Sekte

Vidi post ispod tvog.
Sad ozbiljno: po tebi je superioran covek koji uzvikuje ''ubi, zakolji''? I pritom je frapantno nepismen?
Po tebi su superiorni oni koji biju devojke, kao prvo, dakle, biju zene, i muskarce koji imaju drugacije seksualno opredeljenje? Video sam lica tih ''superiornih'' ljudi, dok su mlatili devojku nekoliko puta sitniju od njih, taj izraz ubilacke mrznje ne moze da izvede psihicki stabilna osoba. Da, u zatvor s njima, i da vise nikad ne izadju.

"БЕОГРАД, 8. I 2009. – Око 100 србских националиста – припадника Образа и других патриотских организација – учествовало је у акцији Стоп сектама испред седишта Пентекосталне секте у Београду. Акција је одржана поводом намере секташа да злоупотребом православног Божића и поделом поклон-пакетића врбују србску децу.

Самозвана хуманитарна организација „Хлеб живота“, у сарадњи са несавесним руководствима Удружења логораша, појединих домова здравља, па чак и вртића, упутила је позиве деци избеглица и логораша из РСК и РС, као и деци из социјално угрожених породица, да 8. јануара у 18 часова дођу на поделу „божићних поклон-пакетића“ у „Храм Свете тројице“ у Симиној улици бр. 8. Међутим, нико од организатора није споменуо ни родитељима ни деци да такозвани „Храм Свете тројице“ не само што нема никакве везе са Србском Православном Црквом (како се могло лако помислити, што због назива, што због чињенице да се пакетићи деле на други дан Божића), него штавише припада секти која себе назива „Пентекостална црква“!

На почетку акције, док је полиција постављала кордон испред зграде пентекосталаца, припадници Образа су делили информативне летке, упозоравајући добронамерне, али необавештене људе да не наседају на покушај врбовања деце, јер је „подела пакетића“ само параван иза кога се крије секта позната по злоупотреби тешког положаја социјално угрожених категорија становништва, а нарочито избеглица.

Након тога, присутни националисти су блокирали Симину улицу и отпочели са громким певањем родољубивих и духовних песама, уз скандирање „Србија Србима, напоље са сектама“, „Ово је превара, душа вам се отима“, „Марш из Србије, секташке крвопије“...

Певање није престајало докле год је трајала подела пакетића, као знак упозорења секташима да не покушавају да врше било какву верску пропаганду међу присутном децом.

Занимљиво је да је више породица решило да уопште не присуствује приредби, након што су чули и видели о чему се заправо ради; кренувши натраг својим кућама, нису скривали искрену захвалност учесницима акције Стоп сектама.

По завршетку акције, припадници Образа су блокирали Француску улицу и потом у колони прошетали до Трга републике, након чега је протест окончан."

громким певањем родољубивих и духовних песама, уз скандирање „Србија Србима, напоље са сектама“, „Ово је превара, душа вам се отима“, „Марш из Србије, секташке крвопије“...

I ovi su zreli za robiju zbog širenja verske i nacionalne netrpeljivosti.

Е видиш ја потпуно другачије тумачим те њихове узвике - да, узвикивали су, али нису било шта слично УЧИНИЛИ. *ебо вас вербални деликт и Јосип Броз. За мене је далеко луђе и више за затвор ЂАВОЉА НАУКА КОЈА УМИЛНО ПРИПОВЕДА а за последицу има бројна убиства и самоубиства као што чине сатанисти. Њих не помињеш, наравно.

То што су они узвикивали је за мене АПЕЛ, позив У ПОМОЋ док се не догоди неко зло. Сви они који мрзе Србе правослаавце треба да буду свесни тога да постоји ПРЕНАПРЕГНУТОСТ МАТЕРИЈАЛА и да он може да ПУКНЕ. Дакле, то је позив да надлежни реагују а не да изазивају и мераче границу стрпљења народа.

Што се тиче педера и лезбејки - немам ништа против њих и њиховог опредељења све донде док не траже ДА МИ ШЕТАЈУ ИСПРЕД НОСА СВОЈЕ РАЗВАЉЕНЕ ГОЛЕ БУЉЕ ПО УЛИЦИ - и свако ко то ради и ТРЕБА ДА ДОБИЈЕ БАТИНЕ.

