She's a lady

ma šta znam ....(ništa ne znam):whistling: :mrgreen:
nekako u današnja vremena, dame nemaju uslove za život...to je postala izumrla vrsta :mrgreen:
ne stvarno
ja zamišljam damu da npr pije čaj iz finih šolja, jede fine kolače, prati francusku i italijansku modu....i nekako mra da bude bogata, da ne mora da radi (to je moj utisak)
e sad ko to sebi može da priušti--da žena ne mora da radi?
ima takih i danas, ali meni žena nije dama ako sedi za kompjuterom npr, ako je zaluđena tehnikom i priča mobilnim telefonom na ulici...
msm to je samo moj utisak....

ja zamišljam damu da npr pije čaj iz finih šolja, jede fine kolače, prati francusku i italijansku modu....i nekako mra da bude bogata, da ne mora da radi (to je moj utisak)
e sad ko to sebi može da priušti--da žena ne mora da radi?

Ja uopšte tako ne zamišljam damu - to bi bilo mnogo lako, samo treba da budeš lenja i da imaš lepe šolje : )
Dama za mene ima više veze sa plemenitim karakterom, dobrim delima, uzdržanošću...

Ajde da cujem, sta je za vas prava dama, i jesu li sve zene dame? Mislite li da postoje i prave dame i "dame"?:think: Postoje li neka pravila za "biti dama"? Da li je po vama dama ona koja je prirodna ili uvek nasminkana?

Sve u svemu, sta jedna zena treba da bude, da bi bila dama?:think:

Dama zavija salvetu oko korneta, da joj sladoled ne iscuri međgrudi.
Kuva savršeno, ali samo kad poželi, i za odabrano društvo.
Ima pudlu.
Šeta visoke štikle.
Miriše na Šanel 5.
Ne svađa se sa šalterskim službenicama.
I ni u bunilu ne bi smazala deset upola s lukom.

Kada sve saberem i oduzmem, nisam dama...:sad2:

Dama zavija salvetu oko korneta, da joj sladoled ne iscuri međgrudi.
Kuva savršeno, ali samo kad poželi, i za odabrano društvo.
Ima pudlu.
Šeta visoke štikle.
Miriše na Šanel 5.
Ne svađa se sa šalterskim službenicama.
I ni u bunilu ne bi smazala deset upola s lukom.

Kada sve saberem i oduzmem, nisam dama...:sad2:
pa je l ti uopste zao?
mislim ne bih se odrekla cevapa za sve titule ovog sveta
pudlu tesko da bih izabrala,i sladoled mi ne iscuri i bez salvete,ali ne zato sto sam dama nego imam opak jezik :mrgreen:
ma i sve ostalo,sa svim tim definicijama progutale metle ko uopste zeli da bude to grozno stvorenje? :sad2:
jer na kraju dama zavrsi kao i amazonka,al se ova druga bar vozila na toboganu a dama sisla stepenicama

pa je l ti uopste zao?
mislim ne bih se odrekla cevapa za sve titule ovog sveta
pudlu tesko da bih izabrala,i sladoled mi ne iscuri i bez salvete,ali ne zato sto sam dama nego imam opak jezik :mrgreen:
ma i sve ostalo,sa svim tim definicijama progutale metle ko uopste zeli da bude to grozno stvorenje? :sad2:
jer na kraju dama zavrsi kao i amazonka,al se ova druga bar vozila na toboganu a dama sisla stepenicama

Žao? Ma ni mrvu! Volim ćevape i redovno se umažem sladoledom.
Biti dama je ok, ko to voli ali meni se čini da u nedamskom načinu života ima i avanture i smeha i neobuzdanosti i svega onoga što život čini slatkim. A ja volim da mi život bude lilihip.

Meni sama reč dama zvuči kao neka folirantkinja... :roll:

I asocira me na odlikašice u gimnaziji, koje su se crvenele kad bismo na odmoru pričali kako smo se napili i proveli u gradu, a sve su se fircale 5 godina pre mene sa matorcima... e to su za mene dame...;) dame niskog morala...
Jer ako imaš morala, ne moraš da glumiš damu...

Ajde da cujem, sta je za vas prava dama, i jesu li sve zene dame? Mislite li da postoje i prave dame i "dame"?:think: Postoje li neka pravila za "biti dama"? Da li je po vama dama ona koja je prirodna ili uvek nasminkana?

Sve u svemu, sta jedna zena treba da bude, da bi bila dama?:think:

Dama...asocira me na vitestvo...zenski vitez. Stav...drzanje. U svakoj situaciji i prilici zna da vlada. Sobom, nicim drugim...

Back