Shooto - MMA (Ultimate Fight)

Martin 'Hitman' Kampmann wins at UFC 85 in London

38098.jpg

Martin 'Hitman' Kampmann (ShootersMMA) won his fight against Jorge 'El Conquistador' Rivera on guillotine in the first round at UFC 85 that took place at 02 Arena in London UK on the 7th of June.

Obaveštavamo sve zainteresovane da će u periodu od 4-7 Septembra u
organizaciji CDS MMA TEAM-A u Beogradu biti održan

- Shooters MMA - Submission Wrestling instruktorski kurs

Kurs je otvorenog tipa te zato pozivamo sve zainteresovane pojedince i klubove koji bi da uzmu učešće na SW instruktorskom kursu kao i da se pridruže ShootersMMA internacionalnom timu da nas kontaktiraju.

Kurs je u trajanju od 4 dana i radiće se 6 sati dnevno(2 puta po 3 sata). Na kursu se u paketu obradjuje kompletan i zaokruzen SW sistem.

Submission Wrestling Kurs

4 dana, 6 sati dnevno, ukupno 24 sata.
Program:
• Rvanje i bacanja
• Odbrane od bacanja
• Poziciona dominacija iz gornje pozicije uključujući i završnice
• Prevrtanja/vađenja iz donje pozicije
• Dominacija iz zatvorenog i otvorenog garda uključujući i završnice
• Odbrana unutar garda i prolazak garda
• Poluge na nogama

Kurs ce biti pod vođstvom osnivača i glavnog trenera Shooters MMA August Wallen-a.
Cena je 190 eura.

August Wallen je ima crni pojas u Brazilskoj Džiu-Džici je jedan od najboljih svetskih SW, BJJ i MMA trenera i neki od njegovih boraca spadaju među najbolje u Evropi i svetu. On je takoodje aktivan MMA takmičar i trenirao je sa najboljim svetskim MMA borcima(Randy Couture, Dan Henderson, Frank Shamrock, Murillo „Ninja“ Rua....).

Polaganjem kursa učesnici i njihovi klubovi postaju deo Shooters MMA tima i obavezni su da minimum jednom u dve godine obnove kurs.

Ostali kursevi dostupni u okviru ShootersMMA Teamu su:

- Brazilian Jiu Jitsu kurs
- Mixed Martial Arts kurs

Za vise informacija možete nas kontaktirati :

Jovan Manojlović

mail : shootermma@gmail.com
mob : 064 341 0565

Mark Lajhner

mail : mlajhner@sbb.co.yu
mob : 064 1128 456

Prijave za kurs će se primati do 5. Augusta i Shooters MMA tim zadržava pravo o izboru učesnika kursa.

Više informacija o ShootersMMA Teamu možete naći na :
www.shootersmma.com

S poštovanjem,

Shooters MMA i CDS MMA TEAM.

Poslednja izmena:
Od 1. Oktobra sa radom ce poceti "Kaizen MMA Akademija" u Beogradu :

KAIZEN MMA AKADEMIJA

Šta je KAIZEN?

KAIZEN je Japanski izraz za “kontinuirani napredak” što je i filozofija Kaizen MMA Akademije. Naš cilj je napredovonje u svim elementima MMA, bilo da je u pitanju borbeni aspekt ili trenažni, kao i pružanje što bolje usluge našim polaznicima.

Trenutno u ponudi Kaizen MMA Akademije :

- MMA trening
- Submission Wrestling trening

Šta je MMA?

Termini

MMA

Utorak 18.30 - 20.00
Petak 18.00 - 19.30
Subota 12.00 - 13.30

Submission Wrestling

Četvrtak 18.30 - 20.00
Nedelja 12.00 - 13.30

Cene

Mesečna članarina za MMA - 2000 dinara
Mesečna članarina za Submission Wrestling – 1500 dinara
Mesečna članarina za MMA i Submission Wrestling – 3000 dinara

Privatni trening

1 sat treninga sa Mark Lajhnerom u disciplini vašeg izbora - 30 eura.
1 sat treninga sa Aleksandrom Milićevićem u disciplini vašeg izbora - 20 eura.

Kontakt

Mark Lajhner

Mob. 064/1128-456
E-mail : mlajhner@sbb.co.yu

Aleksandar Milićević

Mob. 064/115-3325
E-mail : sale_kaizen@hotmail.com

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Dali je MMA opasan za treniranje?

MMA je potpuno siguran za treniranje i izvodi se u kontrolisanim uslovima.

Nikada se nisam bavio sportom u životu. Dali je MMA za mene?

MMA je idealan za dovođenje tela u formu i učenje samoodbrane. Može se vežbati bez obzira na nivo vaše fizičke pripremljenosti ili iskustva iz drugih sportova.

Dali žene mogu da treniraju MMA?

Žene mogu da treniraju MMA i pored toga što je najsavršeniji borbeni sistem MMA je i odličan za kondicioniranje i zatezanje tela.

