Ovaj post objašnjava sve što nije u redu s idejom kojom se ova tema bavi. I, potvrđuje moj argument da deca NEMAJU pojma šta čin promene pola podrazummeva ŠTO NE ZNAČI da im je potrebno lgbt+ edukovanje - već da im je potrebno pravo edukovanje - ako ih već moramo sexualizovati s 12 godina. Čemu još ne vidim svrhu, i čak mi je malo fuj, ali ajde.
Znam kako izgleda lgbt+ "edukacija" : "Deco, svi smo isti! Ne postoje polovi! Danas možeš da misliš da si dečak, ali već sutra ili čak poslepodne shvatiš da si, u stvari, devojčica! Ne trebaš se stideti toga! To je savršeno normalno! Ajde sad da se uhvatimo za ruke i pevamo kumbaja, dok jednorozi lete tavanicom! p.s. aplikacija za promenu pola koja ne zahteva ni odobrenje roditelja ni lekarsko mišljenje, je tamo kraj vrata. Ajmo sad svi zajedno: kumbaja..."
TO nije edukacija. Edukacija je - AKO već mora da je bude - otvoreno reći dečacima od 12 godina da će, ako apliciraju da promene pol, HIRURŠKI da ga promene, ostati bez piše. TO bi bila poštena edukacija.
Sad će leftičari da nagrnu da mi objasne kako "nongender, pangender i kakogodgender ljudi NE ostaju nužno bez svojih genitalija" bla bla. Tačno. To i dalje ne znači da onaj klinac iz posta koji sam citirala ima pojma šta promena pola podrazumeva I DA MU NIKO NEĆE objasniti šta to podrazumeva. Niko, čak ni extremni leftičari, neće otići među 12-ogodišnjake i pričati im o eventualnom odsecanju miška. Što bi - AKO već insistirate da edukujete decu - MORALI. Jer, šta ako je u toj grupi 12-ogodišnjaka stvarno neko nesiguran u svoj pol? (Na tren ću zanemariti što su u tim godinama mnogi nesigurni u to - iako je to osnovni razlog zašto mislim da je ovo grozomorna stvar) Ako ima neki takav, onda ga moraš edukovati kako treba. Do kraja. Objasniti mu sve posledice. Oh, ali to su deca, pa nećemo im o tome valjda pričati???
Ajde?
Apropo posta koji sam citirala, čini se da bi se i neki odrasli trebali edukovati.