Sedam srpskih kompanija među 500 vodećih u Evropi

blic namerno zamagljava stvar.

naveli su da NIS ima prihod od 3.6 milijardi a nisu naveli kolike ima rashode. Gluplji deo forumske populacije kao sto su adem_ks, systemdown pomisle da je to profit firme.

A teoretski NIS moze da ima i 100 milijardi prihoda a 120 milijardi rashoda pa da bude u gubitku.

Ono sto je bitno u celoj prici nije prihod nego PROFIT . A to je razlika izmedju prihoda i rashoda u slucaju da je prvi veci od drugog. A profit NIS-a za 2007 godinu je bio mislim 100 miliona eura.

inace rusi su bili i najavili da je moguce da revidiraju cenu..jer je zasnovana na proceni iz 2006e..inace u tim sferama nije ni bitno koliko kesa daju vec koliko planiraju da investiraju nakon kupovine..koliko je meni poznato trazili su 3 godine lufta za modernizaciju..sto je i razumljivo..ne moze se toliki kompleks modernizovati preko noci

najveca zelezara u britaniji je prodata za cini mi se 29 funti..

nego ima tu jos jedan sumnjiv deo..npr obecase po 1000 eura svakom ko se kvalifikuje za besplatne akcije..pa i zarad toga moraju da napumpaju cenu...

na istoj listi je i EPS koji ima prihod od 1.57 milijardi..a EPS posluje sa gubitkom..

bez da sebi dozvolim procjenu bombardovanja Srbije i stetu koja je ucinjena....samo neke primjedbe...
bombardiranje je, prema pisanju svih medija, i prema izvjestaju NATO bilo ciljano, tj. samo za bitne infrastruktrlne (za vojsku) objekte...
bombardiranje je bilo ciljano, tj. namjensko...da su htjeli da vas bombardiraju "kako treba" za tri dana nebi ostalo nista od Srbije...bombardirali su iglicu u stozeru sijena...da vam pokazu da ima i jace sile od vas...zbog toga mi je ta vasa kuknjava nesto malo pretjerana...(iako ni tada ni danas nisam pristalica tog bombardiranja)...a ako poredujes sa RH, ona je bila izlozena sustavnom unistenju, pljacki, nevidenim zlocinima vise od pet godina...a ako vi, procjenjujute stetu na 20 milijardi, koliko bi tek mi morali procjeniti nasu?
mislim da je malo vise objektivnosti potrebno objema stranama...
p.s. i, vjecita srpska kuknjava i uloga zrtve, postala je smijesna cijelom svijetu...

NATO bombardovanje ciljano? Sta mi smo stekali rakete i bombe u mostovima...ccc... Sto se tice RH, rata na tom prostoru ne bi ni bilo da ga Hrvatska nije htela... Dok su Srbi iz RH 89,90. kulirali i ziveli normalno komsije Hrvati su se naoruzavali... tako da...

Kyoatia na odmoru 2 dana.

ok
pošteno...doduše za neke druge moje postove više što si me poslao na "prisilan";) odmor:)...
za razliku od ovog zbog kojeg sam dobio:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=7485905&postcount=33
u ovoj koju si mi citirao na PP nigde nema uvreda jer se spominju neki brojevi:think:...al dobro:confused:

za razliku dok neko meni bez slovne i bezautocenzure napiše "budala" pa to prođe bez sankcionisanja...:idea:
(samo primećujem...uopšte se ne bunim)
šta ja sam ti taj dan zapeo za oko i nikom ništa):D
8u0ala (osamunulaala) nisam znao da je prosta reč;)....ajd sad i to znam:hahaha:
nema veze idemo dalje...:)

Zašto svi pišu patriJota????:roll::roll::roll:

[/B]

dapace, svatko tko voli Hrvatsku reci ce isto sto i ti...
jer si u pravu...gamad bezobrazna..ja bih na mjestu Fifa-e, opalila visoku kaznu HNS-u (i zbog onih rasistickih ispada), pa da policija konacno stane na put tim siledijama i budalama; opaliti po novcaniku i po bubrezima..
a nasi nisu samo izgubili, nego su bili "iscuskani" kao mala djeca...i dobro je sto je tako...da se prizemlje i shvate da bahatost i neutemeljeno samouvjerenje nema veze sa profesionalizmom...ovo je prvi poraz vatrenih u Maksimiru od 35 utakmica koje su odigrane, i dobro je sto su sramotno popusili...pitanje je samo koliko posjedujemo snage za samokritiku i korekciju..

