Servia u Grčkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

wwwlado

Ističe se
Poruka
2.054
Σέρβια -Grčki
Serfiçe - Turski
modern Servia

Srpski - Srbija

Dakle Srbiju na tom prostoru prvi pominje KOnstantin POrfirogenit u periodu od 610-640 godina .

Da li neko zna više o Istoriji ovoga Sanđaka .

Da i kada se kaže Sandžak , nadam se da to podrazumijeva ovaj Sandžak .

Nisam ni sumnjao da ćeš ti napraviti tu grešku .

OD DANAS KADA SE KAŽE SAMO SANDŽAK MISLI SE NA SANDŽAK SRBIJA , interesuej me istorija tog geografskog prostora .

Данас када кажемо санџак мисли се на рашку област, а санџака је било колико волиш за време турске владавине јер је то административна подела турске нижег реда и значи управо област, регион.Постојали су и вилајети, пашалуци као административна подела вишег реда као и нахије, отприлике величине округа.То се наравно мењало са слабљењем турске на балкану.

Значи интересује те историја Србије под турском окупацијом.
Иначе никако ми није јасно што се зове Београдски пашалук када треба Смедеревски санџак, ваљда због дахија.

Данас када кажемо санџак мисли се на рашку област, а санџака је било колико волиш за време турске владавине јер је то административна подела турске нижег реда и значи управо област, регион.Постојали су и вилајети, пашалуци као административна подела вишег реда као и нахије, отприлике величине округа.То се наравно мењало са слабљењем турске на балкану.

Значи интересује те историја Србије под турском окупацијом.
Иначе никако ми није јасно што се зове Београдски пашалук када треба Смедеревски санџак, ваљда због дахија.

DO danas se mislilo na Rašku oblast ,a ja neznam zašto ????
ja sam odlučio da se od Danas pod SANĐAK podrazumijeva Srpska administrativna oblast na JUGU .

Sanđak Serfiçe na Turskom , taj oblast i grad na Grčkom se zove Σέρβια , ko i površno razumije grčki zna da piše SRBIJA , jer su oni tako zvali ovu oblast ,ali i Srbiju uopšte i Srpski narod .

Sanđak Srbija se nalazi u VIlajetu MAnastir .

Servia (Greek: Σέρβια) is a town and was a former municipality in Kozani regional unit, West Macedonia, Greece.

http://en.wikipedia.org/wiki/Servia,_Greece

Ovaj grad Srbija na JUgu koa centar administrativne oblasti Srbija pominje KOnstantin porfirogenit i govori da su se Srbi tu naselili 610 godina .

Nešto sam u međuvremenu saznao , 1890 tu nije bilo Srba mnogo i izjašnjavali su se kao Bugari , ali to ne mijenja stvari u široj okolini Srba je bilo i živjeli su na tom protori sve do 1945 .

Eto meni palo na pamet da tu Oblast zovemo Sanđak .

Znači od danas kada se kaže Sanđak misli se na Sanđak Serfiçe , tj. Sanđak Srbija na Srpskom jeziku .

Poslednja izmena:
Sanjak of Serfice (Between 1864-1867 and 1873–1892): Kazas of Serfiçe (modern Servia), Kozana (modern Kozani)

TJ. modern Srbija na Srpskom .

http://en.wikipedia.org/wiki/Monastir_Vilayet

Htjeo bih da ova tema mjesto za skupljanje IStorijskih podataka o Srbima na tom prostoru od 610 do danas .

Zovimo tu Oblast Sandžak Srbija , da bi je mogli razlikovati od Županije Srbije na drugom kraju Srbije u mjestu Srb u Hrvatskoj .

POšto imamo dvije administrativne Oblasti Srbija na kraju Srpske zemlje , da bi ih razlikovali zovimo ih kratko ŽUPANIJA i SADŽAK , pošto već imao Vojovdinui i Hercegovinu ,

eot da kompletiramo administrativne oblasti sa Županija i Sadžak .

Naravno Stari naziv za Sadžak od danas ide u zaborav . Ako negdje slučajno naidjete na njega , slobodno se pozovite na ovu temu .

