Seksualno iskustvo

Koliko seksualnih partnera ste imali do sada?

• Manje od 5

glasova: 11 34,4%
  • Od 5 do 8

glasova: 4 12,5%
  • Od 8 do 12

glasova: 1 3,1%
  • Od 12 do 15

glasova: 1 3,1%
  • 15+

glasova: 15 46,9%

• Ukupno glasova
    32
E muka mi je od tog prebrojavanja. Imala sam ih toliko koliko sam ih imala. Niti se hvalim niti se kudim. Možda ću ih imati još... a možda neću.
Kome je to bitno ne mora da bude sa mnom.
Meni nikada nije bilo važno da li je moj partner imao pre mene ili nike imao i koliko je imao..

Zapravo jeste važno, i za muškarce i za žene, ali ne iz moralnih razloga nego psiho-energetskih. Ljubav je najviša i najeksplozivnija forma energije pored fizičkog haosa (anarhija, nasilje, piromanija), i ako je neko imao mnogo partnera dolazi do slabljenja same energije i sposobnosti za ljubavni zanos u njemu, a samim tim i do slabljenja estetike. Prosto ne posmatra to više kao magiju i zanos nego ulaze proračuni i otaljavanja u priču. I to se vidi na takvim ljudima, neka ravnodušnost, nemogućnost da se oseti zanos, sve je ili kalkulacija ili već očekivano ili neka sredina. Tako je i sa ostalim stvarima u životu, sve se najjače oseća na početku kad se ide srcem, zato su npr. Kurtu Kobejnu bili draži dani dok se potucao sa bendom po budžacima nekim i crtao grafite sa Tobi Vail po ulici nego dani slave (zbog kojih se i ubio kad je oguglao).

U tom smislu je adolescencija bitna jer se ništa ne zna, sve je novo i sveže i čovek živi neukroćen, pod naponom. Isto ko sa drogama, prvi put kad heroin ošine to se teško ponovi. Tinejdžeri ne razmišljaju nego žive, i to žive neobuzdano i svaki gutljaj im je nov, sve bi da probaju. I u ljubavi je tako, kasnije kad se čovek navikne on je olupina.

Glavno pitanje u ljubavi je - da li biste imali kvalitet (par godina najjače ljubavi koje se završe smrću tipa Boni-Klajd ili Romeo-Julija ili ono dvoje iz filma Natural Born Killers), ili kvantitet gde se prave kompromisi i svežina postaje grob kako čovek stari i pretvara se u olupinu.

Back