Norma Kampl
Iskusan
- Poruka
- 5.920
Хајде, добро. Мада,некако ми се чини да се овим политичким расправама неминовно упадне у свађу, и "злу крв", чак и међу особама које се у другим областима "налазе".Kojji, Norma, samo jedan primer, pa da malo prodiskutujemo o toj "ljubavi"!
Но, можда је то баш и добро, да се покаже како различити политички погледи на неке ствари не морају значити "крв и нож", него да је могуће разговарати.
Мислим да ипак знаш више него што ти се чини.Ne znam mnogo o Milosevicu niti njegovoj ljubavi sa Zapadom,
Та, он је управо Србији и Србима нанео највеће зло, а баш по налогу тог "запада".
Ја знам да ти свесрдно браниш радикале. Ја не, напротив.ali, zivo me interesuje, s kim se vole radikali (evo, bez navodnika na glagol vole)...
Сматрам да су , у време СМ-а били исувише - уз њега.
Али, и сада, не сматрам их добрим за Србију.
Нарочито - овакви какви су.
Уз неке услове, да промене неке ствари. Али - суштински, онда тек бих мооожда и могла рећи - ево једне стварно патриотске партије...
Овако, видим их као наставак оне политике која нас је, са СМ-ом довела тамо где смо се нашли до 2000.
А то је - у ствари противсрпска политика.
Радикали, неким својим понашањима и потезима, управо као да - призивају онај најгори део "запада" који је увек био против нас.
Као да им дају одличан повод.
Ја уопште немам илузија о "демократама".Ja znam za veliku ljubav Zapada i "demokrata",
већ сам рекла да их сматрам одговорним за много тога, пре свега, упркос свим "објективним препрекама", могли су урадити мого више. Поготово на - унутрашњем плану.
А што се тиче "спољашњег фактора"...
Радикалима можда заправо највише замерам на - демагогији.
Сматрам да би, кад би дошли на власт, и они морали да "певају исту песму", као и ови остали. Притисци су, напросто - исувише велики.
Зато, заправо, ни не долазе на власт. Хоће да одрже слику "непокорних".
Или би, како рекох, опет служили за изговор да се према нама буде лош, за блокаде, санкције...
И, на крају, генерално ја сматрам, а то сам одавно и рекла:
У Србији, на жалост, нема НИЈЕДНЕ истински патриотске странке. С правом визијом, идејом... у било ком смислу, од геостратегије до економије, шт0 је све, заправо и врло повезано.