А што се тиче прижељкивања да: добију затвор - то може да се догоди само због лоше пробаве и неуредне столице...

Ево пријатељу морам ја да ти одговорим. Дакле ја сам то написао и био сам тамо и чуо својим ушима. Био сам са жељом да подржим оне који никакво зло нису учинили, који су делили божићне пакетиће на "наш" божић, у народу неуко и с незнањем називан православним, али добро... Пентекостна црква је једна од неколико десетина протестантских цркава у Србији, протестантској цркви којој и ја припадам. Ја знам те људе, знам њихове животе, њихове планове, њихове породице... Верујемо искрено у Исуса Христа као Спаситеља, верујемо у Њега да је најгоре претрпео и умро да би ја, између осталог, дакле и ја, имао живот вечни... Ејјј о каквој "ђавољој науци која се умилно проповеда" ти говориш? Да ли знаш ти ишта о ономе што протестанстка црква верује и учи? Да ли уосталом имаш појма шта православна црква верује и учи?

Не знам уопште одакле вам храбрости да себе називате хришћанима, ви који нисте прошетали поред хришћанства. Ако су ти "верници", који би друге да кољу и убијају, заиста искрени и прави верници, па зар не би требало да узму Свето Писмо у руке и да га читају, па да прочитају шта оно каже о мржњи, шта Исус говори о онима који ће Му рећи "па ми смо чуда чинили у Твоје име, исцељивали смо, лечили смо, а Исус ће им одговорити, идите од мене јер вас не познајем"... А не познаје их, јер ни они нису Њега упознали. Да јесу, били би другачији људи, промењени, не пуни беса и мржње, већ пуни радости и весеља, јер знају.... знају сврху и смисао свог живота, сазнали су колико су грешни и колико им је неопходно покајање и измирење са Вечним и Светим Богом. Били би пресрећни и презахвални јер их је дотакла Божија милост и ту милост би желели да поделе са другима. Милост и радост, а не бес и мржњу....

Opasni crtaći

Na pitanje da li crtani filmovi "Pokemoni", "Digimoni" i drugi imaju skrivena značenja koja mogu imati opasne posledice po decu, Luković kaže:
"Nisu bezopasni. U svemu tome postoji jedan drugi problem, a to je odsustvo svakog drugog sadržaja. Deca se vezuju za ono što vide i čuju i to oponašaju. Deca oponašaju i roditelje, ali im je nekad zanimljivije da imitiraju ono što nije svakidašnje. U analizi dece obavljenoj u Japanu rezultati su pokazali da je kod više od 200 mališana za kratko vreme konstatovan epipotencijal. Zajedničko za sve te mališane jeste da su redovno gledali crtani film "Pokemoni". Mislim da je to dovoljno ozbiljan primer iz sveta."
...:)

Ево пријатељу морам ја да ти одговорим. Дакле ја сам то написао и био сам тамо и чуо својим ушима. Био сам са жељом да подржим оне који никакво зло нису учинили, који су делили божићне пакетиће на "наш" божић, у народу неуко и с незнањем називан православним, али добро... Пентекостна црква је једна од неколико десетина протестантских цркава у Србији, протестантској цркви којој и ја припадам. Ја знам те људе, знам њихове животе, њихове планове, њихове породице... Верујемо искрено у Исуса Христа као Спаситеља, верујемо у Њега да је најгоре претрпео и умро да би ја, између осталог, дакле и ја, имао живот вечни... Ејјј о каквој "ђавољој науци која се умилно проповеда" ти говориш? Да ли знаш ти ишта о ономе што протестанстка црква верује и учи? Да ли уосталом имаш појма шта православна црква верује и учи?

Не знам уопште одакле вам храбрости да себе називате хришћанима, ви који нисте прошетали поред хришћанства. Ако су ти "верници", који би друге да кољу и убијају, заиста искрени и прави верници, па зар не би требало да узму Свето Писмо у руке и да га читају, па да прочитају шта оно каже о мржњи, шта Исус говори о онима који ће Му рећи "па ми смо чуда чинили у Твоје име, исцељивали смо, лечили смо, а Исус ће им одговорити, идите од мене јер вас не познајем"... А не познаје их, јер ни они нису Њега упознали. Да јесу, били би другачији људи, промењени, не пуни беса и мржње, већ пуни радости и весеља, јер знају.... знају сврху и смисао свог живота, сазнали су колико су грешни и колико им је неопходно покајање и измирење са Вечним и Светим Богом. Били би пресрећни и презахвални јер их је дотакла Божија милост и ту милост би желели да поделе са другима. Милост и радост, а не бес и мржњу....

