Sekte

Evo spisak "sekti" potpisan od jednog "teološki izobrazovanog" pandura,objavljen u NIN-u
Čudi me što ga niko nije tužio.z:hm:
1. Crkva Isusa Hrista Svetaca poslednjih dana (Mormonska crkva)
2. Prahrišćanska zajednica Univerzalni život
3. Zapadnopravoslavna crkva (ranije Starokatoličkacrkva)
4. Ošo Radžniš
5. Red mistične ruže - Ordo rosae misticae
6. Sathdža Sai Baba
7. Satanisti
8. Univerzitetski krstaški rat za Hrista (Campus crusade for Christ)
9. Ordo Templi Orientis - Red orijentalnih templara Gnostička katolička crkva - Sveti gral
10. Internacionalna škola zlatnog ružinog krsta Rozenkrojceri
11. Unifikaciona crkva (Unification Church)
12. Bela gnostička crkva - Ega
13. Hristova duhovna crkva - Pentekosti
14. Savez baptističkih crkava u Srbiji i SRJ
15. Hristova crkva Malo krštenje
16. Zajednica sedmog dana adventista Reformni pokret
17. Savez za transcendentalnu meditaciju Srbije - TM
18. Reformski pokret adventista Sedmi dan
19. Slovačka evangelistička crkva
20. Hristova crkva jevanđeoske braće
21. Jehovini svedoci
22. Vaišnavska verska zajednica Veda (Hare Krišna)
23. Hristova crkva
24. Novoapostolska crkva
25. Sai centar za univerzalni duhovni centar i obrazovanje
26. Društvo za očuvanje drevne kulture i tradicije Tibet - Džokčen
27. Protestantska verska zajednica
28. Nazareni
29. Slobodna crkva
30. Udruženje za izučavanje i primenu puta potpune duhovne samorealizacije sistemom Praksa istrajne molitve
31. Crkva božija (Church of God)
32. Hrišćanska adventistička crkva
33. Božija deca (Children of God)
34. Reč života (Njord of life)
35. Međunarodna Hristova crkva
36. Sukio Mahikari
37. Crkva skupštine božije (Assemblies of God)
38. Šri Činmoj
39. Anglikanska crkva Svete Meri (The anglikan shaplaincdž of Sent Mardž in Belgrade)
(Milorad Janković, načelnik SUP-a u Požarevcu)

Policija je u njegovoj kući pronašla knjige o satanističkoj sekti, veštičarenju, magijama i odsecanjima delova ljudskog tela. Na osnovu toga je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić zaključio da je stradanje Vasilija Trbovića i Luke O. deo satanističkog rituala i najavio da će policija intenzivirati borbu protiv sekti čiji obredi imaju smrtni ishod ili koje vrše pritisak na svoje članove da izvrše samoubistvo.

Vesticarenje, kako Wicca, pagansko ili klasicno nema apsolutno nikakve veze sa satanizmom.Termin ''satanisticka sekta'' je krajnje proizvoljan, i jednostavan pandurski um ne moze a da ne prihvati ono sto je naucio od Crkve, ''Stuba Drustva''.Materijali o odsecanju delova ljudskog tela mogu biti i neki petparacki horor roman i udzbenik o sudskoj medicini.

Nikola Radosavljević je u Jabukovcu krajem jula ubio devetoro ljudi i na saslušanju optužio jednu svoju žrtvu da je na njega bacila crnu magiju.

Ovo znaci da je covek jednostavno psihicki tesko poremecen.''Bacanje crne magije'' i slicne gluposti su duboko ukorenjene u srpskom narodu, tako da tu treba traziti uzrok.

njih 150 su teško indoktrinirani i čak opasni članovi reda Ordo templi orijentis ili OTO. U

Ovo je toliko velika glupost da je to strasno.O.T.O. je academia masonica, bazirana na principima inicijacija i stepenova, i opet, nema nikakve veze sa satanizmom.

anina crkva, Abraksas fondacija, Red vukodlaka, Arijevsko bratstvo, Red crnog ovna, Crkva gavrana, Setov hram, Crna ruža, Vatra pakla, Red mistične ruže, Red ružokrstaša, Bela gnostička crkva, Red Ra-Hur-Khuit, Međunarodne veštice, Sajentolozi, Hram sunca, Vrata raja, Hram naroda, Mensonova familija, Satanisti Vajominga, Sibirski ratnici i Ruski satanisti.

