Sećanje na njega NE BLEDI: 41 godina od smrti Josipa Broza Tita

Tito daleko od toga da je bio dobar, ali i takav je manja posast od nedica, ljotica , nikolaja velimirovica i njihove Homeini ideologije:

Светосавски националисти се залажу за оно што називају српским средњовековним вредностима („богољубље“, „витештво“, „саборност“) и за успостављање српске православне државе на простору од „Купе до Вардара и од Дунава до Јадранског мора“.
Присталице ове идеологије одбацују западну културу, демократију, либерализам, људска права, републиканске вредности и екуменски дијалог.

( ''u kakvom su predivnom sistemu odrasli''. :hahaha::hahaha:ne bi ti poželeo takav sistem ni da gledaš a ni da doživiš)

I ne samo oni,.mnogo nas nije bilo oduševljeno tim sistemom ali niko nije smeo naglas da kaže.

Ili ne daj Bože da ispriča vic

Ili mu padne na pamet da proslavlja SRPSKU Novu godinu

Ili zapeva u kafani ''ko to kaže ko to laže''

A da mu neko vidi knjigu Milovana Đilasa ode u bajbok odma (te su knjige doduše spaljene ali možda se zadržao poneki primerak)

Da pita ZAŠTO je zabranjen i bunkerisan neki film,A koga i da pita?

Spisak je podugačak...ali to pamtimo samo neki koji smo se ''školovali za vreme druga jože''...:hahaha::hahaha:
Ma to jest. Pričaju mi da je neka Jevrejka ispričala vic o TITU kao da je ljubičica bela kolika bi to ljubičica bila...i završila na Golom Otoku. Mi smo živjeli u dominatno muslimanskoj sredini pa nismo mogli javno da slavimo Božić i Vaskrs,otac bio član partije pa ako bi se saznalo da slavimo vjerske praznike sletio bi sa funkcije. Međutim bilo je mirno nije niko nikog gledao kako se zove i ko je. Moji su radili u državnoj firmi,plata redovna. Ja radim kod privatnika na ugovoru o djelu. Gazdi kad kćer sad diplomira na privatnom faksu ja ću dobiti šut kartu. Džabe mi diploma državnog faksa. Fabrike su to vrijeme radile imalo se posla. Narod je čini mi se bio veseliji i normalniji nego danas.

1620325834111.png

a šta je bilo toliko posebno pa da to zasluži
***** ti morbidariju
e sad
Citavu historiju teka dogadjaja ratnu i poratnu , morao bih da ti pricam , ukazujem , dajem
e , vidis
mislim da bi bilo najlakse da sam izvrsis upit u razlikama SFRJ i danasnjih bananinanicama na tlu balkana.
moze bit da ces tek tada da uvidis , zasto su svi vidjeniji ljudi sveta i dosli na sahranu.
kuzis malcik ..

Back