SHAOLIN

Direkt

Elita
Poruka
17.569
Are you, uh, ah, uh
Are you a warrior? Killer? Slicin shit like a samurah
The Ol' Dirty Bastard VUNDABAH

sta mislite o shaolin samurajima???
mnogo surovi likovi..
Kako pronaci svoj unutrasnji mir,svoju snagu,i svoje JA

teen edishn
dok smo jos mladi

da ne bude sve monotono,evo sarenila

mogo bi da bacish neki tekst o meditaciji, o istochnjachkoj filozofiji, ovo ono.
Ili ce tema da se pretvori u spam kad tad.
Barem da pokushash da poterash neku prichu. Ovo je zaista zanimljiva tema. Inache je meditacija samo jedna metoda upravljanja sopstvenom voljom, na chemu se dosta istochnjachke filozofije bazira, sposobnost da materijalizujesh transcendentalno u sebi. Postoje ne tako retki sluchajevi gde ljudi uspeju sopstvenom voljom da recimo gurnu ruku u vrelu vodu i da je izvuku potpuno hladnu, ili chuveno hodanje po uglju ili staklu, chuo sam chak i za prichu da je jedan momak ubedio samog sebe da mu je cela noga bila posechena i da je tako upao u neko stanje poluspavanja, ili je stvarno zaspao i kada se probudio imao je ogromnu ranu na nozi i gotovo je plivao u rodjenoj krvi. Al to je pricha.
Inache je ljudska volja prilichno mocna stvar i zapadnjachkoj filozofiji se generalno zamera (Fuko najvishe) shto su staranje o sebi (epimeleia heautou) zapostavili prema gnothi seauton (upoznaj samog sebe), zapadnjaci su generalno mnogo vishe bili usresredjeni na ispitivanje saznanja samog od ispitivanja sopstvene dushe. Ja sam opet mnogo privrzheniji klasichnom idealizmu mnogo vishe nego bilo kom drugom pravcu filozofije iako su se tu generalno bavili
Ali ovo je dosta kompleksno

Dobro pitanje. Al' teshko da cesh od tinejdzhera dobiti dobar odgovor jer mnogo veci i stariji umovi su se bavili ovim pitanjem i nisu dali odgovor :)

Pa ono,bas i jeste pitanje za tinejdzere jer su oni preokupirani materijalnim stvarima ne shvatajuci sustinu srece..Zato postoji ogroman broj istih koji su nesrecni ili u depresiji,misleci da je ceo svet okrenut protiv njih..ne postoji pubertet,to je jednostavno gubitak identiteta
Dodacu jos tekstova,malo vise o meditaciji sutra..sad odo da spavam.

Takodje,za meditaciju je potrebna koncentracija,a to je ono sto tinejdzeri cesto gube...mada je ona uvek tu.
sama meditacija moze da pomogne i pri problemima kod ucenja :)

Nemam neko posebno misljenje....Upraznjavanje borilackih vestina prozeto klasicnom kineskom pacifistickom filozofijom.....Sve te price o meditaciji,samokontroli itd meni slabo piju vodu...
Kad su bili u sava centru bio sam da ih gledam,zanimljivo za gledanje ali samo to.

Sve u svemu jedan relikt vremena,stvar koju ja direktno posmatram kao vrstu umetnosti koju je pojeo Mao i njegova ekipa,nije da smatram da je steta,samo zapazam...

Sto se tice onog kako naci svoj mir,svoju snagu i ostale gluposti to je individualno. ne postoji recept koji valja za sve,za svakog je to nesto drugo. Nekom je to bog,nekom porodica,nekom novac,deca....

Naravno naravno..:)...i sanke za batu....

Postoje i stvari van onih koje vidish svakodnevno i prihvatash kao jedinu istinu, stvari koje jednostavno ne mogu da se objasne u domenu "realnosti" (mada, opet, shta znachi realno, tu rech su izmislili ljudi koji ne vide dalje od svog nosa). Naravno, sa takvim stavom i ogranichenim vidikom, nikad to necesh moci da shvatish.

