Савски трг

Обилић

Elita
Banovan
Poruka
17.234
Био сам данас, недостају клупице и наравно клозет.

Савски трг.jpg

Шта сам ја једини старац који би радо сео
и своју српску душу напајао гледањем оца нације ?
Пази само да не паднеш са клупе док довољно не подигнеш поглед, да не гледаш у жир него у повељу или мач...

Да не би тољагу у његовим рукама ?
Е ови Хрвати брате ... :ljutko:
Може и буздован шестоперац...

Иначе бих пре видео повељу у горњој руци а оружје у спуштеној доњој. Мени је то симболика да је закон изнад силе.

Овако... мач у слободном деловању. Да ли то личи на нас данас? То уопште није питање.

Може и буздован шестоперац...

Иначе бих пре видео повељу у горњој руци а оружје у спуштеној доњој. Мени је то симболика да је закон изнад силе.

Овако... мач у слободном деловању. Да ли то личи на нас данас? То уопште није питање.

Бледолики говори змијским језиком ...

Да не би тољагу у његовим рукама ?
Е ови Хрвати брате ... :ljutko:
nemam veze sa Hrvatima... malo sam preterao u komentaru...nemam dokaza da su ovi na vlasti satanisti i lopovi...meni se čini da bar neki od njih jesu..

dobro je da je Nemanja dobio spomenik, ali mislim da je napravljen megalomanski kič kao i sve što radi ova vlast u oblasti kulture, umetnosti i arhitekture...šta uopšte znači ono ružnjikavo čudo na kome stoji spomenik? zašto je krst samo zamenjen mačem ne uzimajući u obzir da telesni stav mora da se koriguje za tako nešto..drugo nit je Nemanja nit smo mi kao nacija osvajači pa da se predstavljamo sa uzdignutim mačem... krst bi bio bolji i Platin je lepo primetio da je bolje da je mač u drugoj ruci usmeren ka zemlji a povelja u uzdignutoj ruci...osim toga ako već nosi mač zašto nije u viteškom odelu a ne u mantiji..simbolika je pomešana..verujem da bi sam Nemanja više voleo spomenik u kome drži krst a ne mač... da li je savski trg pravo mesto za megalomanski spomenik? ceo BW je megalomanski projekat..trebalo je napraviti veliki park pored Save u kome bi uživali turisti i lokalci..

Poslednja izmena:
Ако се већина пита, онда је Деспацито највеће музичко дело свих времена.

Ne moraš da banalizuješ stvari, ali je činjenica da se ovaj spomenik ne sviđa većini.
Meni se lično takođe ne sviđa, loše idejno rešenje, megalomanski veliko, 10m viši od Pobednika koji stoji na Kalemegdanu
a ne u nekoj rupi kao ovaj.
I što reče Platin taj mač, na čijem je mestu trebalo da bude krst, pa se i sam arhitekta iznenadio kad mu je naknadno
rečeno šta da radi...

To sigurno nije mesto na koje ću odlaziti, kao što idem na Kališ recimo...
Ja sam postavila fotke od juče gore u temi, niko ih nije lajkovao... :hahaha1:

Što ne lupiš još nešto tako pametno?

Ти јако пуно грешиш, као и сви други мржљивци.
Пала вам је копрена на очи, па не видите излаз из ситуације.

Научићу вас ја како да размишљате и просперирате, да вас не поједе сопствена љутња.
Ево овако:

"Направићемо ми још споменика Немањи,
кад смо могли покојном Титу десетине хиљада скулптура да излијемо
и хол сваке државне установе украсимо,
можемо ваљда и Немањин лик да вајамо,
родољубље да развијамо !?"

Пази и ову идеју:

Једном годишње се одржава вајарска колонија на Савском тргу,
траје недељу дана
и вајари (може и сликари, иконописци) раде Немањин лик (може и Савин - Сава са крстом, Немања са мачем).

Разумеш странче ?
Она руска кичерица на тргу је само почетак,
мене и тебе нико не спречава да ... Ма схватио си !

Обрадуј нас са српским именом, које је српско име за Калемегдан?

Не бих ја ту ништа мењао,
нека све буде аутентично !

Па кад туркофили дођу на Калиш, да осете носталгију,
а ми Срби кад шетамо,
са уживањем да гледамо како наше кере запишавају зидине некадашњих зулумћара !

Има и доста пољског цвећа за све романтичне странце ...

Не бих ја ту ништа мењао,
нека све буде аутентично !

Па кад туркофили дођу на Калиш, да осете носталгију,
а ми Срби кад шетамо,
са уживањем да гледамо како наше кере запишавају зидине некадашњих зулумћара !

Има и доста пољског цвећа за све романтичне странце ...
Нису Турци први направили утврђење... а нисмо ни ми.

рекох већ једном да немам ништа против споменика Стефану Немањи и да ми је драго да је коначно подигнут.
и свиђа ми се.
што се целог трга тиче, морам да прођем и видим...а немам времена никако...

Back