Seksualno obrazovanje

ma ne znaju, da znaju ne bi se desilo da klinka od 15 godina ostane trudna ili da dobijaju razne polne boleštine :D

Kroz biologiju se i to uči, msm u 7.razredu kada se uči anatomija.
Msm bzvz da to uvode kao odvojeni predmet, ali ok da se to uči uz biologiju, možda više časova...
Moraju i roditelji nešto decu da uče, ne može sva krivica na školu :lol:

- - - - - - - - - -

moze al da predajem tinejdzerkama

:confused: malo bolesno za pročitati.

Msm bzvz da to uvode kao odvojeni predmet, ali ok da se to uči uz biologiju, možda više časova...

- - - - - - - - - -

:confused: malo bolesno za pročitati.

pa trebaju i roditelji, ali lakse je uvesti u skolske programe nego objasniti roditeljima konzervama :D pa uci se iz biologije ali je to sve dosta povrsno, deca se stide ili sprdaju sa tim temama sto je negde i normalno. Zapravo je potrebno promeniti ceo sistem skolovanja pa tek onda uvesti taj predmet.

..
a nastavnici upravo te klinke onrazuju praktici...samo idealisti i pedagoski opterecnjaci odolojevaju maloljetni klinkama.
..ne odrugostanjuju vvrsnjaci te djevojcice ...gazda Momcilo...treba ih obrazovati samo u pravcu prepoznavanja tih perverzenjaka...

..
a nastavnici upravo te klinke onrazuju praktici...samo idealisti i pedagoski opterecnjaci odolojevaju maloljetni klinkama.
..ne odrugostanjuju vvrsnjaci te djevojcice ...gazda Momcilo...treba ih obrazovati samo u pravcu prepoznavanja tih perverzenjaka...

pa upravo ih i treba podsticati da se kecaju medjusobno sa svojim vrsnjacima i vrsnjakinjama, a ne sa nastavnicima ili nekim drugim katerogijama ljudi sa kojima je kecanje morbidno.

pa trebaju i roditelji, ali lakse je uvesti u skolske programe nego objasniti roditeljima konzervama :D pa uci se iz biologije ali je to sve dosta povrsno, deca se stide ili sprdaju sa tim temama sto je negde i normalno. Zapravo je potrebno promeniti ceo sistem skolovanja pa tek onda uvesti taj predmet.

Ne znam šta je tebi površno, uče o reproduktivnim organima, začeću, promenama u pubertetu, zaštiti, hiv-u i polnim bolestima, sećam se da je to i moja generacija učila. Kažem, možda veći fond časova posvećen tome u sklopu biologije...
Roditelji konzerve-kažem ja da dete nije za svaku budalu.

Ne znam šta je tebi površno, uče o reproduktivnim organima, začeću, promenama u pubertetu, zaštiti, hiv-u i polnim bolestima, sećam se da je to i moja generacija učila. Kažem, možda veći fond časova posvećen tome u sklopu biologije...
Roditelji konzerve-kažem ja da dete nije za svaku budalu.

ma uce sve to, ali predju ofrlje preko svega toga...mislim da je klincima kljucno ugraditi neke seksualne kodeske ili im bar dati neke smernice za razmisljanje, tipa hebite se deco, ali pazite da ne zatrudnite ili ne napravite neko njesra. Kad bi im se to lepo objasnilo i kad bi postojali profesori koji mogu da zaintresuju ucenike,a ne psotoje, e onda bi im mozda nesto od toga sto uce i doprelo do mozga.

ma uce sve to, ali predju ofrlje preko svega toga...mislim da je klincima kljucno ugraditi neke seksualne kodeske ili im bar dati neke smernice za razmisljanje, tipa hebite se deco, ali pazite da ne zatrudnite ili ne napravite neko njesra. Kad bi im se to lepo objasnilo i kad bi postojali profesori koji mogu da zaintresuju ucenike,a ne psotoje, e onda bi im mozda nesto od toga sto uce i doprelo do mozga.
Škola obrazuje decu, ali roditelji su ključni, nisu izuzeti iz obrazovanja sopstvenog deteta.
Doduše, većinom jesu...ali tada nije problem u deci. Deca ispadnu produkt tog miksa.

Škola obrazuje decu, ali roditelji su ključni, nisu izuzeti iz obrazovanja sopstvenog deteta.
Doduše, većinom jesu...ali tada nije problem u deci. Deca ispadnu produkt tog miksa.

u pravu si, deca su ono sto izadje kroz blender, a sto je posledica raznih uticaja. Zato ja mislim da se deca mogu oblikovati, pogotovo od roditelja jer je to osnovna celija i temelj svakog obrazovanja na osnovu koje dete kasnije gradi sve ostalo. Ali roditelji su ovde svi teske konzerve, i brane deci razne stvari ili ne pricaju o tome sa decom jer se "podrazumeva da deca ne treba ni da misle o tome".

Da li biste ga uveli u skolski program, i kakav bi bio vas koncept poducavanja mladih tinejdzera?

Ne.
Ako se to uvede kao predmet moze samo da pogorsa stvari jer ce vecina tu videti opravdanje da pocne sto pre sto moze da bude katastrofalno.

Pre bih ubacio nesto gde ce nauciti da razmisljaju svojom glavom i sto ce ih bolje pripremiti da budu ljudi nego da uce o seksu.

Mislim da je 8. razred ako nisu menjali program zadnjih 15 godina.

Ne bih, to se uci postepeno kroz zivot a i nemoguce je odrzati cas na tu temu osnovcima ili srednjoskolcima jer su neozbiljni. Pa ni cas biologije ne moze da prodje bez smejanja i dobacivanja kad se prica o menstruaciji a ne da neko jos prica o seksu

Back