Savremena elektronika i medjudržavni sporazumi

Forumaš Veličanstveni

Elita
Banovan
Poruka
15.221

Izgleda neće više morati da se podmićuju državnici sa parama da bi potpisali štetan ugovor kao nekada
Jel јоš neko uočio pojavu da je Vučić totalno demagnetisan?
Kad ode u Rusiju počne da opominje EU, kad ode u EU popuje Rusima
Kad ode za Ameriku - samo što ne napadne i EU i Rusiju (pre zime)
Ako zanemarimo Borisa Tadića koji bi i svoju babu potpisao jer je rodjen takav
videlo se da su skloni potpisivaju i Dačić i Koštunica
Poslednja dvojica su potpisala takve debilnosti da molimo braću Ruse i ove Amrikance da isključe aparate - očigledno da rade posao
Vuk Drašković zabranio tužbu oko NATO ko da je bunike jeo...
sve da je to učinio da bi zaposlio Danu na državne jasle pa je mnogo...
Mislim matora pa se teško nalazi šljaka u tim godinama, koji će privatnik matorog radnika?

Zašto vredi sumnjati?
Pa lepo - zemljin prirodni satelit utiče na onolike okeane a ne na ženski menzis ili krvni pritisak
Čak se ni operacije ne vrše po punom mesecu sem ako nije hitno
Možda je Mesec dao ideju da se naravi nešto slično?
Recimo da se u Vijetnamu po prašumama kačili zvučnici koji su ispuštali hercažu na kojoj radi srce
Pa sve i da neko utekne iz logora čim se približi zvučnicima dobije srčani udar

Ajd to bilo davno, tehnika napredovala...
Još sedamdesetih sateliti mogli da snime i zumiraju dlaku na ljudskoj ruci
Rusi odavno nemaju kišni dan kad imaju svečanu paradu, ni Amerikanci kad imaju molitveni doručak
A izem ti ja molitveni doručak koji se sastoji od kornfleksa i jogurta
Toliki put ni za šta... Pa koliko je avionska karta? Koliko je to kornfleksa i jogurta ovde?
A ko zna koliko bi još padala kiša iz četiri puta centriranog fišek oblaka da Rusi nisu poslali Iljušin 76
Kako to avion utiče na prirodu a ne može na ljude?

Čujem kažu uključili aparate na forisranje primarnih osobina individue
Pa ko je alav ima državu da proda, od majke zlatni zub da vadi
Ko je veseo taj će da peva i igra po ulici bez prebijene pare,
ko je pametan ima da preforsira pamet...

Tako da na osnovu slučajeva Dačić, Koštunica i sada Vučić zaključujem da aparati rade
Od totalnih EUroskeptika do najzadriglijih EUro fanatika pa to mu dodje ko promena pola
Jedino izuzimam Tadića i ekipu iz DS-a, oni potpisuju po difoltu, tako rodjeno, prirodna pojava takoreći
Jel da da je ovaj najnoviji deo foruma otvoren da bi se videlo dokle narod provalio uprkos brainwash cenzuri?

Poslednja izmena:
Tako nam je kako nam je.
Ne krivim aktuelnu vlast; pa ni onu prethodnu. Ono što je njima ostavljeno u amanet ne može ni bog popraviti. Dakle, ko god dođe za kormilo, neće se izboriti sa burom u koju smo upali rastakanjem Juge.

Mene više brine ono što si napomenuo o vremenskim prilikama, elektronikom i tajnim oružjem (harp je mala maca za to)
Setimo se onomad suludog ponašanja iračke (onda vrlo jake) armije prilikom američke agresije. Ono ne behu čista posla. Možda zvuči smešno, ali mislim da su ameri koristili neki majnd kontrol klinac palac. Danas čujem priču (naravno, iz rekla kazala izvora) da su to isto koristili za vreme agresija na nas ali nije uspelo zarad konfiguracije terena.
Kažu da su rusi eksperimentisali sa tim i skontali da taj cirkus ne utiče na um prilikom molitve! Baš tako, prilikom molitve! Valjda mozak prilikom molitve dođe u neko posebno stanje, nedodirljivo za to figurativno oružje.