Dali deca mogu da treniraju MMA?

U ovom trenutku Kaizen MMA Akademija ima u ponudi Submission Wrestling školu za decu. SW je idealan jer razvija telo i motoriku vašeg deteta koje će kroz igru učiti osnove rvanja i parterne borbe. SW takoođe razvija samodisciplinu, odgovornost, koncentraciju i funkcionisanje u kolektivu vaseg deteta.
Treninzi za decu će biti održavani u pre podnevnim časovima.
Kontaktirajte nas ukoliko ste zainteresovani da upišete vaše dete na SW.

Kako izgleda jedan MMA trening?

- Počinje se sa zagrevanjem. Pored opštih vežbi zagrevanja rade se i vežbe specifične za MMA(sprawl, padovi, MMA ustajanje, shrimp...itd).
- Zatim se uči tehnike udaranja, rvanja i parterne borbe koje se kasnije spajaju u dril.
- Sparing(u početku neće biti sparinga sve dok se usvoji dovoljan broj tehnika i ne stekne rutina).
- Pred kraj treninga se radi kondicioni deo.
- I na kraju treninga se radi istezanje da bi se opustili mišići.

Dali je MMA sparing opasan?

MMA sparing je izuzetno zabavan i radi se u kontrolisanim uslovima.
Udarački deo se radi sa 10-20 % snage čime se osigurava bezbednost učesnika.
Pored MMA sparinga radi se i segmentarni sparing(udarački, rvački i parterni).

Koja oprema mi je potrebna za MMA trening?

- Bokserske rukavice od 12 unci
- Štitnik za genitalije(ukoliko ste osoba muškog pola)
- Štitnik za zube
- Šorc(bez plastičnih delova i dugmadi) i majica

Koja oprema mi je potrebna za Submission wrestling trening?

- Šorc(bez plastičnih delova i dugmadi) i majica
- Štitnik za genitalije(ukoliko ste osoba muškog pola)
- Štitnik za zube

Sportski pozdrav i vidimo se u sali. :)

Poslednja izmena:
Rezultati sa WFC 6 "Relentless"

WFC je jedan od najjačih evropskih turnira u MMA i u muay thai borbama. Na turniru u Sofiji se borio i Francois Botha, nekadašnji prvak sveta u boksu i par puta učesnik K1 finala (8 najboljih teškaša svijeta).

Parovi i rezultati:

1. Thai 4-Man Tournament semifinals 1
Mohamad Mojaid (66,6kg) vs Jose Barradas (70,5kg)
Barradas, KO (midkick), R1

2. Thai 4-Man Tournament semifinals 2
Aydin Tuncay (69,8kg) vs Vladimir Valev (69,8kg)
Valev, decision

3. MMA
Dragan Tesanovic (91,2kg) (CDS MMA Tim) vs Antoni Chmielewski (90,4kg)
Tesanovic, decision

4. MMA
Ivica Truscek (77kg) vs Miran Fabjan (77,1kg)
Truscek, armbar, R1

5. MMA
Fabricio Nascimento (77,1kg) vs Damir Mirenić (76,6kg)
Mirenic, TKO (g-n-p), R2

6. Thai
Saro Presti (72,4 kg) vs Mihai Barbu (72,4kg)
Presti, decision after extra round

7. MMA
Christos Petroutsos (76,8kg) vs Marco Santi (76,8kg)
Santi, RNC, R2

8. MMA
Jair Goncalves (93,5kg) vs Lukasz Jurkowski (95,5kg)
Jair, armbar, R1

9. Finale Thai 4-Man Tournament
Jose Barradas vs Vladimir Valev
Barradas, decision after extra round

10. Thai Superfight
Gregory Tony (107,5kg) vs Francois Botha (124,8kg)
Tony, decision

11. MMA - WFC Middleweight title fight
Jean Francois Lenogue (83,8kg) vs Lubomir Guedjev (82,6kg)
Guedjev, decision

Nakon što su dvojica sumo boraca umrli, mnogi su se zabrinuli zbog virusne bolesti nazvane herpes gladiatorum. Bolest se širi kroz rane na koži, a povezuje sa sportovima koji uključuju direktni fizicki kontakt poput rvanja. Prvi simptomi bolesti su osipi na koži, a ako je virus neaktivan takav može mirovati u obližnjim završecima žila do zaraze sličnom bolesti koja ga aktivira.
Više na: http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7637982.stm

Treba i ovde da se nastavi rasprava a ne samo na mmaserbia, ova tema treba da traje tako da se mole clanovi sa mmaserbia da ne preusmeravaju raspravu na isti sajt.
Pa dobro, nije mi jasno što ne bi mogli da obaveštavamo za taj sajt, kada nekog zanima MMA, vidim da ovde ni nema ljudi.
OK može i ovde da se raspravlja, samo vidim da nema nikoga :)

A i tamo je preglednije :)

Pa dobro, nije mi jasno što ne bi mogli da obaveštavamo za taj sajt, kada nekog zanima MMA, vidim da ovde ni nema ljudi.
OK može i ovde da se raspravlja, samo vidim da nema nikoga :)

A i tamo je preglednije :)

Nemojte svakog posetioca odmah i automatski preusmeravati na mmaserbia, neka ljudi i na krstarici raspravljaju o mma-u.
Ovo nije nista protiv mmaserbia, ali netreba ni vi da sve posetioce sa ovog foruma odmah preusmeravate na vas.

