Ovako, biću iskrena. Nastavnica maternjeg dala mi je trojku
na zadatak koji po svima ostalima, pa i meni, nije bio za tako nisku ocjenu. Pitala je ko nije zadovoljan ocjenom, i ja sam se javila. Podigla je moj zadatak i prezrivo ga prelistala, ne trudeci se ni da ga lijepo pogleda, a kamoli procita, i nakon nekoliko sekundi drsko ga bacila tako da je skoro pao na pod. Podigla sam zadatak i ona je viknula na mene i rekla mi da idem na mjesto
.Otisla sam, jer nisam htjela sa njom da se prepirem, i ona je izvela drugog ucenika da procita zadatak. Kada je zavrsio, ponovo me prozvala i rekla mi da procitam zadatak, drsko me ispitujuci o njemu
. Da skratim pricu, zadala mi je da pronadjem knjigu i napisem o knjizi u kojoj postoji savrseno dobar lik, bez ikakve mane. Molim vas prvenstveno da shvatite da od vas ne trazim da mi sve to napisete i uradite, vec da mi predlozite literaturu koju bih u ovom istrazivanju mogla da koristim, i ako znate lika iz neke knjige koji tome odgovara, da mi ga kazete... Molim vas
da napisete sve o tome sto bi moglo da potvrdi moju tvrdnju da su pozitivni likovi u pricama prepozitivni da bi bili istiniti, i da takve ljude ne mozemo sresti u svakodnevnom zivotu. Unaprijed hvala svima, i jos jednom nadam se da cete mi pomoci.