Седам милиона Канађана прима помоћ државе 1300€

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
82.685
20-canadian-dollars-banknote-frontier-series-obverse-1.jpg

МОНТРЕАЛ - Око 6,8 милиона Канађана који су остали без посла због епидемије корона вируса тренутно прима 2.000 канадских долара или око 1.300 евра месечно подршке од савезне владе.

Ова цифра показује да трећина радног становништва Канаде, која је радила пре него што је започела криза ковид 19, данас зависи од подршке државе.

Према званичној статистици из фебруара, радно активно становништво Канаде броји 20,3 милиона људи.

Овај програм подршке је без преседана највећи у историји ове земље.

Отава месечно троши 13,6 милијарди канадских долара, како би помогла људима који су изгубили посао због пандемије ковида..

Највише радних места угашено је у сектору туризма, транспорта и енергената.

Према подацима Канадског удружења туристичке индустрије, овај сектор могао би да изгуби и до шест милијарди долара месечно за време пандемије и готово 778.000 радних места укупно, преноси Танјуг.

Авио-компаније - и компаније које их опслужују - отпуштале су хиљаде запослених.

Такође, неке такси компаније су приметиле да им број вожњи пада и до 75 одсто у односу на период пре ковид 19.

Цена нафте је значајно пала, а неки пројекти, попут пројекта Северни залив, заустављени су.
http://www.politika.rs/scc/clanak/452906/Sedam-miliona-Kanadana-prima-pomoc-drzave

Šta je ovo ljudi moji? (Prva smislena rečenica prim.S.M.)
Svuda u svetu primaju celu platu kao pomoć ( Druga smislena reĉenica S.M.)
A naši medju prvima obećali trećinu al odlažu isplatu??? (Treća smislena rečenica, minimum zadovoljen prim.S.M.)
Grci uveliko dobijaju po 800€ (Četvrta gratis prim.S.M.)

Imaju 250 milijardi dolara budzet. Mi imamo 11.
Oni dali 1500 usd a mi 110 usd.
Vucic je dao skoro duplo vise kad se poredi baza. :D

Kod njih nije narkoman kupovao fabriku brašna ili diler benzima šećeranu za evro i hektare oranica na poklon.
Likove poput Miškovića bi udario auto na praznoj raskrsnici.
Takvi su oni pa sad vidi zašto...

Jedno je propaganda sa nedorečenostima a drugo monetarna realnost.

Mi će pomognemo jer smo stabilni al čekaj prvo ovo da namirimo pa da ondadamo eventualnu mogućnost posle Male Gospojine...

Alo bre, ovi po inostranstvu piče li piĉe sa isplatama...

E da! Još jedino Mozzart pomaže igrače sa 100 dinara nedeljnog bonusa na računu.
Ali nema na śta da potrošiš...
imas ligu tadzikistana pocnes malo da pratis na sk i uzmes neke pare ne samo da se kmeci

Kod njih nije narkoman kupovao fabriku brašna ili diler benzima šećeranu za evro i hektare oranica na poklon.
Likove poput Miškovića bi udario auto na praznoj raskrsnici.
Takvi su oni pa sad vidi zašto...
Da su oni na vlasti imali 30 godina nase politicare, a da je to tamo Srbin od naroda, ziveli bi oni mnogo gore od nas. Ne mozes da imas kanadski standard a nase ponasanje.
Inace garsonjera u Torontu kosta oko 1500 eur mesecno. Plate su im oko 2500 mesecno neke prosecne. Koliko god da jurimo vece plate, cene prate.

Nama je potrebno da imamo sto manje plate kako bi nam troskovi padali, a ja da radim za zapadne poslodavce distant job. I onda lepo svi zivimo kako zasluzujemo.

srbi uglavnom jos nemaju jasnu predstavu cemu drzava sluzi

kanadjani imaju , jos neke zemlje takodje , ne sve .

Srpski Vr' je da muljaš i muvaš dok ne sazidaš kuću na sprat, nov auto i neka pečenjara/butik za zanimaciju po mogućstvu u dvoriśtu kuće zbog zakupa i ko može urbanistički.

Posle toga - blokada pameti.

Srpski Vr' je da muljaš i muvaš dok ne sazidaš kuću na sprat, nov auto i neka pečenjara/butik za zanimaciju po mogućstvu u dvoriśtu kuće zbog zakupa i ko može urbanistički.

Posle toga - blokada pameti.

Зашто смо онда далеко и интелигентнији и паметнији од њих?
они су стварно ретарди у поређењу са нама

A!a vi i dalje ne vidite poentu...

Dok ostale države isplaćuju svoje poreske obveznike, kod nas se tek prave spiskovi da se popišemo koliko nas ima za 100 evra i da sačekamo da oni to provere, dok provere ima crkne virus od starosti pa će bude - nema potrebe...

Alo bre kakvi spiskovi? Uzmi glasačke - 90% živih, 10% pokojni i 5% izmišljeni
Eto ti spisak u ponedeljak da sam video pare!

tolko i daje svojima po drzavnim firmama
njima je karantin od prvog dana radnog staza jer pola njih posla videli nisu a neki ni ne znaju gde je zgrada u kojoj su zaposleni

E zato su i uveli "didžitalni radni staž".
Ne mora da nosa radnu knjižicu da mu overe da je zaposlen kod...gde beše?

Kako se toga ne setiše ni Englez ni Švaba nego baš Srbin?
Svemirski program...

Back