Секретар хашког трибунала претио Вучићу

Kojji, Norma, samo jedan primer, pa da malo prodiskutujemo o toj "ljubavi"!
Хајде, добро. Мада,некако ми се чини да се овим политичким расправама неминовно упадне у свађу, и "злу крв", чак и међу особама које се у другим областима "налазе".

Но, можда је то баш и добро, да се покаже како различити политички погледи на неке ствари не морају значити "крв и нож", него да је могуће разговарати.

Ne znam mnogo o Milosevicu niti njegovoj ljubavi sa Zapadom,
Мислим да ипак знаш више него што ти се чини.

Та, он је управо Србији и Србима нанео највеће зло, а баш по налогу тог "запада".

ali, zivo me interesuje, s kim se vole radikali (evo, bez navodnika na glagol vole)...
Ја знам да ти свесрдно браниш радикале. Ја не, напротив.
Сматрам да су , у време СМ-а били исувише - уз њега.

Али, и сада, не сматрам их добрим за Србију.

Нарочито - овакви какви су.
Уз неке услове, да промене неке ствари. Али - суштински, онда тек бих мооожда и могла рећи - ево једне стварно патриотске партије...
Овако, видим их као наставак оне политике која нас је, са СМ-ом довела тамо где смо се нашли до 2000.

А то је - у ствари противсрпска политика.

Радикали, неким својим понашањима и потезима, управо као да - призивају онај најгори део "запада" који је увек био против нас.

Као да им дају одличан повод.

Ja znam za veliku ljubav Zapada i "demokrata",
Ја уопште немам илузија о "демократама".

већ сам рекла да их сматрам одговорним за много тога, пре свега, упркос свим "објективним препрекама", могли су урадити мого више. Поготово на - унутрашњем плану.

А што се тиче "спољашњег фактора"...

Радикалима можда заправо највише замерам на - демагогији.

Сматрам да би, кад би дошли на власт, и они морали да "певају исту песму", као и ови остали. Притисци су, напросто - исувише велики.

Зато, заправо, ни не долазе на власт. Хоће да одрже слику "непокорних".

Или би, како рекох, опет служили за изговор да се према нама буде лош, за блокаде, санкције...

И, на крају, генерално ја сматрам, а то сам одавно и рекла:

У Србији, на жалост, нема НИЈЕДНЕ истински патриотске странке. С правом визијом, идејом... у било ком смислу, од геостратегије до економије, шт0 је све, заправо и врло повезано.

Cini li se meni, da je ovde do malocas bila tema o napadu na kucu Roberta Savića na Kosovu od Oka Sokolovog, i da je nestala u delicu sekunde?! Odmah nakon onih postiranih fotografija pretucenih Srba i Ademovog nepristojnog kezenja?!

Pomozite, halo, nisam valjda sanjala?!!
Cak i da jesam, zar se u snu ostavljaju komentari, osim ako nisam mesecar, a nisam?!

Cini li se meni, da je ovde do malocas bila tema o napadu na kucu Roberta Savića na Kosovu od Oka Sokolovog, i da je nestala u delicu sekunde?! Odmah nakon onih postiranih fotografija pretucenih Srba i Ademovog nepristojnog kezenja?!

Pomozite, halo, nisam valjda sanjala?!!
Cak i da jesam, zar se u snu ostavljaju komentari, osim ako nisam mesecar, a nisam?!

Jeste, nestala je "nepostojeća tema" kada sam kliknuo na nju. Ti si nešto tamo postirala kako je pisalo.

Norma, hvala na odgovoru, vrlo iscrpnom.
I sama si rekla da moze da padne "zla krv" pa cu se uzdrzati. I ne samo zbog toga, vec i zato sto ovde nestade jedna tema k'o jaje s groba, ili sam ja corava?!

Ово ме стално потиче на размишљање, на једну ширу тему, ево већ деценијама:

Какву то проклету злу моћ има политика, да може да посвађа и људе који се у много тога другог слажу, и иначе функционишу сасвим добро.

Колико пута сам то доживела.

Нађу се људи, и лепо друже, причају о свему, али, кад на "ред "дође политика, одједном почне да "лети перје".

Тако да, у ствари, много пута, последњих година нарочито, и избегавам те разговоре, нарочито у "правом животу".
И успевам да одржим добре личне односе са симпатизерима и члановима разних странака, и оних, који су ми врло далеких гледишта.

Битна је - добра воља.

Али, ето, овде на Форуму, још увек некад не могу да се не упустим у расправу. Увек - с добрим намерама, и без жеље да увредим саговорника, поготово не лично, него напросто полемишем с његовим ставовима.

Какву то проклету злу моћ има политика, да може да посвађа и људе који се у много тога другог слажу, и иначе функционишу сасвим добро.

Нађу се људи, и лепо друже, причају о свему, али, кад на "ред "дође политика, одједном почне да "лети перје".

Тако да, у ствари, много пута, последњих година нарочито, и избегавам те разговоре, нарочито у "правом животу".
И успевам да одржим добре личне односе са симпатизерима и члановима разних странака, и оних, који су ми врло далеких гледишта.

Битна је - добра воља.

Али, ето, овде на Форуму, још увек некад не могу да се не упустим у расправу. Увек - с добрим намерама, и без жеље да увредим саговорника, поготово не лично, него напросто полемишем с његовим ставовима.

jako retko mi se takvo nešto desilo. Uglavnom sam ja dominantan po nekim temama, bio u pravu ili ne, pa se i ne trude da pričaju drukčije od onog što mislim.
Škorpija...

jako retko mi se takvo nešto desilo. Uglavnom sam ja dominantan po nekim temama, bio u pravu ili ne, pa se i ne trude da pričaju drukčije od onog što mislim.
Škorpija...
Ма, и ја сам доминантна (такође - шкорпија 8-) :-D ).

Али, из искуства сам схватила да је често ипак боље - не "притискати" превише, јер нећеш увек убедити саговорника, него изазвати непотребан отпор, и непријатну атмосферу.
А, схватили су то и други, у односу на мене, тако да, најчешће избегавамо те теме, како рекох.

Битна је - добра воља.

Politika je veliko zlo, i sama znas.
I ja u privatnom zivotu izbegavam da ulazim u konflikte sa ljudima koji drugacije misle, i ovde mogu da ocenim ko je zlonameran, a ko samo izrazava svoje misljenje bez namere da uvredi ili ponizi.

P.S. Veliko je ponizenje za SVE nas ovde, da nestane jedna tema u delicu sekunde, kao da nije ni postojala.
A, JESTE!
Ovim gestom su nas naucili "demokratiji" vise nego da smo procitali tomove i tomove knjiga o istoj (ako ona uopste postoji), a ovkava, valjda ne postoji nigde.

Mogu se skloniti neke istine u delicu sekunde, ali ne i zauvek.
Na nama je da pristanemo na to ili da se odupremo.
Posto shut s rogatim nikad nije mogao, ostaje mu da prihvati rogatog ili da sakupi malo LJUDSKOG dostojanstva i ode...

Back