Sestrinstvo Mis Prisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemam pravi hobi... ali kada sam dokona sedam u autobuse i tramvaje i idem u krajeve grada koje ne znam... tamo se prosetam, istrazim komsiluk, overim da li je dobro za zivot, kakva je atmosfera, potrazim dobar kafic, popijem kafu, ponekad kupim i suvenir :lol: pa se vratim kuci... gde si bila-sta si radila - muvala se :)

Valjda je baštovanstvo hobi.:D

A što se tiče onih ranijih, bilo je popularno skupljanje svega i svačega. Ja sam skupljala gumice za brisanje :D. Druge devojčice su skupljale salvete, sve neke fine i šarene, sa raznim motivima. Ja sam bila ljubomorna jer nisam znala gde ih nabavljaju. :zcepanje:

Dok sam bila u nekom školskom uzrastu, hobi mi je bio sakupljanje i isecanje
onih pesama koje su objavljivali u Politikinom zabavniku.
Stariji se možda sećaju, objave npr. Madoninu pesmu na engleskom a pored
je tekst i na srpskom, sa sve njenom slikom. :D E to sam sekla i lepila u jednu
ukoričenu svesku A4 formata....

Jedini hobi koji imam oduvek i još uvek jesu knjige, volim da ih kupjem, nakon čitanja
odložim na "njeno mesto" jer im mesto određujem po žanru, neviđeno mi je uživanje da
zavučem glavu među knjige i mirišem hartiju...
eto, hobi i čudna navika u jednom :mrgreen:

vodim dnevnik .... ali ne onaj mladalački, romantični jer taj se nekadašnji zapravo pretvorio u
običnu evidenciju dogadjaja koji mi znače po nekom mom luckastom kriterijumu....

... a i sada je nekako lakše, na kompu se očas nakucka :D

А може да буде хоби који смо некад имали.

Ја сам шила као суманута, једно дуже време.
Носила сам само гардеробу коју ја сашијем.
А знала сам да седнем за машину и да не устанем буквално пар дана, само једем и легнем да спавам поред машине (ту ми био кревет), па опет...

И јако сам била задовољна својим радовима, и изгледала тачно онако како сам желела..
Вадила кројеве из Бурде, а много тога смишљала сама...

Касније сам поптуно занемарила тај хоби, не памтим кад сам нешто сашила...и мислим да сад не бих имала идеја. Оматорило се. :)

Ti matora ,ma hajde....;)
Bas mi se svidja taj hobi,mislim da opusta,podstice kreativnost,super je,steta sto si ga bacila u zapecak;)

kao mala skupljala sam salvete.
bilo je tu pet kutija Rudnik košulja prepunih salveta, od čega jedna sa onim tankim japanskim koje su se izuzetno cenile. Ne znam ni sama zašto dala sam ih jednoj devojčici sa kojom se i nisam nešto posebno družile nekako u isto vremeružila, valjda zato što smo sve mi drugarice koje su se družile istovremeno prestale sa skupljanjem salveta.
Sada moja ćera kao skuplja salvete, ustvari ja više ali imam opravdanje da je to njeno. Imam još par takvih mama prijateljica pa se slatko izmenjamo

Skupljala sam i značke, one su još u životu negde kod mojih u stanu

Onda sam skupljala časopise, sve koje smo kupovali, ali se to skupljalo dok se ne nataloži pa sam bacala tj nosila u okviru onih akcija koje odelenje će skupiti najviše papira. Tu naravno pripada i skupljanje ljubavnih vikend romana.

Bilo je i skupljanje limenki od sokova što sad deluje glupo, ali nekada se kokakola u limenci kupovala samo u inostranstvu

Bočice od parfema - većina devojčica je prošla kroz tu fazu , primećujem je i kod moje ćerke.

Skupljanje knjiga mi je ružno da kažem, nekako knjige su nešto mnogo više pa mi reč skupljanje ne ide uz njih, a jasno je da je reč o pravljenju biblioteke.

Psi - i to je možda glupo nazvati hobijem jer su oni za nas članovi porodice, ali taj deo zvani hobi ogleda se u odlasku na izložbe. istina da tamo osvajamo CACIB i CAC ali to ne unovčavam -jer ne parim pse zarad zarade, te nema potrebe za tim, ali eto volim da odemo negde (teško da bi se recimo za vikend organizovala da idemo u Topolu, Vranje, BGD i sl, a ovako odemo na izložbu, završimo do 2, sata pa obiđemo gard. U tom smislu psi su hobi-istina prilično skup.

Cveće je takođe hobi, pri čemu gajim lisno-dekorativno biljke.