Naravno, sve su to nagađanja, ali ima u tom dimu i vatre. Naime, toliko nasilničkog ponašanja kod nas, toliko bahatosti, izostanku empatije, zločina iz strasti je nezabeleženo u istoriji sveta (govorim o brutalnosti svega navedenog, po glavi stanovnika)
Sam sebe ponekad uhvatim u nekom raspoloženju koje mi ledi krv u žilama i kojeg se postidim. Vremenske prilike utiču na individue, svako od nas je pomalo meteopata, ali ovo što se zbiva je previše.

Kontam sa zebnjom da su to sve neke pripreme i eksperimenti za novi ebeni rat. Rusiju teraju u čošak, metodično i planirano (to je moj zaključak) a zver saterana u čošak reaguje instinktivno, dakle, agresijom u cilju samoočuvanja. Putin krka enormne pare u naoružanje i, kako čujem, najavljuje neko novo oružje nezamislivog karaktera, što svet još nije video. Malo li je onoliko podmornica, bombardera i Satan raketa nosaća nuklearki koje lete 22000 km na sat?

Živimo u veoma burnim vremenima a vesti koje dobijamo su sve negoli vesti. Dozirane sa nekim ciljem. Američki rajh je u punoj ekspanzionoj snazi, a molim boga da ne bude razrešenja.

Verujem da ima neki elektronski mambo džambo koji drnda po mozgu i po klimi, a verujem i da će biti sve gore.

mada ni dalje mi neće biti jasna reakcija naroda da posle vesti na Dnevniku2 kako je voda u BG-u loša (a baš je ok, vidim po akvarijumu)
da su svi pokupovali sve flaše pijaće vode po prodavnicama...

... niko da malo uključi mozak - ceo dan jedu hemijski obradjeno smeće od hrane a na kraju da ipak zaliju
"čistom vodom" iz plastičnih kancerogenih flaša?
slučajno li nema staklene ambalaže?
pivo može ali voda nikako?
a voda kao voda još nedokazana kao čudo prirode ipak nije ista ako se pije iz plastike, iz stakla ili pak srebrne posude

Poslednja izmena:
T
Mene više brine ono što si napomenuo o vremenskim prilikama, elektronikom i tajnim oružjem (harp je mala maca za to)
Setimo se onomad suludog ponašanja iračke (onda vrlo jake) armije prilikom američke agresije. Ono ne behu čista posla. Možda zvuči smešno, ali mislim da su ameri koristili neki majnd kontrol klinac palac. Danas čujem priču (naravno, iz rekla kazala izvora) da su to isto koristili za vreme agresija na nas ali nije uspelo zarad konfiguracije terena.

.

Jaka po brojnosti i zastarelom naoružanju, ali što bi Đetići rekli:
Ne bije boj oružje, već srce u junaka!

Danas čitam da je Putin naredio totalnu modernizaciju oružja i oruđa armije, i to do 2020-te! Čak i razvoj novog strateškog bombardera koji, po napomeni njegovih generala, pod modernim presretačkim oruđima zapada gubi svoju taktičku ulogu. Ogromne pare gura, pod sankcijama, u to. Čak će i američki horor, raketa nosać Satan, da dobije naslednika!
Onda, po informaciji iz nekog ruskog strateškog instituta, globalni sukob (u stvari, amerike (i njihovih poltrona) i rusije) će se desiti 2016, a možda i ranije. Naravno, sve su to fingiranja da se opravda sopstveno postojanje, kao što je onomad CIA prognozirala da će se novi globalni rat desiti zbog kosova.

