Severna Koreja menja Ustav: Kim Džong Un dobio najmoćnija ovlašćenja u istoriji

A kao do sada nije bio ovlascen?

Nesto meni tu smrdi u toj Koreji.

Ja bih rekao da su tamo stanovnici teske dileje i da se uopste ne foliraju da vole tog velikog vodju. Pa majku mu do sada pored svih sankcija i patnje ni jedan general nije skupio muda da ga rokne.

Nesto tu debelo smrdi.

Verovatno zato sto je onim oko njega dobro, samo treba da klimaju glavom.

Sto nije Rankovic rokn’o Tita ?

Siguran sam da severnokorejanci nece ridati suze za Kimom 40g posle sto otegne papke k’o Srbi za Titom.

Ja bih rekao da su tamo stanovnici teske dileje i da se uopste ne foliraju da vole tog velikog vodju. Pa majku mu do sada pored svih sankcija i patnje ni jedan general nije skupio muda da ga rokne.

Nesto tu debelo smrdi.

Staljinova i Bravareva škola: Generala SMAKNEŠ čim pomisli na vojni udar ili neku sličnu svinjariju! :zcepanje:

Prilozi

• 12512653_1706378572938347_5197826196397095583_n.jpg
    12512653_1706378572938347_5197826196397095583_n.jpg
    32,4 KB · Pregleda: 7

Nesto tu debelo smrdi.

Bio je ovlašćen, samo drugačijom terminologijom.

Imaš odličan travelogue lika koji je posetio Severnu i Južnu Koreju za redom, i trudio se da prikaže stanje autentično i nepristrasno.

Naravno da ima ljudi koji stvarno vole i slave KJU, ali ima i onih koji izgube živote u pokušaju da prebegnu u Južnu Koreju. Severna Koreja je totalitarni ideološki čemer sa rudimentarnim formama socijalnog života, kulture i zabave, dok je JK normalna kapitalistička zemlja.

Da ti si bio tamo i sve si to vidio.

Ili je u pitanju CNN? :D
Kineski premijer je nedavno upozorio na vrlo lose uslove zivota u S.Koreji zbog sankcija i naveo da je Kina izgradila 5 novih kampova za izbeglice iz S.Koreje

Ej, 5 novih izbeglickih kampova. A gde su vec postojeci?

Mislis li da covek laze, ili ti je zabavno sto milioni ljudi zive u teskoj bedi, neljudskim uslovima i tiraniji

Kineski premijer je nedavno upozorio na vrlo lose uslove zivota u S.Koreji zbog sankcija i naveo da je Kina izgradila 5 novih kampova za izbeglice iz S.Koreje

Ej, 5 novih izbeglickih kampova. A gde su vec postojeci?

Mislis li da covek laze, ili ti je zabavno sto milioni ljudi zive u teskoj bedi, neljudskim uslovima i tiraniji

Hoces reci da je drzava u kojoj ljudi zive u neljudskim uvjetima, teskoj bijedi tiranija?

tents_tx700.png

Hoces reci da je drzava u kojoj ljudi zive u neljudskim uvjetima, teskoj bijedi tiranija?

tents_tx700.png
Pazi ovo su izbeglice iz Rusije koje je Cemerika velikodusno primila i daje im neku milostinju i slobodu govora.
To i dalje ne daje odgovor koji izbegavas

Zasto se smejes teskoj uzasavajucoj nesreci S.Korejskih gradjana, deci, zenama, sirotinji bez hleba i zuba da zvacu taj hleb?

Severna Koreja menja Ustav: Kim Džong Un dobio najmoćnija ovlašćenja u istoriji

Severnokorejski parlament odobrio je izmene ustava kojima će se dodatno učvrstiti pozicija Kim Džong Una na čelu države, objavili su državni mediji.

IZVOR: JUTARNJI LIST ČETVRTAK, 29.08.2019. | 20:00

Kim je novim ustavom u julu formalno imenovan za šefa države i glavnog komandanta oružanih snaga, što su neki analitičari protumačili kao korak prema mogućem sklapanju mirovnog sporazuma sa SAD.

Korejski rat vođen od 1950. do 1953. zaključen je primirjem, a ne pravim mirovnim sporazumom.

Kim je po novom ustavu kao predsednik poverenstva za državne poslove (SAC), vrhovnog vladajućeg tela osnovanog 2016, vrhovni predstavnik celog korejskog naroda, što znači predsednik države, kao i "vrhovni vojni komandant".

Prethodni ustav nazivao ga je samo "vrhovnim vođom" koji je komandovao "celokupnim oružanim snagama".

Izmene ustava u četvrtak potvrđuju da će severnokorejski pravni sastav sada priznavati Kima kao šefa države.

Novi ustav omogućuje mu da proglašava zakonske propise i važne uredbe i odluke te imenuje ili opoziva diplomatske predstavnike za strane zemlje, navodi KCNA.

"Postao je de fakto šef države", rekao je Čeng Seong-Čang, naučnik na Sejong institutu.

Kim vlada zemljom čeličnom rukom i promena titule malo će toga promeniti u njegovoj vladavini.

"Dodatnim jačanjem titule predsednika SAC-a, Kim Džong Un postao je najmoćniji vođa u istoriji Severne Koreje", ocenila je Račel Minjang Li, analitičarka NK njuza.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=08&dd=29&nav_category=78&nav_id=1584226

U sledećem kooraku postupiće sasvim nesebično sabe će za Boga proglasiti lično.

Ovaj je jači od Vučića...

Pazi ovo su izbeglice iz Rusije koje je Cemerika velikodusno primila i daje im neku milostinju i slobodu govora.
To i dalje ne daje odgovor koji izbegavas

Zasto se smejes teskoj uzasavajucoj nesreci S.Korejskih gradjana, deci, zenama, sirotinji bez hleba i zuba da zvacu taj hleb?

Ne izbjegavam ja nikakav odgovor, vec se ti vodis iskljucivo CNN-om i BBC-om, Sjeverna Koreja je nista drugo nego skup logora gdje Kim ubija svoj narod.

Mos mislit

Ali kad ti se pokazu slike bijede i siromastva sa merickih ulica, onda TI izbjegavas odgovor.

Ukratko, jedno veliko PRC

:ceka:

Ne izbjegavam ja nikakav odgovor, vec se ti vodis iskljucivo CNN-om i BBC-om, Sjeverna Koreja je nista drugo nego skup logora gdje Kim ubija svoj narod.

Mos mislit

Ali kad ti se pokazu slike bijede i siromastva sa merickih ulica, onda TI izbjegavas odgovor.

Ukratko, jedno veliko PRC

:ceka:
Lepo sam ti naveo, Kineski Premijer je izjavio.
Ne CNN ne BBC
Te dnevne zajebancije rusobuljasa i *******a mozes slobodno da preskocis
Ljudi tamo umiru od gladi, zivi stim dok im se smejes

Lepo sam ti naveo, Kineski Premijer je izjavio.
Ne CNN ne BBC
Te dnevne zajebancije rusobuljasa i *******a mozes slobodno da preskocis
Ljudi tamo umiru od gladi, zivi stim dok im se smejes
Pa vama *******ima I CNNu do sad je tamo od gladi umrlo pola milijarde ljudi.
Kim svaki tjedan ubije pola svoje rodbine vezujući ih za rakete koje onda lansira.

Back