putu svi smo imali jedan cilj - stići na vreme, vozač postavlja vreme dolaska na stanicu a ja znam raspored vožnje a prolaznici još manje znaju. Dakle, emocije nema veze s tim, nego cilj. Onda je to čitanje neverbalne komunikacije na daljinu. Ok? :D

:ok:

Back