goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Hocu da poprichamo o paralelama dva konflikta ,koji su po meni veoma slichni........I na jednom i na drugom mestu vecina na najbrutalniji nachin ugnjetava manjinu.........
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
rdeki:Da li vi to poredite zemlju koju je Engleska davno, davno, davno okupirala, i vec vekovima sprovodi svoju torturu sa teritorijom na kojoj je izvrsen najveci genocid u drugoj polovini proslog veka?
inagadadavida:Ovo se kaze, lupiti , pa ostati ziv..........![]()
I u severnoj irskoj je izvrshen genocid nad katolicimardeki:Da li vi to poredite zemlju koju je Engleska davno, davno, davno okupirala, i vec vekovima sprovodi svoju torturu sa teritorijom na kojoj je izvrsen najveci genocid u drugoj polovini proslog veka?
Ko ga je izvrsio?goxy:I u severnoj irskoj je izvrshen genocid nad katolicima![]()
![]()
![]()
Reflektovace se itekako.....Mislim da nije pitanje da li ce se neka teritorija u Evropi odcepiti po ugledu na Kosovo, vec KADA??????inagadadavida:Goxy , ja ti garantujem da je svaka slicnost izmedju Kosova i S.Irske neodrziva.........
Narocito , nema sanse, da se neka , eventualna nezavisnost Kosova, reflektuje na situaciju u S. Irskoj.
To su o potpuno razlicite price, sa razlicitim korenom sukoba, istorijatom, prilikama u kojima se odvija, i bas nista, sem teroristickih ispada IRA i UCK, nema zajednickoga.........
I, BTW, S.Irska ce , pretpostavljam, u dogledno vreme postati nezavisna od GB, i to je u Britaniji jasno , vec kao dan, s tim sto nema nikave nacionalne euforije, pretnje tenkovima, i slicno........
Gradjanji S, Irske ce se referendumom izjasniti o statusu, na cemu , dugo godina radi politicko krilo IRA........ali, ako se vecinsko stanovnistvo odluci za ostanak u kraljevini, IRA i ekstremisti ce biti unisteni bez milosti.............
ma nemoj.rdeki:Da li vi to poredite zemlju koju je Engleska davno, davno, davno okupirala, i vec vekovima sprovodi svoju torturu sa teritorijom na kojoj je izvrsen najveci genocid u drugoj polovini proslog veka?
Si ti glup ili neobaveshten :shock: :shock: :shock: ........evo ovaj dechkonja prvirdeki:Ko ga je izvrsio?
Banshee:ma nemoj.
a sta je to davno,davno,davno i koji su kriterijumi kada nesto ulazi pod sferu istorije a kada ne?kakvo je to znacenje toga davno,davnoi to sto se nesto desilo davno,znaci da se ne racuna?mislim
istorija ti je i ono pre 5000 i pre 500 i pre 50 godina
najveci genocid u drugoj polovini proslog veka je izvrsen negde drugde a ti se dobro zamisli i zapitaj gde,kada i kako.
goxy:Nisu irci.....to su potimci tih shto si ih naveo......Terror vrshe i vrshili su protestanti a ne katolici.......Terror ire postoji ali je u odnosu na terror britanije i oranzistichkih bandi zanemarljiv.......
goxy:Po pitanju irske ne mogu da smislim britaniju i njenu po svemu zlochinachku politiku.......Znam da ce me mnogi napasti ali,to je moj stav.....
Uz duzno poshtovanje ali nisi obaveshten ....Under surface nasilje i mrznja tinjaju....Katolici su opet ,po ko zna koji put ponizeni i britanija chini sve da im ogadi mir koji su prihvatiliNexus 6:teror je postojao...tokom sezdesetih i sedamdesetih u tzv. "Troubles" je eskalirao, ali danas vise nije situacija "vruca"...
Hvala na ispravci i to.....Pa i po pitanju nashih chetnika, prevrtlljiva i pokvarena politika odvratnog cherchila je josh jednom pokazala ''svoje ruzno lice''Nexus 6:samo po pitanju Irske...a Indija, Afrika...?
goxy:Uz duzno poshtovanje ali nisi obaveshten ....Under surface nasilje i mrznja tinjaju....Katolici su opet ,po ko zna koji put ponizeni i britanija chini sve da im ogadi mir koji su prihvatili![]()