Sedam zemalja NATO potvrdile dolazak u Zagreb na vojnu paradu povodom akcije Oluja

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne, oni su pobedili. Vrlo jasan i nedvosmislen rezultat tog konkretnog rata sa jasnim pobednikom.
Sve ostalo...pa kao što rekoh da se ne ponavljam...zapali sveću i zadrži dostojanstvo.... Sve ostalo je bespotreban i besmislen višak.
:cross:
Ti baš imaš potrebu da se diviš “rezultatu” nameštene utakmice?

Tomislav je najisticaniji, ali nikako ni blizu najznačajniji od hrvatskih kraljeva.

I što fali Suronji? On je bio jedan od trojice sinova Stjepana Držislava. Braća Krešimir III. i Gojslav su ga zbacili s prijestolja te je on sklopio ugovor s duždom Petrom II. Orseolom da ga vrati na prijestolje. Njihov susret dogodio se u Trogiru, a kao pečat dogovora, Suronja je predao Orseolu svog sina Stjepana za taoca. Kasnije se Stjepan zaručio duždevom kćeri Hicelom Orseolo.
Poći od toga da “hrvatski kralj Tomislav” apsolutno NIJE postojao. Ozbiljna istoriografija NE zna za takvu ličnost.

Mit konstruisan oko krađe srpske istorije:

25854A66-157F-40DE-A219-4FB85BDA22C3.jpeg

To je netočan podatak.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Hrvatske, tijekom 2024. godine izdano je 27.988 dozvola za boravak i rad državljanima Srbije.
Ako tom broju dodamo i one sa hrvatskim putovnicama, mozemo slobodno reci da je broj srbijanskih gradjana u Hrvatskoj blizu 50 tisuća.

Hrvatska radi, Pasaluk se hrani.

Slave svoju pobedu u ratu.
Nije lepo iz ugla poraženog ali takav je život.

I šta ćeš kada saznaš ko učestvuje? :lol: Povući ćeš ambasadora? Prekinućeš diplomatske odnose? Zabranićeš im nešto?
Čemu to bespotrebno patetisanje iznova i iznova,

Hoćemo li sad mesec dana slušati opet o Oluji i kako ih nije sramota,da im nije NATO i ko im to letuje tamo i sl. sranja...
Kako nije TEBE?

menja se paradigma ratova, vise se ne ide na pobedu, vec na nedozvoljavanje tebi da pobedis nekog treceg, ili njemu da pobedi tebe - da nema pobednika uopste, i to pravilo vazi poodavno, samo se nije definisalo jasno da ga siroke narodne mase shvate, u smislu da se rat uopste ne isplati, ako ne mozes da pobedis

zato i pitam, ko jos slavi pobedu nad nenaoruzanim civilima, secamo se svi zbega na traktorima, fakticki etnicko ciscenje

onda cu im natovariti rat sa pravom vojskom, a ne sa civilima sa balvan revolucijom - samo neka se potpisu, da vidimo koja jos bescasna vojska/drzava iz natoa slavi etnicko ciscenje iz ndh2. trenutno nagadjam da su to one eu zemlje koje se spremaju za rat sa rusijom, a kojima etnicko ciscenjenje dombaskih rusa nije poslo za rukom, analogno ciscenju krajiskih srba sa teritorije ndh2.
A u međuvremenu igraš strogo po Piculinim notama.

Uopšte ne sumnjam, vidi se...ne valja ti to, bolje je baviti se sportom, jesti zdravu hranu, piti izvorsku vodu...i tebe tupsonova muzika udarila uglavu
Viđaš li mi dragu i pita li za mene?
Piju li nam vuci sa izvora vodu?
Da li nam slavuji pjevaju u zoru?

Hm da, izvorska voda nije loša stvar, samo što su vam Amerikanci toliko osiromašenog urana prosuli po Srbiji da je bolje držati se podalje i od Srbije i od vode iz Srbije.

Viđaš li mi dragu i pita li za mene?
Piju li nam vuci sa izvora vodu?
Da li nam slavuji pjevaju u zoru?

Hm da, izvorska voda nije loša stvar, samo što su vam Amerikanci toliko osiromašenog urana prosuli po Srbiji da je bolje držati se podalje i od Srbije i od vode iz Srbije.
Jel kažeš miš i tastatura ili glodavac i tipkovnica?

Jel kažeš miš i tastatura ili glodavac i tipkovnica?
Miš i tipkovnica.

Glodavci su cijeli rod, pa tako tu spadaju i vjeverice, dabrovi, činčile, nutrije, štakori, miševi i slično. Bilo bi glupo zvati miš glodavcem.

Taster i tastatura se nikad, ali baš nikad nije koristilo u Hrvatskoj. Riječ je francuskog porijekla, ne znam kako je uopće ušla u srpski, kad postoji tipka, od grčki typos (τύπος).

Usput, a glede standarda, samo na tipkovnicu i miša godišnje potrošim dvije tvoje plaće.

Miš i tipkovnica.

Glodavci su cijeli rod, pa tako tu spadaju i vjeverice, dabrovi, činčile, nutrije, štakori, miševi i slično. Bilo bi glupo zvati miš glodavcem.

Taster i tastatura se nikad, ali baš nikad nije koristilo u Hrvatskoj. Riječ je francuskog porijekla, ne znam kako je uopće ušla u srpski, kad postoji tipka, od grčki typos (τύπος).

Usput, a glede standarda, samo na tipkovnicu i miša godišnje potrošim dvije tvoje plaće.
Nisi ti nikakav hrvat...đed ti je srbin iz like, ne možeš sakriti, jezik te odao

Nisi ti nikakav hrvat...đed ti je srbin iz like, ne možeš sakriti, jezik te odao
U mene ima svega, i češke i talijanske i njemačke krvi, ali se osjećam i izjašnjavam kao Hrvat. Tko si ti da mi govoriš što sam i kako se osjećam? S Likom nemam veze. Ako pušim hvarski ruk, onda znaš od kud sam. Ta delicija se ne daje fureštima.

U mene ima svega, i češke i talijanske i njemačke krvi, ali se osjećam i izjašnjavam kao Hrvat. Tko si ti da mi govoriš što sam i kako se osjećam? S Likom nemam veze. Ako pušim hvarski ruk, onda znaš od kud sam. Ta delicija se ne daje fureštima.
Da u krvi ti je pola evrope ali nikako srpske, ni molekul...e srbo, srbo😂

Oluja je samo komadić ukupne hrvatske ofanzive iz 1995.
Sve kad zbrojimo od mora do Banjaluke pregazili su nam oko 150 000 - 200 000 vojnika u svega par meseci, sa minimalnim gubicima, plus isterali NATO i UN.
Naravno da NATO danas dolazi da žica informacije od Hrvata, da kažu kako im je to uspelo.

Vojnik ostaje vojnik, tehnika je tu da služi vojniku. Ako je obratno onda ne pomaže ni najbolja tehnika - primer rat u Ukrajini, gde Rusija sa najsuperirornijom tehnikom ispaja batine od Ukro-terminatora od mesa.

Ajd sto slave protjerivanje Srba,nego buncaju o nekom etnickom ciscenju Hrvata...
Na kraju ce ispasti Srbi njih protjerali,a ne oni Srbe...
Toliko o tome da treba cutati na ustaska slavlja...
Nitko ne slavni bežaniju Srba, nego se slavi pobjeda i kraj rata.
To kako Srbi to shvaćaju je do njihove njihove nečiste savjesti. Radili zločine i pobjegli "ko zečevi" pred borbom. Danas okreču pilu naopako kao da je ostatak svijeta pao na glavu.

Back