Anonymous:

Mene samo interesuje sta on moze da doda kako bi osavremenio igru.

Pa to i mene interesuje... Ja se ne bih bunio ni da ostavi radnju kakva je i bila (da bukvalno nista ne menja), vec samo da usavrsi grafiku, malo poradi na borbama brodova, napadima na gradove, macevanje (bolje bi bilo da se vidi cela posada kako se kolje nego samo broj ljudi i njihovo stanje, dok se ti koljes sa kapetanom...i jos sto bih ja dodao je mogucnost ratovanja sa vise brodova istovremeno, a ne ono imam 8 brodova (svih 8 Galeoni) i mogu da uzmem samo jednog...(ali za ondasnje mogucnosti bilo je i to puno...
I po mogucnosti da ne zakomplikuju puno kontrole

Anonymous:

Inace seca te li se zastite iz osnovne igre kada je pre igre trebalo pogoditi datume dolaska Trezsure Fleet-a i Silver Train-a u pojedine gradove (na svu srecu u Svetu Igara je izasao spisak :wink: )?

Taj Treasure fleet i Siver Train imas na prvoj strani diskete (oju ja imam), a ima i na ovoj verziji koju sam skinuo sa emulatorom (doslovno je ista kao na C64, cak i brzina) pod nazivom "Pirates dates"

Anonymous:

E u osvezenoj verziji radjenoj za PC, pod imenom Pirates!Gold (inace radjena po Amiginoj verziji iste igre sa dodatom kartom kariba tek da se ne cepa atlas :wink: ), pored te ocigledne zastite koju su odmah skinuli ovi moderni Pirates-i, postojala je jos jedna mnogo prefriganija i podmuklija koja je mogla da upropasti svu car igranja i dovede ljude do ludila (bar dok nisam provalio u cemu je stvar :wink: ). Naime u toku igre kada susretnes nekog pirata ili lovca na pirate prikaze ti zastavu istoga i ponudi ti tri imena da pogodis o kome se radi, ako pogodis (tj imas original igru sa uputstvom pa procitas) igra se normalno nastavlja dalje ako ne pogodis igra se isto tako nastavlja ali kad pocne borba (a ona je u pomenutim slucajevima neizbezna) komp te lepo ostavi sa besnom posadom sto znaci da borbu gubis i ides u bajbok koji ti unisti zdravlje  

e dok nisma provalio da je to zastita a ne da se borim sa kojekavim supermenima .....

E tu verziju nikad nisam imao prilike ni da vidim ni da igram

, uzimao sam onaj CD sa 256 igara sa SEGA-e (samo zbog Pirates!-a naravno) i mozes li zamisliti moje razocarenje:shock:  (citaj divljanje i lupanje svega sto mi se naslo pod rukom) kad od svih tih silnih 256 igara jedina koju nisam mogao da pokrenem je bio bas Pirates gold

. Kasnije sam uzimao i druge CD-ove sa istih tih 256 igara i ni sa jednog nisam uspeo pokrenuti Pirates gold... Tada mi je bila muka sto sam se ubio po Google-u trazeci originalni Pirates!(mozes zamisliti srece kad sam ga posle skoro godinu dana rovarenja nasao, a nalazio sam tone i tone slike i opisa igre, a nigde download)....
E sto se tice zastite ta u Pirates gold-u je bas glupa, pitam se da li ce ubaciti kakvu u novu verziju :? (mozda prepoznavanje ajkula koje plove ispod broda)

Anonymous:

naravno onda je pocelo ono zanimljivo pravljenje odgovarajuceg spiska zastava i imena sto je trajalo nekih nedelju dana (bez spavanja 24x7....).

A secam se i tih dana, samo se jos uvek cudim kako mi TV nije skapo koliko je radio, pauzirao sam Pirates! samo kad je dnevnik ili nesto slicno, al' kad izadje nova verzija mocu bezbrizno u svojoj sobi da Kuliram i pikam Pirate 

bez ikakvih ometanja sa strane...

Anonymous:

BTW Pirati sa Kariba su, ako se ne varam) nastavak igre SeaDogs, koja je isto tako radjena po uzoru na legendu ali su ubaceni i neki FRP elementi tako da akter moze da napreduje u pojedinim vestinama (ovo ne bi bilo lose dodati ni u original) upravljanje brodovima moze da bude iz treceg ali i iz prvog lica (jako zabavno) 3D se podrazumeva, isto se odnosi i na borbu macem i sl. jedina mana igra ima jasno definisan pocetak i kraj znaci mozes da je zavrsis 

Dzukele tj. kurjake nisam igrao, a ove sa Kariba odigram ponekad i to dok ne potopim jedan brod eventualno dva i to je to (nekako mi izgledaju duge borbe brodova ili ja nisam ukontao fazon na koji mogu lako da ih potopim ili bar da ubrzam borbu).
FRP elementi bi bili strava, dok sve vestine steknes (a hvala bogu ima ih mnogo)...taman da unistis skoro cele Karibe i onda si faca i niko ti ne moze nista.
Sto se tice upravljanja brodom iz treceg lica to nikako nisam ukapirao, tek tada masam samo tako i iz prvog lica kad gadjam treba mi tri sata da potopim neki brod, dok sam u macevanj vec bolji.
E sad kad rece da se moze zavrsiti ne verujem da cu je ikad uzeti vise u ruke.

Anonymous:

PS Kuleru, ti ako planiras da upises fiziku zaboravi na igre .... ma zaboravi na zivot bre, ima da ocoravis od buljenja u knjige nece ti trebati monitor :wink:

Iskreno receno igre ne igram skoro nikako, samo ove Pirate i nista vise. Sto se ostalih igara tice to samo igram kada mladji brat pocne da se nervira kako ne moze da predje neki nivo, pa tad mu predjem 1-2 nivoa da bi ga ucutkao.
Pa sto svi vicete da je fizika toliko teska :? 
Bice vremena za sve, samo ga treba lepo rasporediti (22h dnevno, i unistiti centar za spavanje u mozgu)