јел ти припадаш Пентекостној цркви или некој другој?

Na nivou Evropske unije (Evropski parlament) donete su i dve rezolucije, prva od 29. 02. 1996. godine (dostavljena kao aneks 1 ovog teksta). U kojoj je najupečatljivija tačka E. ,,smatrajući da, nasuprot tome, određene sekte, koje kao delovi jedne međunarodne mreže operišu u EU, vrše ilegalne i kriminalne aktivnosti i stalno krše ljudska prava i bave se zlostavljanjima, seksualnim zloupotrebama, oduzimanjem slobode, trgovinom ljudima, podsticanjem na agresivno ponašanje, širenjem rasističkog mišljenja, poreskim prevarama, ilegalnim prometom kapitala, trgovinom naoružanja i drogom, povredama prava na rad i ilegalnom lekarskom praksom.” I druga 04. 09. 2003. godine. Na plenarnoj sednici posvećenoj ,,stanju osnovnih ljudskih prava, slobodi mišljenja, svesti i religiji”. U članu 35. se zahteva ,,ponovo se stavlja do znanja zemljama članicama, da se suprotstave opasnim pokretima sektnog karaktera koji prete psihičkom ili fizičkom integritetu ličnosti i poziva ih da primenjuju članove svog krivičnog civilnog zakonodavstva u borbi protiv ilegalnih delovanja grupa sektnog karaktera.”

Original postavio eremita Pogledaj poruku
Е видиш ја потпуно другачије тумачим те њихове узвике - да, узвикивали су, али нису било шта слично УЧИНИЛИ. *ебо вас вербални деликт и Јосип Броз. За мене је далеко луђе и више за затвор ЂАВОЉА НАУКА КОЈА УМИЛНО ПРИПОВЕДА а за последицу има бројна убиства и самоубиства као што чине сатанисти. Њих не помињеш, наравно.

Ako IKO ne treba da prica o ubistvima i progonima, to je hriscanska crkva, kojoj su ruke krvave do ramena.Sramota.

То што су они узвикивали је за мене АПЕЛ, позив У ПОМОЋ док се не догоди неко зло. Сви они који мрзе Србе правослаавце треба да буду свесни тога да постоји ПРЕНАПРЕГНУТОСТ МАТЕРИЈАЛА и да он може да ПУКНЕ. Дакле, то је позив да надлежни реагују а не да изазивају и мераче границу стрпљења народа.

Poziv na klanje i ubijanje je poziv u pomoc? Jesi li ti normalan? U stvari, znam da sebe smatras normalnim. Kakve bre prenapregnutost materijala? Pa ovom narodu je trebalo 10 (deset) godina da shvati da ga Milosevicev rezim vodi u propast.Ljude zabole za sekte, konacno su se urazumili i geldaju od cega ce i kako ziveti.I nemoj tu da pretis, nemas scim ni s kim, a pogotovo ne pomocu marginalne i jurodive grupice bolesnika i psihopata kakva je Obraz.

Што се тиче педера и лезбејки - немам ништа против њих и њиховог опредељења све донде док не траже ДА МИ ШЕТАЈУ ИСПРЕД НОСА СВОЈЕ РАЗВАЉЕНЕ ГОЛЕ БУЉЕ ПО УЛИЦИ - и свако ко то ради и ТРЕБА ДА ДОБИЈЕ БАТИНЕ.

Bili su obuceni, koliko ja znam i koliko sam video. A sto se tice toga da zato sto su drugaciji treba da dobiju batine, davno smo izasli iz pecina.Bar neki, ne svi, ocigledno.

А што се тиче прижељкивања да: добију затвор - то може да се догоди само због лоше пробаве и неуредне столице...

Pa, kad bi dopali zatvora, mogli bi da daju oduska svojim duboko potisnutim homoseksualnim porivima.

@ sale:

Da, naravno.Pa? Niko ne porice da postoje udruzenja koja su stetna i opasna, kao sto je bio Hram Sunca.Problem je sto vi SVE sto nije srBsko i pravoslavno izjednacavate sa tim i takvim udruzenjima. Mentalitet palanke.

