Gost
pauk:
Lepo napisano. Takoreći srcem.Mnogo bolje nego na jednom drugom topiću, koji ima neke dodirne tačke sa ovim.
Samo, ne znam koje je mišljenje TVOJE, ali stvarno tvoje!??
U svakom slučaju![]()
![]()
Dovedena sam u situaciju da citiram samu sebe:
Citat 1: Ne bih mogla svoj zivot da zamislim a da ga bar u jednom njegovom delu ne provedem kao majka (bioloska ili adoptivna) nekog neznog malog bica kome cu pomoci da se razvije u zrelu, odgovornu i nadam se srecnu osobu. - Ovo je moj licni stav o roditeljstvu, deci i samo jedan od planova za buducnost.
Citat 2: Brak kao i odluka o potomstvu su stvar licnog izbora. Roditeljstvo ne treba nuzno vezivati sa brakom, narocito danas, kada postoji jedan veliki broj samohranih ili razvedenih roditelja.
Citat 3: danas ima toliko samohranih roditelja i razvedenih roditelja koji iako ne zive u istoj zajednici pruzaju svojoj deci dovoljno ljubavi i paznje da bi zadovoljili taj kriterijum zdrave baze - Ovo je moj stav o roditeljstvu i braku. Dakle, roditelji ne moraju ziveti u istoj zajednici ali moraju preuzeti odgovornost za svoje dete. Naravno nikada se ne moze pretpostaviti kako ce se roditelji ponasati i da li ce jedan od roditelja (ili cak oba?!) odluciti da zanemari svoje dete. Kol'ko ljudi tol'ko cudi. Sve u svemu, moje simpatije su uvek na strani roditelja koji je spreman da se nosi sa novonastalom situacijom i da preuzme odgovornost, a najvise ipak na strani deteta.
I ako ti se ucinilo da se ovaj moj stav i onaj ispoljen na "vrlo zanimljiva situacija" topiku iskljucuju, varas se. Tamo se sve vrti oko odnosa koji "gospodin" ima prema hipotetickom detetu (uh, opet ta konstrukcija) odbacujuci ga ante festum i sve sto je tamo receno je da bi se sprecio los epilog post festum. Situacija tamo ne obecava a ovde se radi o situacijama koje su bar u pocetku obecavale.
Ako nisam opet bila jasna potrudicu se da budem jasnija i direktnija sada: "Svako je slobodan da radi kako misli da treba dok god to ne povredjuje druge ljude". (jos jedno meni drago geslo koje nije samo deklarativno).