- Poruka
- 552
http://www.tanjug.co.yuGeneralni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić optužio je sekretara Tribunala u Hagu Hansa Holthausa da je na njega vršio pritisak i da mu je pretio. Vučić je na konferenciji za novinare najavio da će do 27. decembra odgovoriti Holthausu, zbog njegove izjave da postoji mogućnost da Vučić izgubi svojstvo privilegovanog pravnog savetnika i da haški Tribunal protiv Vučića pokrene postupak. On je istakao da je Holthaus, u pismu koje mu je uputio, naveo da je navodno pogazio pravilnik time što je otkrio ime zaštićenog svedoka na konferenciji za novinare.
„Zaprepašćen sam neistinama, pritiscima i pretnjama koje mi Hans Holthaus upućuje, iz prostog razloga što sam samo štitio svedoka odbrane kojeg su predstavnici tužilaštva Tribunala, a sada je očigledno uz podršku sekretara Tribunala Hansa Holthausa, pokušali da pretvore u svedoka tužilaštva”, rekao je Vučić.
On je ocenio da tužilaštvo na sve načine, čak i zločinačke, pokušava da potencijalne svedoke odbrane preobrati u svedoke tužilaštva u postupku koji se u Hagu vodi protiv lidera radikala Vojislava Šešelja.
Ističući da se neće izviniti Holthausu, Vučić je naveo da on krši pravilnik Tribunala i ponaša se suprotno međunarodnim pravnim normama.
Vučić je zatražio od državnih organa Srbije da ne učestvuju u hajci i proganjanju potencijalnih svedoka odbrane zajedno sa predstavnicima tužilaštva u Srbiji, što se događaja „od Niša do Loznice i od Prijepolja do Subotice”.
On je najavio da će predstavnici SRS 2. januara otputovati u Hag u posetu Vojislavu Šešelju
Један од судија је рекао крајишком србину који је хтео да се суди због олује, "кад вас хрвати нису хтели, што нисте отишли"?. Пустили су муслимана харадинаја да слави божић. Пустили су насера орића на слободи и ако је српски сведок чуо његово наређивање да се све српско покоље.
Вучића уместо држава да помогне, она њему и српским херојима одмаже. Да подсетим форумаше да је Вучић родом из Херцеговине и да су му покатоличени поклали много родбине. У једном од многих србомрзачких говора "демократа" у скупштини. Вучић се са правом узнемирио и рекао да се не деси још једном да њега и друге у партији Срс називају усташама. Њему је много родбине поклано од усташа.
"Демократе" и комуњаре србомрзачке је брига за поклане србе као за лањски снег.