Poslednja izmena:
Koja je divota provesti ceo zivot trenirajuci, pokusavajuci nesto, a nikada se ne potuci...prelepo...:aha:

Voleo bih da mogu uspeti to sto oni uspeju, ali da se ja bakcem sa tim godinama, ne pada mi na pamet...pre cu prespavati i sanjati da sam to uspeo, nego se muciti pokusavajuci, efekat je isti, nista ne postizes...

P.S. Kako su zgoljavi, tog jednom da udaris pesnicom, polomices mu vilicu, rebra i 15 kostiju u stopalu...bezi bre

Postoje i stvari van onih koje vidish svakodnevno i prihvatash kao jedinu istinu, stvari koje jednostavno ne mogu da se objasne u domenu "realnosti" (mada, opet, shta znachi realno, tu rech su izmislili ljudi koji ne vide dalje od svog nosa). Naravno, sa takvim stavom i ogranichenim vidikom, nikad to necesh moci da shvatish.

slažem se, ide repka. inače, u ovom tvom opisu totalno prepoznajem user-a. ograničen do bola, sve vidi crno-belo, i to prihvata kao jedinu istinu, i još misli da je mudar.

dobio si reputaciju.

Koja je divota provesti ceo zivot trenirajuci, pokusavajuci nesto, a nikada se ne potuci...prelepo...:aha:

Voleo bih da mogu uspeti to sto oni uspeju, ali da se ja bakcem sa tim godinama, ne pada mi na pamet...pre cu prespavati i sanjati da sam to uspeo, nego se muciti pokusavajuci, efekat je isti, nista ne postizes...

P.S. Kako su zgoljavi, tog jednom da udaris pesnicom, polomices mu vilicu, rebra i 15 kostiju u stopalu...bezi bre

A tako je neverovatno poverovati da rade to zbog fizichke i duhovne snage? Jel je bolje sedeti po ceo dan u stolici ispred TV-a, zhdrati slatkishe i zhaliti se kako ne mozhesh vishe da vidish svoju patku od stomaka (ovo je bio samo generalan primer, nisam tebe prozivao), ili biti u dobroj kondiciji, izgledati dobro prvenstveno sebi, a potom i drugima (izgledash dobro -> imash vishe samopouzdanja -> privlachniji si ljudima), i povrh svega toga posedovati neke veshtine koje ti mogu dobro doci u odbrambene svrhe. A shto se tiche ovog u post scriptumu, sumnjam, rekao bih da bi obrisali pod sa, pa, ne samo tobom, nego bilo kim drugim.

A tako je neverovatno poverovati da rade to zbog fizichke i duhovne snage? Jel je bolje sedeti po ceo dan u stolici ispred TV-a, zhdrati slatkishe i zhaliti se kako ne mozhesh vishe da vidish svoju patku od stomaka (ovo je bio samo generalan primer, nisam tebe prozivao), ili biti u dobroj kondiciji, izgledati dobro prvenstveno sebi, a potom i drugima (izgledash dobro -> imash vishe samopouzdanja -> privlachniji si ljudima), i povrh svega toga posedovati neke veshtine koje ti mogu dobro doci u odbrambene svrhe. A shto se tiche ovog u post scriptumu, sumnjam, rekao bih da bi obrisali pod sa, pa, ne samo tobom, nego bilo kim drugim.

Pa valjda samo zbog toga rade...'ebote, ici cu u teratanu ako zelim lepo izgledati, a ne po ceo dan mlatarati rukama, a i ako ovi tebi lepo izgledaju, onda ne znam...meni izgledaju k'o da ih je anoreksija napala s' ledja... :lol:
Pa ne znam bas, meni deluje kao karate sto ovi nasi klinci treniraju, a ti klinci redovno dobijaju batine od vrsnjaka, jedino ih malo vadi sto rade sklekove i tako te vezbice, a ovi ni to ne rade koliko vidim...kick-boxer bi ove polomio k'o pi.cku... :mrgreen:

