Nije se previše spavalo noćas, ali vredelo je gledati... UFC 67 je završen, Mirko i Rampage su uspešno debitovali, od ostalih borbi jedino A. Silva - Travis Lutter je bilo vredno gledanja.
Rampage je, prema sopstvenim rečima, bio veoma nervozan pre meča, borio se dosta oprezno, a bio bolji u razmenama udaraca, sve do konačnog nokauta. Ali još to nije onaj stari Rampage, čega je i sam bio svestan. Na pitanje Rogana o borbi sa Liddellom rekao je da mora još dosta da radi sa sparing partnerima kako bi došao u odgovarajuću formu. Sve je začinio i sa svojim otkačenim humorom što se publici dopalo, tako da mislim da će uskoro postati vrlo popularan lik u UFC-u.
Mirko kao Mirko, hladan i smiren kao robot. Sanchez je krenuo agresivno, u stilu Jamesa Thompsona, a nakon što ga je pogodio prvi Mirkov direkt, smirio se. Osim kruženja ulevo, dosta se povlačio unazad, tako da je Mirko morao da juri za njim, a tu je došla do izražaja i veličina oktagona u odnosu na ring. Mirko je radio je ono što i inače radi - zadnji direkti, levi high kickovi i middle kickovi, 2 desna low kicka, a kada se Sanchez u jednom trenutku srušio, ušao u full mount i borbu završio ground'n'pound-om.
Čitao sam sad komentare na Nokaut forumu. Dosta ljudi je podržavalo Mirkov prelazak iz Pride-a u UFC, a vidim da mnogi od njih nikad nisu gledali UFC, tako da su sada blago razočarani kvalitetom produkcije i kvalitetom UFC boraca.
Zaista, mislim da je ovo bilo otrežnjenje za mnoge. Spektakularne najave u Pride-u, light show, veličina arena, 45000 ljudi u publici, Takada koji lupa bubnjeve u tangama

, sve je to nedostajalo. U odnosu na Pride, UFC izgleda prilično skromno, spartanski. Publika je ovaj put negodovala na svaki pokušaj klinča ili kraće odsustvo akcije. Cote je to spomenuo u post fight interviewu, Rampage je rekao da je ovo prvi put u karijeri da mu zvižde i izvinuo se publici...
Da bi se udovoljilo publici, forsira se borba u stand upu, često ne naročito kvalitetna... Mislim da je Pride zbog toga mnogo bolje mesto za BJJ borce/rvače, borce tipa Nogueire ili Barnetta...Što se tiče kvaliteta boraca, mislim da je Pride-ova teska kategorija i dalje mnogo bolja od UFC-jeve sa Mirkom, Couture-om i Herringom, da je Prideov LightHeavyweight (Arona, Minotoro, Wanderlei, Shogun...) i dalje bolji od UFC-ovog sa Chuckom, Titom i Rampage-om...
Nisam siguran da ce Mirko postati bolji borac boreći se u UFC-ovoj heavyweight diviziji :?
Ali videćemo kako će se stvari razvijati, ako se već hvale da su finansijski najjača organizacija, vreme je da pare ulože u dalje dovođenje boraca i podizanje nivoa produkcije, jer Pride i dalje ima bolji show i bolje fightcard-ove.