- Poruka
- 20.280
blic namerno zamagljava stvar.
naveli su da NIS ima prihod od 3.6 milijardi a nisu naveli kolike ima rashode. Gluplji deo forumske populacije kao sto su adem_ks, systemdown pomisle da je to profit firme.
A teoretski NIS moze da ima i 100 milijardi prihoda a 120 milijardi rashoda pa da bude u gubitku.
Ono sto je bitno u celoj prici nije prihod nego PROFIT . A to je razlika izmedju prihoda i rashoda u slucaju da je prvi veci od drugog. A profit NIS-a za 2007 godinu je bio mislim 100 miliona eura.
inace rusi su bili i najavili da je moguce da revidiraju cenu..jer je zasnovana na proceni iz 2006e..inace u tim sferama nije ni bitno koliko kesa daju vec koliko planiraju da investiraju nakon kupovine..koliko je meni poznato trazili su 3 godine lufta za modernizaciju..sto je i razumljivo..ne moze se toliki kompleks modernizovati preko noci
najveca zelezara u britaniji je prodata za cini mi se 29 funti..
nego ima tu jos jedan sumnjiv deo..npr obecase po 1000 eura svakom ko se kvalifikuje za besplatne akcije..pa i zarad toga moraju da napumpaju cenu...
na istoj listi je i EPS koji ima prihod od 1.57 milijardi..a EPS posluje sa gubitkom..