Senta, sta je bilo?

• Začetnik teme Začetnik teme zemo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
BN_Nikola:
Хоће нас ЕУ овакве, али неки мисле, или им је наређено да тако поступају, да нам национални понос, идентитет... треба одузети да би смо ушли у ЕУ.

Нешто нам то познато, зар не? "Скројићемо вам шешир који треба да носите", стара прича старих хегемона...

Ma , koji cemo k*rac u EU..........nije ni Norveska, ni Svajcarska, pa sta im fali..............

Ma,da............jos ce da traze i cvaraka i svargle da se odreknemo, a sljivovicu su vec snimili za odstrel.

Izmedju cvaraka i EU.............naravno da biram cvarke (jos, one....duvan ) :)

besniris:
SRBI su kao narod najgore prosli u 20 veku .VELIKE sile se nece smiriti dok srbija ne prestane da postoji kao drzava,a to nije tako daleko.Sve ovo sto se desava u Senti je samo logican nastavak svega sto se desava zadnjih 20 god ,sto ce se zavrsiti ocepljenjem Vojvodine od matice i pripajanje Madjarskoj i dalje komadanje Srbije.

E, vidis, ti ovo ovako lepo srocis, onda to neko procita i kaze: "Mamu im njihovu, zayebavaju nas vec toliko vremena!", onda se ta prica rasiri, pa onda mi njima pisemo grafite, pa se oni useru, pa nam bace molotovljeve koktele pod kola, pa dodju nasi i njihovi petorazredni politicari i promovisu se u zastitnike nacije, pa krene prica ko je tu ziveo pre dve milijarde godina, i da li su amebe u Panonskom moru bile pravoslavne ili katolicke veroispovesti....mislim stvarno...

Pre par godina u toj istoj Senti su osvanuli grafiti "Smrt Madjarima!", pa niko nije digao oruzanu bunu. Predsednik SO Sente, inace Madjar, osudjuje delo i karakterise pocinioce kao maloumne divljake.
Nije sve kao sto se cini na prvi pogled, ne smemo vise nikad igrati na prvu loptu, jer znamo gde nas je to dovelo.

Да да да. Да то није фарса, било би у реду. У осталом, на територији садашње Хрватске, у доба СФРЈ док су се писали такви графити и осуђивали, убише колико хиљада Срба. Мислим, да!

Crni_gavran:
Да да да. Да то није фарса, било би у реду. У осталом, на територији садашње Хрватске, у доба СФРЈ док су се писали такви графити и осуђивали, убише колико хиљада Срба. Мислим, да!

Da, tacno, ali Vojvodina i Hrvatska nisu za poredjenje. Sem toga, besniris kaze da ce Vojvodina da se otcepi i pripoji Madjarskoj, kao da u Vojvodini zivi dva miliona Madjara i 200 Srba. Tezi slucaj...

Па знаш како? Није далеко од истине. Ка томе се иде, а све уз помоћ појединих лидера комби партија. Међутим, једно је сигурно, а то је да у Војводини живи доста и Хрвата и Мађара који иду ка истој идеји. Не знам колико ти познајеш тај менталитет, али ја га познајем веома добро.

Poznajem taj mentalitet jer mi je cela kevina strana familije iz Vojvodine. Poznajem tamo i Hrvata i Madjara i ima ih svakakvih, kao i nas, ali to ne znaci da svi zude za ujedinjenjem sa Madjarskom. Cak i okoreli autonomasi pominju samo nezasvisnost, a ne pripajanje bilo kome.
Ono sto ti ja kazem je da Pokret 64 Zupanije, Honvedi i slicni retardi nisu vecina Vojvodine, vec minorni deo koji cveta na cinjenici da u nasoj zemlji moze da prica ko sta hoce. To sto budale pisu grafite, sankcionises zatvorom i mirna Backa (u svakom pogledu)

Окорели аутономаши помињу независност, али врло добро знамо ледећи корак Мађарске која ће тражити повраћај своје територије. Сетимо се да је Војводина некада била територија Угарске

Dogadjaji u senti su brizljivo planirani i organizovani.Ne treba biti naivan pa misliti da iza toga stoji grupica lokalnih alkosa kojoj je tako doslo malo da se zabavi.Ovo je samo jedan od koraka za odvajanje Vojvodine i pripajanje Madjarskoj.

Postoji ta mogucnost, tu si u pravu, ali nije to toliko jednostavno. Mnoge teritorije su bile pod kontrolom Ugarske, pa se ne traze nazad.
Diskusija sa tobom je interesantna, ali ja moram na spavanje. Sutra nastavljamo pricu, do tada, pozdrav.

Па наравно бесни. Они који познају ствари у Војводини говоре да Мађари имају задатак да у сваком селу у Војводини имају бар једну породицу, која ће се активирати према потреби у сврхе мађаризације Војводине. Ко ми каже да то није истина и ко ми каже да Мађари не раде на својој идеји повратка војводине под границе Мађарске свака му част.

besniris:
Dogadjaji u senti su brizljivo planirani i organizovani.Ne treba biti naivan pa misliti da iza toga stoji grupica lokalnih alkosa kojoj je tako doslo malo da se zabavi.Ovo je samo jedan od koraka za odvajanje Vojvodine i pripajanje Madjarskoj.