Sanjak of Serfice (Between 1864-1867 and 1873–1892): Kazas of Serfiçe (modern Servia), Kozana (modern Kozani)

TJ. modern Srbija na Srpskom .

http://en.wikipedia.org/wiki/Monastir_Vilayet

Htjeo bih da ova tema mjesto za skupljanje IStorijskih podataka o Srbima na tom prostoru od 610 do danas .

Zovimo tu Oblast Sandžak Srbija , da bi je mogli razlikovati od Županije Srbije na drugom kraju Srbije u mjestu Srb u Hrvatskoj .

POšto imamo dvije administrativne Oblasti Srbija na kraju Srpske zemlje , da bi ih razlikovali zovimo ih kratko ŽUPANIJA i SADŽAK , pošto već imao Vojovdinui i Hercegovinu ,

eot da kompletiramo administrativne oblasti sa Županija i Sadžak .

Naravno Stari naziv za Sadžak od danas ide u zaborav . Ako negdje slučajno naidjete na njega , slobodno se pozovite na ovu temu .

А ти мислиш на град Сервију у Солунској области поред реке Бистрице која је можда названа по Србима који су насељавали то подручје а можда и није.
Уз то Сервија никад није била санџак, а санџак и није никада била србска и грчка административна подела.

Драго ми је што си тако одлучио и извини што те нисам препознао господине премијеру.:mrgreen:

А ти мислиш на град Сервију у Солунској области поред реке Бистрице која је можда названа по Србима који су насељавали то подручје а можда и није.
Уз то Сервија никад није била санџак, а санџак и није никада била србска и грчка административна подела.

Драго ми је што си тако одлучио и извини што те нисам препознао господине премијеру.:mrgreen:

Činjenica je da su Srbi naseljavali to područje ??? to ne sporiš ? A kako bi ako KOnstantin porfirogenit tako kaže .

A ko zna po čemu bi bila nazvana ta grčka riječ ,može da asocira na bilo šta . :roll:

Bila je sjedište Sandžaka , koji je po tom gradu i dobio ime samo su ga Turci čitali na svoj način .

A Srbi treba da ga čitaju jednostavno SRBIJA . Dakle SANDŽAK SRBIJA , ili da to skroz prevedemo na Srpski , SRPSKA OBLAST . Ali kako imamo još Srpskih oblasti ,a udomaćio se običaj , Vojvodina , Hercegovina , pa šteta da nemamo jednu ŽUPANIJU ( SRB u Hrvatskoj , oblast Srbija u današnjoj Hrvatskoj ) ,a ja sam odlučio da SANDŽAK ovu Oblast .

Ili da je zovemo kratko TEMA .

A da nađemo za drugu oblast ime Sadžak , samo raška oblast ne može Sandžak , ona već ima čuveno ime . NEšto drugo ,onda ???

Dakle TEMA SRBIJA ILI SANDŽAK SRBIJA , ako TEMA ŠTA SANDŽAK ???? Šteta da tako zvučno i neobično ime ne upotrebimo .

E Skadarska oblast je SANDŽAK ? odlično .

Borba za ljudska prava u SAndžaku , pravo na nacionalno izjašnjavanje , pravo na jezik ,na univerzitet .

град Σέρβια у Грчкој нема никакве веза са Србима. ево ти па прочитај-

http://forum.krstarica.com/showthre...PO-POREKLU?p=20502791&viewfull=1#post20502791

с обзиром да стари наслов теме не одговара предмету дискусије, промењен је у Servia u Grčkoj

Logikom kojom ti pobijaš nepobitne činjenice da su Srbi živjeli u Srbu ( današnja Hrvatska ) i Serbiji ( današnja Grčka ) se može nazvati : LOGIČKI PRAVAC ANTISRBSKI SKEPTICIZAM .

Koristeći ove metode koje ti ,ondosno pristalice tog pravca koristite ,ja mogu negirati bilo šta .

