seks i grad emancipovane NVO feministkinje -_-

Da li ste kao žena diskriminisane u životu i poslu?

• jesam

• nisam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

sofffy

Elita
Poruka
23.144
dakle, večeras sam imala čast da prisustvujem jednoj sesiji o uticaju serije SatC na život mladih djevojaka na balkanu.

ELEM... sve prisutne djevojke su u fazonu karijera, karijera i samo karijera... "mi smo jadne, napaćene, diskriminisane na Balkanu!" "Eto, u Americi žene nisu diskriminisane, zapad je toliko napredniji, samo nama na zatucanom Balkanu je grozno, cijeli svijet se bolje ophodi prema ženama nego Balkanci."

Ne shvataju da je svugdje ženama isto.

Ismijale su momka koji ih je pitao zašto ne žele rađati kad im je već priroda podarila tu mogućnost, a ja kad sam pitala da li bi ijedna od tih 50ak žena pristala da ih muž finansira bez ikakvih problema, da ne mora raditi rekle su u horu "NE", kao da sam im pobila familiju.

Sve bi ganjale neku karijeru, šopingovale i ne bi se udavale.

Znam da je ovo milionita tema o tome, ali dajte mišljenje neko, baš sam iznervirana.

Da li je Balkan BAŠ tolika rupa i mislite li da je tim zapadnjakinjama toliko bolje?
Otkad je postalo loše i zatucano imati djecu i brinuti se o porodici?

Poslednja izmena:
dakle, večeras sam imala čast da prisustvujem jednoj sesiji o uticaju serije SatC na život mladih djevojaka na balkanu.

ELEM... sve prisutne djevojke su u fazonu karijera, karijera i samo karijera... mi smo jadne, napaćene, diskriminisane!

Eto, u Americi žene nisu diskriminisane, zapad je toliko napredniji, samo nama na zatucanom Balkanu je grozno, cijeli svijet se bolje ophodi prema ženama.

Ima li koja u Samantinom fazonu da mi daš br. telefona?!

A šta je ovde tema?

1 diskriminacija žena na Balkanu
2.to što bi tvoje drugarice "ganjale karijeru, šopingovale i ne bi se udavale"
3. to što misliš da Sex i grad ima nekog uticaja na njihovo šopingovanje, ganjanje i neudavanje
4. to što misliš da neko misli da je zatucano imati decu i porodicu
5. to što si zbog nečega iznervirana?

Poslednja izmena:
Zene imaju veca prava i manje obaveze od muskaraca ovde, a na zapadu da se ne govori. Svaka zena koja tvrdi da su zene diskriminisane je ozbiljno retardirana. Sto se tice 'karijere', to je pompezan termin. Normalni ljudi preferiraju rec 'poso'. Sto se tice odbijanja braka i dece, uzrok tome je hipergamija savremene zene koja se potpuno otela kontroli. Zene jednostavno imaju nerealna ocekivanja i nerealnu sliku o sebi i svojim opcijama. Velika vecina savremenih zena bice dosta nesrecna i nezadovoljna.

To da je seksigrad feministička serija je jedna od zabavnijih podvala. Četiri izveštačena snoba kojima se životi vrte oko cipela i traganjem za g. Pravim. Ako su vam one role model, onda vi žene imate veći problem nego što su balkanikusi. A kad smo kod karijere, osim što ona konjasta piše jednu kolumnu i to joj je kao posao, ja nemam pojma šta ostale 3 rade 5 dana nedeljno, od 9 do 5. A nije da baš nisam odgledao nijednu epizodu.

ELEM... sve prisutne djevojke su u fazonu karijera, karijera i samo karijera... "mi smo jadne, napaćene, diskriminisane na Balkanu!" "Eto, u Americi žene nisu diskriminisane, zapad je toliko napredniji, samo nama na zatucanom Balkanu je grozno, cijeli svijet se bolje ophodi prema ženama nego Balkanci."

Ismijale su momka koji ih je pitao zašto ne žele rađati kad im je već priroda podarila tu mogućnost, a ja kad sam pitala da li bi ijedna od tih 50ak žena pristala da ih muž finansira bez ikakvih problema, da ne mora raditi rekle su u horu "NE", kao da sam im pobila familiju.