Naravno da su brizljivo planirani i organizovani, takav treba da bude i odgovor policije i tuzioca na to. Jos jednom ponavljam: zasto mislite da vecina u Vojvodini ZELI da se ujedini sa Madjarskom?
Pozdrav do sutra....

Crni_gavran:
Па наравно бесни. Они који познају ствари у Војводини говоре да Мађари имају задатак да у сваком селу у Војводини имају бар једну породицу, која ће се активирати према потреби у сврхе мађаризације Војводине. Ко ми каже да то није истина и ко ми каже да Мађари не раде на својој идеји повратка војводине под границе Мађарске свака му част.

Tacno lepo si primetio sta se sprema u Vojvodini.Nazalost vecina ljudi nije svesna sta se zapravo desava i dok shvati bice kasno.Madjarsko veoma pametno vuce poteze i ceka pravi trenutak za zavrsni cin.Na ruku im ide komicno rukovodstvo Srbije koje je odavno izgubilo vezu sa realnoscu.Trenutno Srbiju od potpunog unistenja moze spasiti samo Rusija i to ne zato kako mnogi misle zbog velike ljubavi rusije prema nama jer su to smesne price .Rusija pre svega ima svoje interese na balkanu , i nece dozvoliti dalje komadanje Srbije jer bi se to automatski odrazilo i na pobunjene republike sa kojima Rusuja ima dosta problema a iza cega zapravo stoji zapad finasiranjem raznih banana republika da rade protiv Rusije.

Па то је и био циљ Запада. Да разбије СФРЈ, како би настало 6 банана република, да доведу на власт оне који ће им служити и да иду даље против Русије. Елем, мислим да власт у Србији треба под хитно да се мења на свим нивоима, али тако да ниједна демократска странка нема учешће у републичкој власти. Зашто? Управо да се спречи комадање Србије, јер како је кренуло, ови поданици Запада ће Србију на крају да поделе на регије.

Alekasandar2:
...издајници своје домовине!

Шта прво учини злочинац када дође на власт?
избрише своје злочине из кривичног законика и слави их као врлине!

издаја-европске интеграције
корупција-европски процес

Svašta Aco i od tebe...
Sve se zavede pod "dečiji nestašluci" a ako se rabota razvije može i do čitanki da dodje...

Crni_gavran:
Па то је и био циљ Запада. Да разбије СФРЈ, како би настало 6 банана република, да доведу на власт оне који ће им служити и да иду даље против Русије. Елем, мислим да власт у Србији треба под хитно да се мења на свим нивоима, али тако да ниједна демократска странка нема учешће у републичкој власти. Зашто? Управо да се спречи комадање Србије, јер како је кренуло, ови поданици Запада ће Србију на крају да поделе на регије.

Nazalost ovde su problemi tako veliki da ni patriotske stranke nece moci lako da zaustave komadanje srbije.Jednostavno Srbiji je slomljena kicma i nema snage da se sama odbrani od zapadnih sila.Ceo sistem je truo do te mere da je pravo cudo kako bilo sta funkcionise.

Да, слажем се. Међутим, пре ће патриотска партија зауставити ово што се сада ради него ове што су на власти и чији је председник председник

Crni_gavran:
Да, слажем се. Међутим, пре ће патриотска партија зауставити ово што се сада ради него ове што су на власти и чији је председник председник

KAKAV crni predsednik.Njemu je najvise u interesu da se Srbija sto vise unisti.Sto slabija Srbija njihovo bogatstvo sve vece , nema tu neke narocite filozofije

Да искористим прилику па да споменем своје мишљење о предсједнику Тадићу. Када је гостовао на Б92 био сам импресионирам његовим ријечима. Врло интелигентни и разумни одговори, али су његова дјела потпуно супротна од тога. Био сам јако разочаран његовом изјавом да народ РС нема право на референдум, гдје је показао своју нетактичност и одсуство политичке мудрости.

BN_Nikola:
Да искористим прилику па да споменем своје мишљење о предсједнику Тадићу. Када је гостовао на Б92 био сам импресионирам његовим ријечима. Врло интелигентни и разумни одговори, али су његова дјела потпуно супротна од тога. Био сам јако разочаран његовом изјавом да народ РС нема право на референдум, гдје је показао своју нетактичност и одсуство политичке мудрости.

Veoma prosto . Narod RS nema pravo na referendum jer su tako rekle zapadne sile , a tadic je njuhova najobicnija marioneta.

Jesmo l' sami

[Djuro]
Ja sam tog dana obavljao
najnormalnije funkcije, ovaj
jutarnje, zaljevao sam pesticidima
polje iznad bukovice

kad se iznenada, na lijevoj strani
sam u vidokrugu primjetio neki objekat,
nepoznat, koji je bio bljestav
ustvari, mjenjo je boju
ustvari, bio je zut,
zelenkaste boje povremeno