Opet velim (pod rizikom da ispadnem malo paranoičan) da se nešto opasno muti. Ove klimatske promene (meteorolozi se kunu da je to ciklična pojava, sasvim prirodna, ali te nam info guraju javni servisi) sa belajem u ukrajini, saznanjem o novim, neviđenim oružjima me nagone na pomisao da će se nešto desiti. Svetski rat onakav kakvog ga mi znamo je smejurija. Civilizovane zemlje nisu više tako naivne. Čak se i Merkelova nevoljno povija pod američkim inputima. Nekoliko puta su dobrano dobili od rusa po ušima, pa joj naprasito odzvanjaju De Golove reči u tintari, one o neophodnosti da rusija bude deo evrope, zarad evropskog mira i odebavanja amerike.

Dakle, svetski mir neće zavisiti od amerike koji bi rasparčao rusiju sa apetitom i raubovao sibirska prostranstva, nego od njihovih evropskih "partnera" i njihove spremnosti da budu junoše. Gde god su "intervenisali" napravili su srnje. Sad bi neko rekao da su intervenisali sa razlogom, a ja im odgovaram da i jesu sa razlogom, ali prikrivenim. Destabilizacija neke zemlje u kojoj vide svoj plen (interes se to sada zove) im daje mogućnost da raubuju dokle im se ćefne.

Ne treba biti veliki analitičar da se zaključi zašto im je rusija meta. Evropska energetska zavisnost, kao i ogromno tržište zbog kojeg bi ameri dobili mahanje! (futuristička rusija u futurističkoj EU bi amere činila suvišnim i dosadnim faktorom, a takvu EU najmoćniju vojno ekonomsku organizaciju u svetu)

Svi igrači su toga svesni, a naročito samoodrživosti rusije. I zato, po mom kontu, se razvijaju takva oružja, u sprezi sa isceniranim krizama, da se rusija oslabi i postane neinteresantna evropi, i da se tamo promeni javno mnjenje i uvede proameričko. Jedini ispravan i logičan odgovr rusije je u jačanju vojne moći i zastrašivanju zapada. Sve sa energetskom ucenom evrope, tj, američkih slugana. Ne zaboravimo ipak da su rusi sve vreme hladnog rata uredno isporučivali plin i naftu evropskim zemljama van varšavskog ugovora i time potvrdili svoju defanzivnu i miroljubivu politiku dok su ameri divljali po koreji, vijetnamu, grenadi itd...

Malo sam nevešto izneo svoj kont, ali mislim sasvim razumljivo.
Pokrenute kiše i oluje da usevi propadnu, servirati nekim jadima direktno u tintaru ravnodušnost i apatiju, da ne kažem depresiju, gurati preko servisa američki način života pod plaštom demokratije (volja naroda se ne priznaje naravno tamo gde nemaju "interesa") i haotična spoljna politika srbije (novi one man pokret nesvrstanih) mi kazuju priču o novom carstvu u usponu, carstvu koje se neće urušiti iznutra kao prošla (jer su se namazali istorijom) i koje neće osvajati čizmom, nego direktnom manipulacijom svakog člana ciljnog društva. Of kors, pogurano pokojim bombardovanjem i zveckanjem superfajtera sa nosaća aviona...

Ruski bombarder naterao marince sa razarača “Donald Kuk” da napuste vojnu službu
http://novasrpska.info/index.php/sv...a-razaraca-donald-kuk-da-napuste-vojnu-sluzbu

Pentagon je izdao saopštenje u kome tvrdi da je ruski bombarder Su-24 u subotu nekoliko puta proleteo blizu razarača ratne mornarice SAD „Donald Kuk“ u Crnom moru, imitirajući napad, saopštava agencija „Rojters“.
Po rečima predstavnika Pentagona Stivena Vorena, ruski bombarder je dvanaest puta nisko proleteo blizu američkog razarača. Voren je te manevre okarakterisao kao nedopustivo zastrašivanje koje demorališe brodsku posadu i negativno utiče na opštu psihološku klimu među vojnicima.
On je istakao da je za vreme incidenta razarač patrolirao u zapadnim vodama Crnog mora. Po njegovim rečima, sada je brod na bezbednom mestu, u rumunskoj luci u koju je hitno evakuisan. Marinci sada prolaze terapiju kod psihologa kako bi se povratili posle doživljenog stresa.
Raport o napuštanju vojne službe podnelo je 27 članova posade. Oni su taj potez prokomentarisali rečima da ne nameravaju da izlažu svoj život opasnosti.
Ruska Reč

