Moj bliski rodjak,koji ima sada 25 godina,sve skole (osnovnu,srednju,faks) zavrsio je sa maksimalnim ocenama.Mladic je mnogostruko talentovan.Sada je upravo
primljen za Asisitenta,na fakultetu koji je zavrsio prosecnom ocenom 1O. Da li treba da kazem,da je vec postao i Master i da sprema doktorat..E,do sada sve sto
sam naveo,ide mu u prilog,jer ide ka veoma uspesnoj karijeri.Medjutim,pre neki dan,pozove me mobilnim,i upita da li mozemo da se nadjemo negde u gradu,ima nesto vazno da se posavetuje samnom.Da kazem ukratko,nasli smo se,bio je vidno neraspolozen i dosta nervozan.Poznajuci ga kao veoma uspesnog lika,malo sam bio
zbunjen,njegovim neraspolozenjem.Evo o cemu se radi.Posle popijena dva koktela,poceo je da mi iznosi svoj problem.A to je,da je on i dan danas,nevin.Ne da nije
imao seks,vec ni za ruku,neku devojku nije dodirnuo.Ne da nije osecao potrebu,vec u trci za sto boljim rezultatima,tokom skolovanja,on jednostavno nije uspeo
da nadje ni malo slobodnog vremena,za izlaske sa devojkama a ni sa drugovima.Dakle u pitanju je klasika.Veliki uspeh na jednom planu,dovodi do neuspeha
u svim ostalim segmentima zivota.Upitao me je za savet,obzirom da je moja emotivna prijateljica vrsni klinicki psiholog.Rekao sam rodjaku,da ne mogu nista da mu savetujem,dok ne razgovaram sa mojom devojkom,i da cu gledati sto pre da se vidimo u troje,kako bi mogao od nje licno,da cuje njeno misljenje.Mislim da svi
djaci,koji zavrsavaju skole,sa natprosecnim uspesima,imaju ovaj problem,mozda neki u manjo,neki u vecoj meri,ali,svaki veliki uspeh se placa...