Znam da je ovo milionita tema o tome, ali dajte mišljenje neko, baš sam iznervirana.
Da li je Balkan BAŠ tolika rupa i mislite li da je tim zapadnjakinjama toliko bolje?

osh kratak,srednji il dugachak odgovor :lol:

vid vako...svi imamo neke strahove...neshto cenim da gore navedene imaju strah od obaveze...prema svima sem sebi.i ta "karijera" zvuci kao oscilacija sama po sebi...ne kao mogucnost advansiranja,vetj promene.
ili mozda previshe humanizujem mozgove isprane kapitalistichkom propagandom...istina je tamo negde...izmedju bedara :lol:

e da...sve je to zavera iluminata na sveCkom nivoJu...srbija do tokija :triprsta:

ne bih dozvolila da me neko finansira da ne radim nista i kao ja sam domacica i gajim decu
zeni je potrebno da radi i doprinosi
i zbog psihe i svega ostalog
a da sam imala za koga valjda bih do sada imala porodicu
to je normalna i prirodna stvar
a bas i iz tih razloga nekako mislim da necu nikad

trip tripuje
ne treba nam seks i grad da bismo tako razmišljale
i ja sam to pratila nekad pa evo me na selu sa bebom
a da mene pitaš da li bih mogla da sedim kod kuće dok dragi radi
takva je trenutna situacija
al' ganjam pos'o
mada, da zarađuje par hiljada evra mesečno i da nema potrebe da radim..
fokusirala bih se na hobi koji mogu i da unovčim
em imam šta da radim, em to volim
em zaradim koji dinar
ovako bi bilo bolje da se zaposlim, treba živeti od nečega

ne cudi me da vam je satc jos uvek aktuelan kad se reprizira bolji zivot po 116. put,ovo mu jos dodje novija serija :lol:
sofi a ti bi pristala da te muz finansira? :confused:

Ne znam sto te iznerviralo to sto niko od prisutnih nije bio pobornik da bude izdrzavano lice.
Nije to cemer i jad Balkana to je pametan zivotni stav. To da imas posao ti pruza mogucnost, opciju, da nisi zavisna, da si finansijski makar koliko nezavisna (pitanje je koliki su prihodi) sto u bracnim odnosima ima poprilicnu tezinu kada i ako dodje do toga da cenis da li ostajes sa muzem ili ides na drugu stranu. Sama to mogucnost da ne zavisis znaci puno.

Ne znam sto te iznerviralo to sto niko od prisutnih nije bio pobornik da bude izdrzavano lice.
Nije to cemer i jad Balkana to je pametan zivotni stav. To da imas posao ti pruza mogucnost, opciju, da nisi zavisna, da si finansijski makar koliko nezavisna (pitanje je koliki su prihodi) sto u bracnim odnosima ima poprilicnu tezinu kada i ako dodje do toga da cenis da li ostajes sa muzem ili ides na drugu stranu. Sama to mogucnost da ne zavisis znaci puno.

e al ovo me fascinira...josh se ne udaju a vec misle o razvodu
pa zar se zene danas udaju samo da bi se razvele...aman :lol:

Ne razmislja o razvodu kad se udaje, ali i ne daje nikome tapiju na celokupan svoj preostali zivot.

- - - - - - - - - -

E kad neko voli da bude bukvalista...Upravo sam se trudila da napisem da sama ta cinjenica da samostalno zaradjujes ti daje drugaciji ugao gledanja na stvari a ne da ces to prvom prilikom izvuci kao kljucni argument- i podneti zahtev za razvod.

Ја само чекам кад тај феминицизам (да, то је као нацизам) дође на наплату женама, јер оно што је створено да уништи нешто на крају уништи тог неког, па кад остану саме и надрндане са по 50 питаћу их хоће ли тад каријеру или... А поента чему их учи секс и град је потресно глупа...

Zene koje su se posvetile porodici i poslovima u domacinstvu su podjednako zavisne o muzevima koji zaradjuju za zivot koliko i muzevi o zenama koje obavjaju sve druge poslove potrebne za normalno funkcionisanje porodice pa i pojedinca.
Vazno da se ne uda dok ne zavrsi sa skolovanjem a posao se nadje, ne ba uvek onaj iz snova ali boze moj.

Nisam radila dok su deca bila mala. Nije mi se isplatilo a i ne volim da letim svugde a na kraju nisam nigde. Muz je zaradjivao, dobro se funkcionisalo. Decu odgojila, nikome ne dugujem, ispalo je sve kako treba. Onog momenta kad sam pozelela da radim nasla sam posao i radila. Ne vidim da su u prednosti sa karijerom i one zene koje su se lomile prethodnih sedam osam godina, cak sta vise, nijedna nije napredovala, uglavnom se nisu ni pokazale kao neki radnici, nisu mogle, to je normalno. A u porodici su opteretile i svekrvu i majku i komsije...

Ne kazem da su pogresile, drugacije mozde ne bi funkcionisale, mozda jednostavno ne bi mogle biti zadovoljne da su se taj periog posvetile samo deci.

Back