Sta je ovo, imena mladjahnih black metal bendova?z:D
Nista od ovoga nikakve veze sa stanizmom nema, i covek koji je ovo naveo jednostavno lupeta.Boldovana imena predstavljaju organizacije masonsko-gnostickog tipa.

A kojoj sekti je pripadao bolesnik iz nekog mesta u unutrasnjosti Srbije, koji je mlatio zenu i decu, najmladju cerku terao da se skine gola, tusirao je hladnom vodom i onda stavljao pred klima uredjaj i pustao hladan vazduh, nije dozvoljavao deci da spavaju, i jos raznorazna psihofizicka maltretiranja vrsio nad nejaci? Spavao je sam u sobi u koju je samo on imao pristup, a akd je policija razvalila bravu te sobe, videli su da su zidovi potpuno prekriveni pravoslavnim ikonama, nasli su gomile Biblija, i veliki natpis ''isuse Hriste pomiluj me gresnog?
Koja je sekta u pitanju?

A kojoj sekti je pripadao bolesnik iz nekog mesta u unutrasnjosti Srbije, koji je mlatio zenu i decu, najmladju cerku terao da se skine gola, tusirao je hladnom vodom i onda stavljao pred klima uredjaj i pustao hladan vazduh, nije dozvoljavao deci da spavaju, i jos raznorazna psihofizicka maltretiranja vrsio nad nejaci? Spavao je sam u sobi u koju je samo on imao pristup, a akd je policija razvalila bravu te sobe, videli su da su zidovi potpuno prekriveni pravoslavnim ikonama, nasli su gomile Biblija, i veliki natpis ''isuse Hriste pomiluj me gresnog?
Koja je sekta u pitanju?

to je isto kao kada udjes kod nekoga gatara, zidovi su mu prepuni ikonama, i police knjigama pravoslavnim, a dusa svakojake necistote i pakosti, nemoj da te i ovo cudiz:)

Koji lik...''Ja sam Alister Krouli''...Kako se usuđuje da svojim prljavim ustima dira ime gospodara Hrama...Krouli NIKADA nije želeo da bude Bog...Sebe je zvao Sveštenikom Prinčeva...Svi članovi masonske lože Zlatne Zore su bili Bogovi za sebe...Nijedan sledbenik Kroulija ne bi ovako nešto lupio...Pre svega iz poštovanja za tog čoveka koji je prešao dalek put da bi došao do nekih saznanja...I bio je ČOVEK...

Poslednja izmena:
Sekta = religija sa malim brojem članova i nedovoljnim društvenim uticajem da sebe proglasi za "zvaničnu religiju".

Pogresno.
Sekta, od lat. Secara, sectare, put, pratiti.U religijskom znacenju pojma, grupa ljudi koja prati odredjeno ucenje. Dakle, i sluzbena hriscanska crkva potpada pod navedeno znacenje.

to je isto kao kada udjes kod nekoga gatara, zidovi su mu prepuni ikonama, i police knjigama pravoslavnim, a dusa svakojake necistote i pakosti, nemoj da te i ovo cudiz:)

Da, ne cudi me.Ali, iz izvora bliskih istrazi znam da je bolesnik umislio da su clanovi nejgove porodice gresni, te da on, kao pravi vernik, ima zadatak da ih izvede na pravi put, tako sto ce biti sredstvo okajavanja njihovih grehova.Zaista je bio iskreni i predani vernik i redovan na liturgijama.

Koji lik...''Ja sam Alister krouli''...Kako se usuđuje da svojim prljavim ustima dira ime gospodara Hrama...Krouli NIKADA nije želeo da bude Bog...Sebe je zvao Sveštenikom Prinčeva...Svi članovi masonske lože Zlatne Zore su bili Bogovi za sebe...Nijedan sledbenik Kroulija ne bi ovako nešto lupio...Pre svega iz poštovanja za tog čoveka koji je prešao dalek put da bi došao do nekih saznanja...I bio je ČOVEK...

Nazalost, mnogi sledbenici Kroulija su samo to, sledbenici, i razgovaraju s tobom tako sto citiraju Majstora, jednako kao sto pravoslavni fanatici razgovaraju tako sto citiraju Svete Oce.Krouli sam nikad nije zeleo da bude idol i da ga ljudi prate.

