Serbistan; zemlja ponosnih ljudi?!

dragosh

Veoma poznat
Poruka
11.827
Gledam pre neki dan direktan prenos Kurban Bajrama na RTS-u i razmisljam kuda ide ovaj brod. Koja vera i politika ce biti vecinska za stotinak godina, na ovim prostorima?
Mislim, kakva je buducnost Srbije s obzirom na katastrofalno slab natalitet i ekspanziju islama u i oko Srbije.
Buducnost nam je prilicno pesimisticna u odnosu na islamsko sirenje i dominaciju u svetu. Isto vazi i za okolne zemlje u regionu.
Gde vidite izlaz?

MUHAMED-JUSUFSPAHIC.jpg

Gledam pre neki dan direktan prenos Kurban Bajrama na RTS-u i razmisljam kuda ide ovaj brod. Koja vera i politika ce biti vecinska za stotinak godina, na ovim prostorima?
Mislim, kakva je buducnost Srbije s obzirom na katastrofalno slab natalitet i ekspanziju islama u i oko Srbije.
Buducnost nam je prilicno pesimisticna u odnosu na islamsko sirenje i dominaciju u svetu. Isto vazi i za okolne zemlje u regionu.
Gde vidite izlaz?

MUHAMED-JUSUFSPAHIC.jpg

Nema ti tu izlaza. Gde si ti krenuo da izlaziš? Da bežiš negde? Ima da sediš tu i da braniš svoje, jasno!

Gde vidite izlaz?

MUHAMED-JUSUFSPAHIC.jpg

Juche je bila istovetna tema ''Problem muslimana'' koja je obrisana. Tako da i ova zasluzhuje minimum LOCK.

ovaj se pita kao Koja vera i politika ce biti vecinska za stotinak godina, lukavo od postavljaca, ali ne dovoljno.

naravno da ce biti sadasnji narod i sadasnja veroispovest, spc. mi se ne dvoumimo. odmaze postavljac nama, to da. zeli nesto drugo, to da. ali, malo morgen.

neka se brine malo za siptare. oni su ti koji su extremisti, a neobrazovani, pa jos i nesposobni za minimalan civilizovani eu nivo.

mi cemo se vec nekako snaci.

Shto je onda to tvoj problem, obrezani Shiptaru? Nemam nishta protiv Albanaca na ovom forumu kad se lepo predstave i konstruktivno uchestvuju u raspavi, kao adem npr ili Hrvat kyo.

Kako nemas ..bote. Koliko ti mamlaze imas dece kada govoris o srpskom natalitetu. Mozda verujete da ce vas oni sto su prodali Karadjica spasiti od islama i odvesti u evropu!
Umesto da ove sto vade bubrege oteramo u Jadransko more, ti sekaperso nemas nista protiv njih ! Pravi si prestavnik danasnjeg Srbina (nazalost ) !

Posto je pitanje gde vidimo izlaz iz islamske dominacije bla bla...
Neki su ovde primetili da je izlaz jedino u povecavanju nataliteta.
Drugi bi verovatno primenjivali represivne metode.
Slazem se da je natalitet, ali i vaspitavanje tog mladog narastaja u duhu hriscanstva jedini "izlaz". Ne smatram da smo ugrozeni od strane bilo koga. Mi smo vec proglaseni za narod sa najvise starih. Poboljsanje ekonomske situacije, stimulisanje porodica na radjanje dvoje i vise dece, zvuci vec kao otrcana prica ali je tako. Naravno da se podrazumeva da ta novorodjena deca sutra odrastu u ljude koji nece, ne daj Boze, biti prisiljeni da menjaju veru ili da je prodaju..kako god.
Ja moju decu vaspitavam da znaju ko su, kojoj veri i narodu pripadaju. Molim se Bogu da i oni mogu tako svojoj deci...i eto ti buducih stotinu godina, ako nas neki smak sveta do tada ne sprzi.

Islam je u Srbiji pobedio tkom devedestih, ono u čemu je stvar je da većina to još ne shvata, ali kad shvati... shvatiće. Pogledajte gde i kako živimo i šta nam se servira i sve će biti jasno.

Mislim, Srbija je Islamska zemlja u svim svojim formama i oblicima. Samo što nemamo naftu...

realno gledano, islamu kao zloupotrebljenoj konfesiji, u politicke svrhe, kod srba je odzvonilo. naravno, znacajan broj stanovnika srbije treba da ispoveda svoju veru, ali bez nepotrebne politizacije, koja je do sada imala tragicne posledice.
samim tim bi se uticaj te vere u decenijama koje dolaze smanjivao. pa u demokratiji mozes da verujes u sta god hoces, ali cepanja zbog toga nema.

ni u bih nece biti nista bolje za te extremiste, u bliskoj buducnosti. broj im se prakticno smanjuje, a duzim mirnim periodom i demokratizacijom sve polako dolazi na svoje.
srbi, kao najbrojniji narod u demokratiji, bi trebalo da ipak osete neku satisfakciju za prethodni tezak period koji smo preziveli.

dok izduva ovaj rezim kod nas bice malo lakse, jasnije i realnije za medju... odnose.

Back