@ sale:

Da, naravno.Pa? Niko ne porice da postoje udruzenja koja su stetna i opasna, kao sto je bio Hram Sunca.Problem je sto vi SVE sto nije srBsko i pravoslavno izjednacavate sa tim i takvim udruzenjima. Mentalitet palanke.

лепо си то рекао.
е сад узми мало историју Срба од историчара који нису Срби, па прочитај, а можеш ако ти није тешко да дођеш И у НС у МАТИЦУ СРПСКУ.
оно што знаш да нас је градски менталитет бомбардовао седамдесет и кусур дана, а због чега?

лепо си то рекао.

Znam.Nazalost.

оно што знаш да нас је градски менталитет бомбардовао седамдесет и кусур дана, а због чега?

Seljacki mentalitet na svim stranama u ratu na podrucjima bivse SFRJ je takodje bombardovao, klao i silovao.
A bombardovali su nas zato sto jedan covek nije hteo da lepo proda zemlju Amerima da naprave bazu, nego je hteo da ostane na vlasti, a bombardovanje mu je sasvim dobrodoslo.
To je istina, a ne sto sam cuo jednog popa kako trabunja da su nas bombardovali, jer im smetamo zato sto smo jedini pravi hriscani na planeti.Citirao sam doslovno.

Znam.Nazalost.

Seljacki mentalitet na svim stranama u ratu na podrucjima bivse SFRJ je takodje bombardovao, klao i silovao.
A bombardovali su nas zato sto jedan covek nije hteo da lepo proda zemlju Amerima da naprave bazu, nego je hteo da ostane na vlasti, a bombardovanje mu je sasvim dobrodoslo.
To je istina, a ne sto sam cuo jednog popa kako trabunja da su nas bombardovali, jer im smetamo zato sto smo jedini pravi hriscani na planeti.Citirao sam doslovno.

да ли је могуће да си толико наиван

е то, пиши нам мало о цару Душану и богумилима.

Izvoli:

Narod u srednjevekovnoj Srbiji masovno odbija da služi vojsku i da odlazi u vladareve ratne pohode. Stefan Nemanja zbog toga krivi bogumile i nakon učvršćenja vlasti kreće da se obračunava sa onima koji su se protivili njegovoj politici. Vlasti započinju ubijanje i progon bogumila koji se nisu branili. Progon bogumila je dobio obrise građanskog rata sa strahovitim, nečovečnim postupcima. Bogumili su spaljivani na lomači, stavljani na muke, kažnjavani najsurovijim kaznama, odsecani su im delovi tela, proterivani su iz države a kuće i imanja su im paljena i oduzimana.

Pored imanja paljene su i bogumilske knjige, što je posebna šteta jer bi one danas predstavljale najstarije spomenike raške i makedonske škole. Najstariji tragovi srpske pismenosti su završili na lomačama Stefana Nemanje. Ovakav surov progon bogumila i uništavanje njihovih knjiga i jeste razlog što se danas o njima toliko malo zna i što sva znanja dolaze upravo iz knjiga njihovih neprijatelja.

Iako je mnoštvo bogumila ubijeno i proterano, veliki broj njih i dalje ostaje da živi u Raškoj, prvenstveno onih koji nisu imali gde da odu. Za njih je godinama kasnije Dušanov zakonik predviđao žigosanje na licu i progon iz zemlje. Oni koji su ostali su bili primorani da se pritaje i skrivaju i tako će nadživeti i naredne vladare i srednjevekovnu srpsku državu.

Mozda treba napomenuti da je Vukan, najstariji sin Stefana Nemanje, ocinkario bogumile papi Inokentiju III, naznacivsi da se u Bosni i Srbiji digla ''opasna hereza'', i da je potrebno delovati.recno-ucinjeno: pokolj.

да ли је могуће да си толико наиван

Naivni su oni koji misle da smo bombardovani zbog zastite Albanaca.Hteli su bazu, bazu su i dobili.Samo sto smo mogli da prodjemo bez bombi i jos da uzmemo pare.Verujem da ti nije poznato sta sve ide uz izgradnju americkih baza po svetu: izgradnja infrastrukture, IT komunikacija, itd; ne zbog naroda, nego sto njima treba.

Back