Sem girosa šta preporučujete?

sarme nije bilo na meniju...a njih bih probala...tj. ako je to ono nesto sa rizom u vinovoj lozi ili cemu vec...
a sada rusku salatu nisam videla tamo...zato grcke je bilo...za 7 evra :D mislim feta im je super...zaista...ali meni malo previse za paradajz sa komadom fete :)
Jesam corav. Mislio sam da je pitanje uopsteno. Hahaha. Zato i nisi videla :D

Naletela sam na jedan članak gde preporučuju gulaš, jel jeo neko njihov gulaš?

Kažu ovako

Grčki gulaš

Grčki gulaš je nešto drugačiji od srpskog, ali je i dalje preukusan. Ono što je specifično kod većine jela koje se služe u grčkim restoranima je nešto intenzivniji, neretko slatkast ukus, pa nimalo ne čudi što se i u gulaš dodaje začin poput cimeta.

Dominiraju i začini poput lovorovog lista, suvog bosiljka, bibera i maslinovog ulja, a služi se na domaćoj varijanti čipsa.

Ko voli, nek` izvoli!

418142914649add95d7a2a949807233_760x570.jpg

https://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2023&mm=06&dd=27&nav_id=2357365

Pogledajte prilog 1209187
Tamo jedem vocni jogurt,vocni hleb i ovcje kiselo mleko

Ovo je bugaca (bougatsa), mislim:).

Ona ima interesantan put. Dosla je u Grcku tokom razmene stanovnistva sa Turskom. Najpre je stigla u grad Seres ili Kostur.
Odatle se prebacila u Solun i to bi bile originalne bugace. Lokalno stanovnistvo ih obozava i jede za dorucak.

Sada ih ima svuda po Grckoj i raznih ukusa, slatkih, slanih...

Meni je zanimljiva jer je Kostur imao neki miks slovenskog stanovnistva...pa ko zna cija je bugaca zapravo.
Kada su stekli nezavisnost Grci su uslovili slovenski narod u tom delu da se izjasne kao Grci. Ko je odbio, raseljen je na Kefaloniju i na Tasos. Tako da, mozda je bugaca slovenskih ruku delo, ko zna...

Back