Ši-cu

Jedan moj stari post sa Krstarice: http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=3861461&postcount=6

On ne juri mace. Njemu mace prilaze u chudu.
Ima karakter. I zaista, ne voli da ostaje sam nigde i nikad! Jako je vezan za sve ukucane, ali neminovno je da ce svakog dana imati drugog favorita. U najuzu trku ulaze oni koji provedu vish vremena sa njim tog dana.. josh ako ga izvedete- postacete njegov Bog!
Moj Shih Tzu slabo jede, ali ne da na svoju chinijicu.
Ima svoje psetje drustvo iz kraja, ali se, ne tako retko, ophodi prema njima kao snob.
Vec 7,5 godina chekamo da progovori... nije, ali ga sve razumemo!
Mnogo voli goste i pravi je domatjin.

nestor2xv6.jpg

Imam i ja shih-tzua... Ima godinu i po dana ali se ponasa kao da ima 3 meseca... Sisan je letos, redovno se cetkamo iako nemamo sto za grooming itd, i potpuno ga obozavam. On je gazda u qci! Spava mi na jastuq, ne znam ni sama koliko sam se puta probudila ukocena... Obozava da jede sneg, pa kad napada redovno qka ispred vrata od terase ne bi li se najeo sa simsa... Inace, uzasno je druzeljubiv i dobar, nikad nikoga nije napao a kamo li ujeo. Cak ta njegova druzeljubivost ume da bude nezgodna, pa se pre neki dan igrao sa nemackom dogom koja ima 48 kg... 8 puta vise od njega! Prilazem slike uskoro, mada nemam na kompu najnovije, ali cu prebacim.

Mij psić se zove Laki a njegov najbolji drug sa kojim je odrastao je Cane Corso Pako koji je sada 10 puta teži od njega. Obojicu sam dobila otprilike u isto vreme i obojica su bili štenci. Sad imaju oko godinu i po dana i ne mogu ni sekundu jedan bez drugoga. Žive ili obojica u kući ili obojica napolju. Kad se Laki kupa i Pako mora biti u kući, inače zavija ceo dan, a Laki neće ni u šetnju bez Paka (mada mi je nekad zgodnije da povedem jednog po jednog jer kad su zajedno teško je s njima izaći na kraj) Evo i sličice, prvo kad su bili mali a posle novije...

Cak ta njegova druzeljubivost ume da bude nezgodna, pa se pre neki dan igrao sa nemackom dogom koja ima 48 kg... 8 puta vise od njega! Prilazem slike uskoro, mada nemam na kompu najnovije, ali cu prebacim.

Јао, тачно! И Нестор је имао за комшију једну догу, Скубија. Они су се обожавали, али сам ја константно била под стресом док нисам видела да дога баш води рачуна о малецком. Тако да, потпуно те разумем Пенелопе.

jao ljudi juche sam na TV-u prvi put vidjela shih tzu-a i odmah sam se zaljubila...chitav dan sam chitala o njima po netu i strashno zhelim da nabavim jednog...ako mozete pls napishite mi shto vishe znate o njima...:bye:

Dobar dan, tek sad videh ovu temu :D

Imam dva ši - cua, Bubiku koja ima 6 godina i Švrću koji je skoro napunio godinu dana.
Divni su psi. Bubika dok nije dobila drugara nije obraćala pažnju na druge pse, međutim, silom prilika morala je da se privkne na svog cimera koji je i kupljen da bi se ona malo "socijalizovala". :D Sad žive u ljubavi i slozi, mada Švrća ume da izigrava muškarčinu, dežura kod klope i ne da joj da priđe, zbog čega obično dobije grdnju, pa se povijenog repa skloni. :D

ovde smo raščupani od spavanja z:)

Svrca-2-1.jpg

Photo0650-1-1.jpg

Photo0649-1-1.jpg

Bubi je crnka a Švrća je beo.
Inače, šišamo ih jer je (bar meni) jako teško da održavam njihovu dlaku, a kad malo bolje razmislim, nisam kupila pse da ih vodam po izložbama pa da satima provodim vreme češljajući ih, što sam inače radila dok nisu izašli na svoju prvu izložbu i ocenjivanje...

Pozz svima od mene, bubike i švrće :zpozdrav:

Moja mezimica zove se Atina i stara je 10 nedelja. Jako je razmazena i hiperaktivna,ali je svi obozavamo. Ne voli cesljanje kao ni mog drugog ljubimca,muzijaka Cane Corsa, Akija, mnogo ga se boji :)
Zanima me cime hranite svoje Shih Tzu-e? I da li im dajete neke dodatke,calcijum,AD kapi?