Pošto je ta oblast i taj grad bila Sjedište Sandžaka, vrati mi SAndžak u naslov. Hoću da tu oblast zovem kratko Sandžak , sanjao sam da tako treba .

Nikakvo objašnjenje i opravdanje nema smisla :

1. Istu riječ su Grci koristilia da nazovu SRBIJU , SRBE .

2. Srbi ( to jeste sloveni su tu živjejli od vremena 610 godina ) i o tome govori NAJVJERODOSTOJINJIJI IZVOR IZ TOGA VREMENA .

Izvrnutom logikom se sve može negirati , a sada se pripremi da negiraš :

KAko Srbi u Njemačkoj nisu Srbi

kako Srbica u Turskoj nije naseljana Srbima

za početak se pripremi za ovo

pa ću da ti sve tvoje Skeptičke negacije Srba skupim na jedno mjesto i ismijavam .

Najozbiljnije ,jer za jedan slučaj , može proći ,pa može se desiti ,ali kada ovako sistematski negirate dobijete ISTORIJU SRPSKE NEGACIJE .

Poslednja izmena od moderatora:
Sandschak Serfidsche

Sandschak Serfidsche (griechisch Serbia, Servia)

Srpski Sandžak SRBIJA .

http://de.wikipedia.org/wiki/Sandschak_Serfidsche

PA čovječe kakav nas je Autošovinizam napao , pa na Njemačkoj vikipediji se prevodi sa SRBIJA .

A pošto je ovdje zabranjeno koristiti Strane riječi , kao Serfidsche ili Servia , tražim da se koristi Srpski jezik . I da se ovaj Sandžak Zove Srbija , a kako smo mi Srbi onda je riječ SANDŽAK sinonim za SRPSKI SANDŽAK .

DAKLE priznaj , i vrati temu ISTORIJA SANDŽAKA .

Smije li se ovo prevesti na Srpski : Sandžak Srbija ,a zašto da ne zovemo ovu oblast kratko Sandžak . KO će odrediti koju oblast da zovemo Sandžak , evo ja mislim da treba zvati ovu oblast .

Dakle intereeuje me istorija Sandžaka , a pod tim mislim na Sandžak Srbija .

Molio bih moderciju ,ako sam prekršio pravilo da pišem Srpskim jezikom , da prevede naslov teme na Srpski . Ako se ne smiju koristiti , turske , grčke ,latinske i njemačke riječi i nazivi za gradove .

Ne, nije ti prevod dobar.
Sanzak je na turskom jeziku isto što je na srpskom jeziku OBLAST.
A Srbija Turci pišu i izgovaraju kažu SRBISTAN, vrlo razumljivo.

Ovaj nemački pridev izveden iz turskog izgovora glasi (SERFIDŠE) i prevod je SRPSKI, kao što je Sorbische (na nemačkom) sorbski, a Serbische srbski.
Prevod sa nemačke vikipedije

glasi OBLAST SRPSKA ili OBLAST SRBSKA i to je sve.

Što se tiče istorije ove oblasti srbske, u otomanskoj okupaciji ona je obuhvatala teritorije koje danas pripadaju Srbiji i Crnoj Gori.

Poslednja izmena:
Сребрна, дај молим те објасни му да је бесмислено област око Serviae у данашњој Грчкој називати Санџаком, без обзира да ли су тамо живели Срби или свеједно ко. санџак је назив турске војноуправне јединице, ништа друго.

Сребрна, дај молим те објасни му да је бесмислено област око Serviae у данашњој Грчкој називати Санџаком, без обзира да ли су тамо живели Срби или свеједно ко. санџак је назив турске војноуправне јединице, ништа друго.

A i nikad nisu posojili Sandzaci nazivani po etnickom principu.

Iako to Muslimani iz Bosne drugacije vide.

A i nikad nisu posojili Sandzaci nazivani po etnickom principu.

Iako to Muslimani iz Bosne drugacije vide.

с обзиром да нам Владо није пружио никакве аргументе нити дао разлоге због којих бисмо прихватили да област око Сервије називамо Санџаком, тема се спаја са већ постојећом- "Servia u Grčkoj''

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back