Ma za'ebavam se, stvarno, meni je zelja da mogu da odem na nekoliko meseci kod njih i da treniram sa njima, ali realno, ceo zivot to da radim? Ne pada mi na pamet...sta mi vredi sto bih postao novi Brusilica Lee kad se nikada ne bih potukao, nikada ne bih iskoristio to znanje i vestinu...ali svaka njima cast... :P

tachno sam znao da ce ovako tema da fura :P
Nema, nije ovo za ovaj pdf

lol, cuti ti....ono hodanje po staklu je odavno provaljeno i dokazano da to moze svaka budala... :lol:
Pola onoga sto si ispricao je laz... :P

I hodanje po vatri je varka i to su dokazali. moze svaka budala da hoda po zaru i nista mu nece biti. Ovi kao i mnogi drugi ljudi samo gube vreme i trace zivot. Pametnije bi im bilo da su upisali medicinu i poceli da spasavaju ljudske zivote ili da su poceli da rade kao vatrogasci veca korist bi od njih bila. Msm pre je to imalo koristi mogao si da budes u carskoj vojisci,mogao si da se odbranis jer nije bilo zakona i sve je zavislo od tebe,danas ti to apsolutno ne treba ni za ****. Neko potegne pistolj i **** mu se kako ti znas karate. Ko oce da se bije nek upise realni aikido i nek se sto vise bije po gradu. Vestina + iskustvo za 3 godine zajebace ove sto treniraju po 40 godina.

Are you, uh, ah, uh
Are you a warrior? Killer? Slicin shit like a samurah
The Ol' Dirty Bastard VUNDABAH

sta mislite o shaolin samurajima???
mnogo surovi likovi..

teen edishn
dok smo jos mladi

da ne bude sve monotono,evo sarenila

Zajebani su, ne bih se kacio sa njima... Ipak, vise gotivim evropske ratnike (krstase, Vikinge, Pikte...) :D

mene zanima da li shaolin monah može da napusti shaolin i da počne normalno da živi?

koliko znam, Brus Li je odlično poznavao njihove tehnike, eto on ih je praktično primenjivao - poznate su demonstracije njegove snage, kao i stvarne tuče u kojima je učestvovao.

jednom, kad je već bio zvezda, u dvorište mu je preko ograde upao neki majstor borilačkih veština i izazvao ga. kad je Brus to video, toliko je pobesneo da ga je jednim udarcem prebacio daleko preko ograde.

imate na jutjubu i demonstraciju prave shaolin borbe, izmedju borca neke druge veštine i jednog shaolin monaha.

edit: evo snimka

mene zanima da li shaolin monah može da napusti shaolin i da počne normalno da živi?

koliko znam, Brus Li je odlično poznavao njihove tehnike, eto on ih je praktično primenjivao - poznate su demonstracije njegove snage, kao i stvarne tuče u kojima je učestvovao.

jednom, kad je već bio zvezda, u dvorište mu je preko ograde upao neki majstor borilačkih veština i izazvao ga. kad je Brus to video, toliko je pobesneo da ga je jednim udarcem prebacio daleko preko ograde.

imate na jutjubu i demonstraciju prave shaolin borbe, izmedju borca neke druge veštine i jednog shaolin monaha.

edit: evo snimka

pa on je stvorio Džit Kvan Do, a to je mešavina svih postojećih stilova
ali kung-fu je najviše koristio, valjda, i znam da je poznavao tehnike. čekiraj na vikipediji koliko je bio snažan (statistike, mislim)

I hodanje po vatri je varka i to su dokazali. moze svaka budala da hoda po zaru i nista mu nece biti. Ovi kao i mnogi drugi ljudi samo gube vreme i trace zivot. Pametnije bi im bilo da su upisali medicinu i poceli da spasavaju ljudske zivote ili da su poceli da rade kao vatrogasci veca korist bi od njih bila. Msm pre je to imalo koristi mogao si da budes u carskoj vojisci,mogao si da se odbranis jer nije bilo zakona i sve je zavislo od tebe,danas ti to apsolutno ne treba ni za ****. Neko potegne pistolj i **** mu se kako ti znas karate. Ko oce da se bije nek upise realni aikido i nek se sto vise bije po gradu. Vestina + iskustvo za 3 godine zajebace ove sto treniraju po 40 godina.

Nema sanse da ti njih zaebes sa tri godine treninga,jer je to jedino sto oni rade citav zivot,i to im i jeste zivot.

Back