dapace,stef..sa svim se slazem,i mene je bilo sram kad sam cuo
kako banda zvizdi dok se intonira himna druge drzave.to je sramno
i pokazuje stupanj kulture jedne nacije.hvala bogu,to je samo jedan mali
uzorak,no da je rabota bila sramotna,jei nema opravdanja.

i pozdrav tebi iz srca Hrvatske,iz nashe lipe i krsne Hercegovine.;)

Malo je glupo da kazes da je bombardovanje trajalo par dana, trajalo je 3 meseca... Posle te uzasne intervencije Srbija je unazadjena za 20 god... Samo kada se setim Novog Sada i mosta koji je srusen za vreme najgusceg saobracaja... i td....

gle svakome je svoje najmilije...i svako svoju tragediju smatra največom...

ja ipak nisam u tom dijelu Hrvatske koja je bila zahvaćena ratnim i bombarderskonatovskim zbivanjima... pa stoga mogu možda malo objektivnije neke stvari sagledavati...sa manje emocija

al me niko ne može uveriti da se može staviti znak jednakosti
između (ajd kako velite) 3 mjesečnog bombardiranja Srbije sa 5 GODIŠNJEM ratom u Hrvatskoj u kojoj je bilo sem bombardiranja i miniranja, daleko više ..žrtava i porušenih objekata, kuća...da ne nabrajam sad sve...dovoljno je reči samo koliko ćemo još dugo osećati posljedice i koliko još dan danas samo ljudi stradava od postavljenih mina i minskih poljašto vi nemate za stavku...bar ne u tom omjeru (ako slučajno nisam bolje upoznat...

al ne vredi sad previše o tome...svak će svoju tragediju gledat ao najgoru...bez obzira da u svetu uvek postoje i daleko veće tragedije...

toliko

u biti oduvek se znalo ko je najnapredniji od država SFRJ kako nekad tako i danas...nije vele promenilo...manje više isto
1. je Slovenija,
pa Hrvatska,
pa Srbija,
pa BiH,
pa Crna Gora
i poslednja Makedonija

ili ako bismo išli po regijama i pokrajinama
1. Slovenija (Koper-Ljubljana-Maribor)
2. Severozapadna Hrvatska (šire zagrebačko područje)
3. Centralna Srbija (šire beogradsko područje)
4. Istra i Kvarner (Pula-Rijeka)
5. Vojvodina (šire novosadsko područje)
6. Bosna (šire sarajevsko područje)
7. Dalmacija (zd-st-du)
8. RS (šire bihačko područje)
9. Crna Gora
10. Hercegovina (širemostarsko područje)
11. Slavonija (sl.brod-osijek)
12. Jug Srbije (šireniško područje)
13. Lika (iliti tzv "rsk"...šire kninsko područje)
14. Makedonija (šire skopsko područje)
15. Kosovo (šire prištinsko područje)

Slovenija, Makedonija i Crna gora nemaju pokrajine/regije pa posmatrano po državnim centrima

nekad davno pričali smo o ekonomskim pokazateljima i razlikama doduše područja zapadnog balkana (CEFTE)
dakle exSFRJ plus Albanija minus Slovenija...ovde:
http://forum.krstarica.com/threads/129304

Poslednja izmena:
u biti oduvek se znalo ko je najnapredniji od država SFRJ kako nekad tako i danas...nije vele promenilo...manje više isto
1. je Slovenija,
pa Hrvatska,
pa Srbija,
pa BiH,
pa Crna Gora
i poslednja Makedonija

7. Dalmacija (zd-st-du)
9. Crna Gora

Slovenija, Makedonija i Crna gora nemaju pokrajine/regije pa posmatrano po državnim centrima

nekad davno pričali smo o ekonomskim pokazateljima i razlikama doduše područja zapadnog balkana (CEFTE)

to sto su slovenci uspjesniji ima vise razloga...
nisu imali rat (Htvatska)
sankcije i sve ostalo (Srbija);
osim toga nisu nikada bili toliko bratstvo-jedinstvujuci kao Srbi i Hrvati
uvijek su bili sebicni...
a i vredniji i discipliniraniji su od nas..
p.s. inace, jako sam se iznenadila prosle godine kad sam u Francuskoj, Austriji i Njemackoj u skoro svakoj vecoj trgovini nasla nase proizvode...prvenstveno podravkine; Vegeta se prodaje i u amperima po 10 kg.,isto kao i frizideri Gorenja...

1. je Slovenija,
pa Hrvatska,
pa Srbija,
pa BiH,
pa Crna Gora
i poslednja Makedonija

7. Dalmacija (zd-st-du)
9. Crna Gora

Jel to neko malo Jugonostalgican? :whistling:

Back