Starinski ramovi za slike (ali baš stari, ne kpije), džidža-bidže od mesinga su nešto što i dalje skupljam

Neko ima jedan hobi,dok ja npr.imam mnogo stvari koje volim,koje me opustaju...i mogu reci da su mi hobi...Evo npr..zamisljam (i u glavi i na papiru;)komade krpica i krpica koje cu jednoga dana mozda i siti....,zatim sat vremena svakoga dana provodim na kompu
skicirajuci tj.kreirajuci namjestaj ( neke djelove namjestaja u mom domu sam ja osmislila)
to me vrloooo raduje i volim to da radim....,zatim uredjivanje enterijera koje me takodje ispunjava i uzivam u tome kao i u gore pomenutim:)
Ali moj najdrazi hobi,vise bih rekla da je to ljubav a to je pisanje...Tu ljubav gajim cak od malena....Al stvarno bash volim to...I trenutno radim na svojoj knjizzi htjela sam da to bude tajna);)ali vise nije....povezala sam se sa nekim izdavacima,tako da se polako trudim da
'udjem u taj svijet"....al polakooooo.....
Eto ljudi to bi bile stvari koje mene cine srecnom !:)

Hobi...
Recimo, nekad sam obozavala plesanje... Sada sam ples dosta zapostavila... :think:

Onda, fotografisanje... Cak sam u srednjoj skoli dobila nagradu za najbolju fotografiju... ;)

Kao klinka sakupljala sam bedzeve (jos uvek su tu, imam povecu kolekciju :) )

Onda antikviteti... Taj hobi sam nasledila od mame... :lol:

volim da analiziram ljude, i imam kolekciju psiholoskih profila, i zabavlja me svrstavanje likova iz okoline ili iz nekog umetnickog dela u neki od njih:cool:

recnikom podforuma Moda, "gadne farmerke" svjoim kvantitetom takodje prete da prerastu u kolekcionarstvo:lol:

nekada mi je omiljeni hobi bio alpinizam:heart: al sam s godinicama spala samo na planinarenje:confused:

volim da analiziram ljude, i imam kolekciju psiholoskih profila, i zabavlja me svrstavanje likova iz okoline ili iz nekog umetnickog dela u neki od njih:cool:

recnikom podforuma Moda, "gadne farmerke" svjoim kvantitetom takodje prete da prerastu u kolekcionarstvo:lol:

nekada mi je omiljeni hobi bio alpinizam:heart: al sam s godinicama spala samo na planinarenje:confused:

Ohooo...analiziranje ljudi,zanimljiv hobi gospodjice vinx;)

Ne znam da li je ovo rekreacija ili hobi, trcim i plesem, ne zbog linije, vec zato sto volim, iz hobija... doduse ples sve vise zapostavljam, ali kcerke zato nastavljaju maminim stopama:)
Volim se baviti cvjecem i vrtom....u kuci imam nekoliko biljcica, ali vani imam sve moguce cvjece, opusta me dok ceprkam oko istog, uzivam ujutro izaci i cupkati travu, zalivati....

Kao mala sakupljanje salveta, naravno, zar uopšte ima devojčica koja ih nije skupljala :eek:.
Onda one papirne devojke iz Politikinog zabavnika koje su imale papirnu garderobu, njih sam obožavala, samo mi se uvek cepali oni beli zavijutci kojima su se te stvarčice kačile za lutkicu.
Kao tinejdžerka nalepnice iz časopisa Bravo...
Sad nema neki hobi...mada mi se sviđaju ovi stikeri :rumenko: al s obzirom da se sećam jako dobro muzičkih strana iz zabavnika koje je pomenula Feelgooood...ne smem, blam me..mada možda kad bih krišom....:cool:

U periodu od 1995 do 2005 moj tata je jednom nedeljno putovao u inostranstvo.
Svakog meseca kupovao mi je Elle i Vogue tako da sam sad kolekcionar gotovo antikvarnih izdanja .
To bas nije hobi al je moj ponos i dika.
Cuvam ih u specijalnim uslovima i planiram da ih prelistam za desetak godina da uporedim gde smo a gde smo bili i da li se moda zaista vraca kao sto kazu :)

Kao dete sakupljala sam gumice za brisanje imala sam cini mi se preko 1000 komada raznih ukrasnih gumica. Sad to radim sa olovkama , ja sam fanatik olovaka i nema sanse da ne kupim neku ako mi se dopada.

Jedan interesantan sport godinama je bio moj hobi i ujedno moj zivot.

U poslednje vreme nemam hobi ako izuzmemo cvece, knjige, cipele ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back