Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Nije losa.....odgledao sam dve epizode za sad. Mada..... kapiram je kao pricu dosta baziranu na ostacima sveta Blade Runner-a, samo sa vesto izbegnutim pitanjima o prirodi globalne civilizacije iz tog filma..
Civilizacije koja ne zna za `stop, think, rewind`, vec grabi slepo, bez revizije napred - u veliko Nista, ne znajuci vise ni sami sta predstavljaju...duh progresa odavno je pojeo svoju decu, a jede i dalje..i tome slicno....

Shvatio sam vremenom da je film zalopojka puna patosa nad sudbinom kapitalizma, koji po svojoj logici bezmalo MORA zavrsiti u scenografiji kakav film nudi, kao da buduce napredno drustvo nema viziju boljeg drustvenog uredjenja od savremenog, vec postojeceg, gde su njegove mane samo uvecane, ali ne lupom, vec rasirene na nivo kosmosa...znaci, ima se para u piramidi kapitala, prave se klonovi, putuje se cak svemirom, osvajaju se kolonije...klasicno odraslo kopile savremene ideje progresa - DOBIT....(uz laznu parolu: `za sve...`). A ova serija samo u takvu vec preuzetu viziju iz filmskog klasika, danas opstepoznatog, u to znano tkivo iz opste kulture, kao injekcijom pokusava da ubrizga pricu zasnovanu na novoj (ili staroj originalnoj, a vaskrsloj) NADI, koja je u filmu tek na nivou pretpostavke, i igre.... E, sad, da li takav stav iz serije moze da `promeni svet`...u svim bajkama - moze...;):)

sto? gde je zapelo..? mislim,nije vrh vrhova, scenario je zasad dosta kliseiran, scenografija nije proboj na polju genijalnosti,ali je poprilicno zadovoljavajuca. odgledao sam tri epizode za sad, uljuljkujuce je na nacin manga crtaca,al sta sad...jel neko odgledao sve do kraja,sta konkretno ne valja?

Konkretno ne valja jer smo u 2018. godini. Serija je dosadna, losi dijalozi, svi motivi su dosadni i vec vidjeni. Da je sada 1995. ili 1985. serija bi bila vrh. Ovako je prepuna nekog macho preseravanja. Ma lose bre i dosadno.

Po meni ima mnogo boljih SF serija. A ima ih toliko da covek mora da odluci sta ce da gleda. Prvo jer nemas vremena, a drugo vec kad je ponuda tolika treba birati sta se gleda.

Od ovoga mi je bolji sijaset drugih serijala.

sto? gde je zapelo..? mislim,nije vrh vrhova, scenario je zasad dosta kliseiran, scenografija nije proboj na polju genijalnosti,ali je poprilicno zadovoljavajuca. odgledao sam tri epizode za sad, uljuljkujuce je na nacin manga crtaca,al sta sad...jel neko odgledao sve do kraja,sta konkretno ne valja?

samo moj subjektivni dozivljaj, odgledao sam samo jednu i po epizodu,
kao sto rekose dosta toga vec vidjeno, a ni glumci mi nisu mnogo legli...

134628278-352-k360156.jpg
+
c245fb206fecea20e4f18e26dc8fa74aae6f80b5.jpg

- - - - - - - - - -

Gledao Altered carbon. Tesko sranje kompleksasko.

Meni se sviđa. SF trash, jebenica. Ima u sebi ono nešto.:)

Ovaj lik na sličici?! :mrgreen: JK...O toj misteriji sam prvi put čitao u ''Misterijama sveta'' Artura Klarka, još kao dečak i opčinjavalo me je prostranstvo sačinjeno od ledenog kristala i ledenjaci viši od ''katedrale u Limeriku'' kako je jedan mornar opisao...Ovi ljudi su znali da žive i pomeraju granice i bili su oslobođeni Terora virtuelne stvarnosti! Telo mornara je savršeno očuvano posle vekova u ledu, izgleda kao da će da ustane i zatraži da mu skuvaju čaj! Simons kao i King zna da smori ali kao i King je autor koji ima šta da kaže, možeš da naučiš od njega pa makar i novu reč ili način pisanja gde je savršen...Ovo ću sigurno skinuti.

Ovaj lik na sličici?! :mrgreen: JK...O toj misteriji sam prvi put čitao u ''Misterijama sveta'' Artura Klarka, još kao dečak i opčinjavalo me je prostranstvo sačinjeno od ledenog kristala i ledenjaci viši od ''katedrale u Limeriku'' kako je jedan mornar opisao...Ovi ljudi su znali da žive i pomeraju granice i bili su oslobođeni Terora virtuelne stvarnosti! Telo mornara je savršeno očuvano posle vekova u ledu, izgleda kao da će da ustane i zatraži da mu skuvaju čaj! Simons kao i King zna da smori ali kao i King je autor koji ima šta da kaže, možeš da naučiš od njega pa makar i novu reč ili način pisanja gde je savršen...Ovo ću sigurno skinuti.

ne, na trejler sam mislio :lol:

Back