MMA treba da bude zastupljen na sto vise foruma.

Nisam cuo da se u proslosti desavalo da su sportisti umirali od ove vrste herpesa? Ili sam mozda neobavesten? Neka me neko demantuje. Mislim da je ovo "bombasta vest" i da joj ne treba pridavati toliki znacaj. Uostalom svi znate kolika se panika podigla oko "pticijeg gripa". I sta se na kraju desilo? Farmaceutske kuce su dobro profitirale!

Ljudi su skloni trazenju novih vesti i senzacija, a iz kog razloga to ne bih raspravljao ovde... Moj savet je - TRENIRAJTE I ODRZAVAJTE HIGIJENU (TELA I DUSE)!!!

Poslednja izmena:
Moram da stanem u odbranu Toni-a i gnejc-a ... nije on napravio nikakvo preusmeravanje, samo je dao podatak da se na tom drugom forumu nalazi velika količina ljudi koji znaju nešto o sportu, koji su stručni, koji su zaljubljenici ... koji mogu da pomognu, ne da bi preoteo teme sa krstarice
Ova tema postoji dugo i treba da ostane ovakva, ali ne vidim šta loše u tome da se čovek malo bolje inforimše na tom drugom forumu, svi smo mi članovi i tamo i ovde, samo je tamo rasprava mnogo kvalitetnija i informacija je mnogo više ... i tamo je mnogo više ljudi sa znanjem iz MMA ili drugih borilačkih sprotova
:dash:

Poslednja izmena:
Da nebude da pricam uzalud, samo od prosle stranice do ove 5 puta je tema preusmerena ili linkovana na mmaserbia i 2 puta je bio oglasen link ka mmabeograd.

Kao sto rekoh:"nista licno protiv mmaserbia ili bilo kog mma sajt", samo kazem nemojte odmah vuci raspravu na druge forume, neka i ova tema ovde zivi. Clanovi i "ovde" kao i na drugim sajtovima mogu ucestvovati u raspravi.

A reklama za druge mma sajtove nikome ovde nesmeta, jer ovo je javni forum.
:)

I onda u 0.1% slucajeva to bude ona gljivica (Ring Worm) i herpes u stvari i ne postoji? Mislim da si malo preterao sa 99.9%.

Da me ne razumes pogresno, ja se slazem da je nadici frku oko bilo cega ovde bespotrebno. Ali isto tako mislim da oni koji ignorisu ovakve stvari, prvi postaju vektori zaraze i prave stetu i sebi i drugima.

Bice jasnije kad ispricam logiku jednog tipa kojeg poznajem, u vezi AIDS. On kaze ovako: "Ma boli me uvo, kakvi prezervativi. Prvo SIDA se ne dobija tako lako. Drugo i da zakacim treba da prodje 5 godina dok obolim, a do tada ce vec lek da prodaju na trafici".

To je mentalitet koji pospesuje sirenje bolesti. Tako i za ove u sushtini benigne stvari. Treba ih prepoznati kao realnu (benignu) pretnju, i voditi racuna. To je dovoljno, ne treba paranoisati.

I onda u 0.1% slucajeva to bude ona gljivica (Ring Worm) i herpes u stvari i ne postoji? Mislim da si malo preterao sa 99.9%.
ne znam druže, zaista mislim da nisam...
stafilokokne infekcije su česte, npr. pojavila se u 4-oj sezoni reality showa "the ultimate fighter" ( http://en.wikipedia.org/wiki/The_Ultimate_Fighter_4 ), a stvorila je i velike probleme poznatom mma borcu, Kevinu Randlemanu:
randleman_staphinfection.jpg

http://www.ultimate-fighter.ca/Forum/viewtopic.php?id=10174

Sigurno je da treba obratiti paznju na ovakve stvari.
Treba se upoznati javnost sa potencijalnim opasnostima u sali, gljivice itd.

Nebi bilo lose kada bi neko napisao kako se od tih stvari i zastititi.
Trebalo bi naprimer minimum jedan put nedeljno detaljno obrisari i dezinfikovati strunjace. I to ne jakim hemijskim sredstvima.
Koristiti papuce od svlacionice do sale, kako se ne bi prenosile bakterije na strunjacu.

Poznato je kad se gljivice pojave da ih je veoma tesko eliminisati iz kluba. Itd.

Slične teme

Back