Seda kosa blajhana, preliv preko ili farba? Savete molim ....

:)

:ceka:
Već je farbana raznim farbama, sada je neka najprirodnije smedja boja sa izrastkom sede.
Predlažu mi blajhanje cele kose što sitnije i gušće, a potom preliv? Da li preliv ide na tako sedo, a još i farba ispod? :confused:
Nemam iskustva?
Hvala unapred.
Moram promeniti nešto, podhitno. :think:

zavisi shta hocesh da postignesh , tj koju boju zelish ..
nikako blajhanje, shto zbog kose, shto zbog toga shto ce ti ove sede biti bukvalno bele, inache blajhanjem dobijash belu... a preliv se svakako ispira pa cesh biti sharena..
da nisi tica koju znam, ne bih ti nikad rekla tajnu :p
ofarbaj se par puta u zeljenu boju i dobicesh priblizno onome shto ochekujesh
caos sad.

zavisi shta hocesh da postignesh , tj koju boju zelish ..
nikako blajhanje, shto zbog kose, shto zbog toga shto ce ti ove sede biti bukvalno bele, inache blajhanjem dobijash belu... a preliv se svakako ispira pa cesh biti sharena..
da nisi tica koju znam, ne bih ti nikad rekla tajnu :p
ofarbaj se par puta u zeljenu boju i dobicesh priblizno onome shto ochekujesh
caos sad.
Ma to i radim :) . Farbam i dobila sam ja željenu boju, ali juče mi poznanica da ideju (mada ona nema sede), to sa prelivom, ili, kaže njena majka, ima sede pa preko tog blajhovanog farba...i kao na dva meseca, ... ja moram svakog meseca da farbam celu kosu, uništiću je :((

Ma to i radim :) . Farbam i dobila sam ja željenu boju, ali juče mi poznanica da ideju (mada ona nema sede), to sa prelivom, ili, kaže njena majka, ima sede pa preko tog blajhovanog farba...i kao na dva meseca, ... ja moram svakog meseca da farbam celu kosu, uništiću je :((

ne razumem ovaj deo - zashto njena majka blajha sede kad ima ogroman izbor zeljenih nijansi plave...ili vec neke..
necesh je unishtiti, ja se farbam na mesechak dana i sve ok... samo redovna nega i skracivanje krajeva ;)
pogotovo ako koristish blag hidrogen, nemash brige ..

ja sam seda vec deset godina
farbam se garnijerom sa uljima...prija mojoj kosi koja je i bez sedih suva, a sad pogotovo
blajhanje dodatno isusuje kosu..to ne znam ko ti je savetovao, ja to ne bih radila.

- - - - - - - - - -

i da, farbam samo izrastak..zasto bi farbala celu kosu?

Ja celu, do ramena mi je kosa ni toliko duga čak, cela dužina da se ne bi razlikovao izrastak od ostatka, ipak izbledi.
I moje sede ne pokriva nijedna farba od ovih "boljih" za sede, koje reklamiraju.
Pale samo one najnekvalitetnije kod mene i gore mi kosu :dash::dash:

Ja celu, do ramena mi je kosa ni toliko duga čak, cela dužina da se ne bi razlikovao izrastak od ostatka, ipak izbledi.
I moje sede ne pokriva nijedna farba od ovih "boljih" za sede, koje reklamiraju.
Pale samo one najnekvalitetnije kod mene i gore mi kosu :dash::dash:
probaj garnijer..pokriva sto posto. ja imam debelu dlaku, jaku i suvu..i sve pokrije
e sad, da ne bi bilo razlike, ima fora..namazes izrastak redovno, a onda pred kraj rukama utrljas ostatak kose..ili rascesljas kako god..da se izjednaci.
ja ima probloem sto se ta tamno crvena skida.ostaje na posteljini pidyamama i svuda..:roll:
jedno sest meseci sam se farbala u cokoladu, i nije lose, samo mi je dosadna boja:lol:

Ja sam rano dobila sede, u 21. god. Imam svetlo smedju kosu, a crveni pigment. Sunce mi izvuce plave i bakarne pramenove. A zimi stavljam preliv, uzimam plavu farbu koja vise vuce na sedo-belo, jer bi zuta na cveni pigment ispala narandzasta.
Ne znam sta hoces da postignes? Ja se sama farbam i to cetkicom samo prednje pramenove i izrastak a ostalo kao sampon utrljam. Ispadne kao pramenovi Pogledajte prilog 342298

:)

:ceka:
Već je farbana raznim farbama, sada je neka najprirodnije smedja boja sa izrastkom sede.
Predlažu mi blajhanje cele kose što sitnije i gušće, a potom preliv? Da li preliv ide na tako sedo, a još i farba ispod? :confused:
Nemam iskustva?
Hvala unapred.
Moram promeniti nešto, podhitno. :think:

Najbezbolnije i za tebe i za druge je kesa na glavu.

Ja sam rano dobila sede, u 21. god. Imam svetlo smedju kosu, a crveni pigment. Sunce mi izvuce plave i bakarne pramenove. A zimi stavljam preliv, uzimam plavu farbu koja vise vuce na sedo-belo, jer bi zuta na cveni pigment ispala narandzasta.
Ne znam sta hoces da postignes? Ja se sama farbam i to cetkicom samo prednje pramenove i izrastak a ostalo kao sampon utrljam. Ispadne kao pramenovi Pogledajte prilog 342298

Ipak je ta neka plava boja za sede, neka smedje plava, sada sam smedja, ali svetlije i možda bih još malo svetlije ali ne plavo, kao tvoja boja.
I zašto zimi stavljaš preliv? Ne znam čemu on uopšte služi? Ti postižeš , kako kažeš, pramenove načinom farbanja, tako farbam sebe i ja , sam, onda kao koto, samo razblaženu farbu utrljam u krajeve , ..
A želim malo svetliju, jer mislim da neće taj izrastak toliko dolaziti do izražaja? :neutral: Pojma nemam..

Back