Evo da upoznate i Atinu :)

6500s-1 at 2010-01-28

6500s-1

Poslednja izmena:
I ja imam Ši cu zove se Vasa. Mnogo je sladak i htela bih da postavim njegove fotografije.

Htela bih da saznam više o Ši cu psima.

Moj Vasa mnogo voli da se kupa.

Citala sam o Boniju i mnogo sam se rastuzila, jer i ja imam kucu i stavila sam se u vasu situaciju,mislim da bih,ustvari plakala bih kao mala beba. pozdrav od srca za vas i vase ukucane.P.S. mnogo mi se svidj sto se zvao Mitar.

Poslednja izmena od moderatora:
Evo da i vode ljudi vide da Giga...pas od Ggaslavujce..trazi devojku..barem koliko ja znam jos je trazi..:neutral:
Pa evo...
Spreman, ima 2,5 god, prelepe naravi, dobrog porekla
064 26 22 815
Ako imate zenkicu za parenje..sa ovim lepotanom javite se na postavljen broj..:)
Evo ga Giga..:) :heart:

123w6dg.jpg

10dtpw4.jpg

16arx2v.jpg

Poslednja izmena:
Ciao svima! Ja sam Zizi, mada me cesto zovu i Ljubica! Stara sam sest i po meseci, mnogo volim da se igram, ne volim da budem sama ni kad spavam i rado se vozim autom ili setam po gradu! Saljem vam veliki pozdrav!

A da! Volim i da jurim mace, iako su neke vece od mene!

Ja sam Giga i nas dvoje licimo kao brat i sestrica a posto to nismo onda cu ja sacekati da postanes devojka za udaju pa da pravimo porodicu na veliku radost nasih gazda koje volimo isto kao oni nas:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ja sam dobila tek Shin Cua danas, star je 2 i po meseca,primio je prvu vakcinu. Dajem mu da jede granule, sta sme jos sem granula? Sta da mu dajem protiv buva, cini mi se da ima koju ali ne mogu da je nadjem, posto pre nego sto smo ga kupili bio je sa jos nekim stencima pa je verovatno tamo dobio. Kupala sam ga jutros, cetkala polako, koliko puta dnevno i po koliko da mu dajem hrane? Ja mu dam shaku granula on sve pojede i josh bi, pa ne znam, nemam iskustva sa psima, svaka pomoc je dobro dosla. Znaci, sta jos da mu dajem pored granula, koliko puta dnevno po koliko, sta za buve, koliko puta da ga kupam, kako da ga naucim na pesak? I da,veoma cesto spava, da li je to kod svih stenaca tako?

Štene od 2,5 meseca hrani 3, bolje 4 puta dnevno, možeš mu davati granule (ali koje mu daješ?) pileću supicu (domaću) kuvani pirinač, palentu, meso i šargarepicu iz supe... Jako je bitno da hrana ne bude posoljena zbog peruti, bubrega i još koječega. Imaš na Pomoć, savet, nega temu o buvama, ako te ne mrzi prelistaj. Problem je što tako malo štene ne sme baš bilo koji preparat, najbolji su Arpalit Neo pena ili sprej, Bubi, Scatox, Intox praškovi, svakako pogledaj u bolje opremljenoj veterinarskoj apoteci ili pet šopu. Redovno ga tretiraj protiv glista, to je jako bitno za pravilno napredovanje.

Kako se tretira protiv glista? Skroz sam pocetnik, pa mi moras to detaljno sve...Ako te ne smara...
I da li je normalno da on puno spava, veci deo dana prespava, kontam da je normalno jer je jos stene
Posto sam ga dobila na poklon, uz njega sam dobila i neke granule ima ih 2,3kg u kesi, male su sitne, kupljene za stenad, sad ne znam koje su jer je kesa obicna providna... Koje mi vi preporucujete a da se mogu naci kod nas po nasim pet shopovima i veterinarskim apotekama?

Za gliste je u tom uzrastu najbolje da kupiš neku pastu, tipa Vitaminthe ili Banminth, objasniće ti tamo kako se dozira. Granule, s obzirom da je mali pas koji ne može puno da pojede, najbolje da budu neke superpremium. Pogledaj na sajtu Pet centra podele, asortiman... Moj pas, mešanac pekinezera je poslednjih par godina života jeo Royal Canin ili Hill's. Dotad ih nije bilo, sad stvarno nije problem naći ih.

Back