Koja je sekta u pitanju?

шизофрени поремећај, нема никакве везе са сектама.
симптоми:
- халуцинације,
- сумануте идеје,
- поремећаји мишљења,
- поремећај воље,
- социјално повлачење,
- депресија,
- недостатак осећаја за болест,
- осећај промењености (осећај управљања од споља/од других)

Pogresno.
Sekta, od lat. Secara, sectare, put, pratiti.U religijskom znacenju pojma, grupa ljudi koja prati odredjeno ucenje. Dakle, i sluzbena hriscanska crkva potpada pod navedeno znacenje.

I hriscanstvo je bilo sekta, ali kada je nakupilo dovoljno clanova..... dete se osililo i zaposelo roditeljsku kucu.

@sale@:
шизофрени поремећај, нема никакве везе са сектама.
симптоми:
- халуцинације,
- сумануте идеје,
- поремећаји мишљења,
- поремећај воље,
- социјално повлачење,
- депресија,
- недостатак осећаја за болест,
- осећај промењености (осећај управљања од споља/од других)

Necu nista da komentarisem, ali jos neki imaju te simptomez:D

Poslednja izmena:
Nazalost, mnogi sledbenici Kroulija su samo to, sledbenici, i razgovaraju s tobom tako sto citiraju Majstora, jednako kao sto pravoslavni fanatici razgovaraju tako sto citiraju Svete Oce.Krouli sam nikad nije zeleo da bude idol i da ga ljudi prate.
Mnogi pak misle da je on bio hokus pokus mađioničar...Koji je vadio zečeve iz šeširazz:lol:
Šo bi rekli Death
The answer cannot be found
In the writing of others
Or the words of a trained mind
In a precious world of memories
We find ourselves confined
...
Može njegovo pisanje da posluži kao smernica,ali kao Zakon u uobičajenom smislu...Ne.z:)

Da, ne cudi me.Ali, iz izvora bliskih istrazi znam da je bolesnik umislio da su clanovi nejgove porodice gresni, te da on, kao pravi vernik, ima zadatak da ih izvede na pravi put, tako sto ce biti sredstvo okajavanja njihovih grehova.Zaista je bio iskreni i predani vernik i redovan na liturgijama.

pa sta reci, on je psihijatriski slucaj, z:)

na zalost nisu svi ljudi isti, a nedao Bog nama to sto se njemu desiloz:)

добро, а шта је онда религија?

Sama rec vuce korene iz lat. reci ''re'' i ''ligare'', odn. ''religare'', tj., ''ponovo povezati'', u smislu ponovnog povezivanja coveka sa bogom, odnosno arhetipom koji u razlicitim religijama ima razlicite nazive. Ovu definiciju, po meni sasvim odgovarajucu, dao je Sv. Avgustin, tumaceci spise Lactantiusa, rimskog retora. Naravno, postoji i znacenje koje vuce koren od lat. ''religio'', odn. ukazivanja postovanja Bogovima, razmatranja bozanskih stvari i skromnosti.

Sama rec vuce korene iz lat. reci ''re'' i ''ligare'', odn. ''religare'', tj., ''ponovo povezati'', u smislu ponovnog povezivanja coveka sa bogom, odnosno arhetipom koji u razlicitim religijama ima razlicite nazive. Ovu definiciju, po meni sasvim odgovarajucu, dao je Sv. Avgustin, tumaceci spise Lactantiusa, rimskog retora. Naravno, postoji i znacenje koje vuce koren od lat. ''religio'', odn. ukazivanja postovanja Bogovima, razmatranja bozanskih stvari i skromnosti.
и закључак, разлика између је?

Mnogi pak misle da je on bio hokus pokus mađioničar...Koji je vadio zečeve iz šeširazz:lol:
Šo bi rekli Death ...
Može njegovo pisanje da posluži kao smernica,ali kao Zakon u uobičajenom smislu...Ne.z:)

U uobicajenom smislu ne, ali Liber L (kako je originalno zvan, posle preimenovan u Liber AL), jeste Zakon za sve Telemite.

Ma meni je celo to hrišćanstvo...Bankarska usluga...Dalo je čovečanstvu mir Uma...Savesti...Ali,je od njega tražilo da založi svoju dušu i novac...

Back