Shvatiš tek kada pročitaš! LOL

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
39.690
Ili sporo kapiraš, ili ti mozak automatski obrađuje to! :super:

lat-cir.jpg

Ili sporo kapiraš, ili ti mozak automatski obrađuje to! :super:

Pogledajte prilog 1806441
Da, ovo jeste zanimljiva činjenica. Većina i ne razmišlja dok čita da je pisano latinicom i ćirilicom. Jednostavno naš mozak automatski prepoznaje pisma. I svaka nam čast na tome ;)

Da, ovo jeste zanimljiva činjenica. Većina i ne razmišlja dok čita da je pisano latinicom i ćirilicom. Jednostavno naš mozak automatski prepoznaje pisma. I svaka nam čast na tome ;)

D4, 0v0 j3st3 z4n1mlj1v4 č1nj3n1c4. V3ć1n4 1 n3 r4zm1šlj4 d0k č1t4 d4 j3 p1s4n0 l4t1n1c0m 1 ć1r1l1c0m. J3dn0st4vn0, n4š m0z4k 4ut0m4tsk1 pr3p0zn4j3 p1sm4. 1 sv4k4 n4m č4st n4 t0m3.

Verovatno mogu isto i ostali narodi kod kojih je cirilica sluzbeno pismo,
Kontam da je za Srbe jedinstveno da slave posnu slavu i najedu se prasetine i urokaju se od alkohola.
Za sve u životu što nam čudno - a postoji razlog
Možda je neko pravoslavac i tako to, ali poštuje Zadušnice, zar ne?

kao što kod pravoslavaca najjektičavija baba nekako po nepisanom pravilu baš prva oliže pričesno kašiče od svih prisutnih uključujući i nevinu decu tako i kod katolika u prve redove, bliže Bogu, sede lihvari i lovatori a bliže izlaznim vratima ovi kojima prvi red guli kožu cele nedelje od mise do mise, sasvim dovoljno da me kickuju iz klana kada sam Zapadnjacima objasnio u čemu je razlika a počelo sa Božićnom proslavom i kašnjenjem 14 dana pa se mi pravoslavni u klanu čestitali.

Svi glume poštenje a niko zapravo ne želi istinu.

Ima i odgovor zašto slavimo slavu kako slavimo

Naša deca uporedo sa srpskim jednako dobro znaju i engleski, od samih svojih početaka učenja da čitaju, pišu, govore.

Primećujem da im ćirilica nije nešto simpatična - i u srpskim školama nije obaveza pisati ćirilicom (čak malo koje dete to radi).

Verovatno mogu isto i ostali narodi kod kojih je cirilica sluzbeno pismo,
Kontam da je za Srbe jedinstveno da slave posnu slavu i najedu se prasetine i urokaju se od alkohola.
Ма јок! Само ми, "небески народ", то можемо. :mrgreen: "Јер и Бог је Србину, кад је стваро свет, оставио на чување оваја аманет..." :super:

Back