Malo opsirnije ovde..........
http://www.srpskapolitika.com/Tekstovi/Analize/2013/latinica/176.html
..........i ovde.....http://www.pravda.rs/2014/04/23/sta-su-rusi-zaista-upotrebili-nad-posadom-razaraca-donald-kuk/

Poslednja izmena:
Danas čitam da je Putin naredio totalnu modernizaciju oružja i oruđa armije, i to do 2020-te! Čak i razvoj novog strateškog bombardera koji, po napomeni njegovih generala, pod modernim presretačkim oruđima zapada gubi svoju taktičku ulogu. Ogromne pare gura, pod sankcijama, u to. Čak će i američki horor, raketa nosać Satan, da dobije naslednika!
Onda, po informaciji iz nekog ruskog strateškog instituta, globalni sukob (u stvari, amerike (i njihovih poltrona) i rusije) će se desiti 2016, a možda i ranije. Naravno, sve su to fingiranja da se opravda sopstveno postojanje, kao što je onomad CIA prognozirala da će se novi globalni rat desiti zbog kosova.

..

To bi im bila katastrofalna greška:
Zaboravljate KINEZE? Pa ima ih TRI puta više od rusa i amera zajedno!
I ne zaboravite da se danas SVE proizvodi u Kini!:whistling:

Ruski bombarder naterao marince sa razarača “Donald Kuk” da napuste vojnu službu
http://novasrpska.info/index.php/sv...a-razaraca-donald-kuk-da-napuste-vojnu-sluzbu

Pentagon je izdao saopštenje u kome tvrdi da je ruski bombarder Su-24 u subotu nekoliko puta proleteo blizu razarača ratne mornarice SAD „Donald Kuk“ u Crnom moru, imitirajući napad, saopštava agencija „Rojters“.
Po rečima predstavnika Pentagona Stivena Vorena, ruski bombarder je dvanaest puta nisko proleteo blizu američkog razarača. Voren je te manevre okarakterisao kao nedopustivo zastrašivanje koje demorališe brodsku posadu i negativno utiče na opštu psihološku klimu među vojnicima.
l]

Taj predstavnik je obična budala!
Amerima bi to trebalo dobro doći za selekciju vojnika:
Šta će im vojnik koji se ukenja od straha kada mu u blizini samo proleti ruski bombarder!?:rotf:

Donald Kuk je odličan primer, da tako kažem, "zastarele tehnologije"
Rusi su to odavno razvijali, verujem i ameri. Čak je i JNA imala jedinice radio izviđanja i ometanja a koliko efikasne, ne bih znao da kažem. Jebga, i spaljivanje guma i makete tenkova je periferni deo toga. Kako god banalno zvučalo, dalo je rezultate. No, to fakat nije tema.
Ono za Dejton mi je promaklo, baš ništa nisam čitao o tome i prvi put čujem za to.
Ipak, kada se sagleda taj po meni suludi potez (svaki bivši pripadnik VRS će potvrditi da onaj žalosni rat nije okončan, nego je čudno zaustavljen) sa tog aspekta, paralela sa kumanovskim se nameće. Ako taj cirkus i postoji, verovatno je primenjen i tamo.
Neko je spomenuo kineze. Kontam da se njima ebe za sukob amera i rusa dokle god njihovo ne bude ugroženo. Stvaranje novih (predvidivih) alijansi je neumitno, a te nove mambo džambo "u mozak" tehnologije i oni svakako razvijaju, jer ni u čemu drugom ne zaostaju, pa verujem ni u tome.

Ništa to ne treba da čudi. Ameri su još davno eksperimentisali sa LSD om na sopstvenim vojnicima, prisvojili su Hitlerovu doktrinu snažne propagande (svaki njihov ratni film, ili film koji ima veze sa njihovom vojskom je deo toga. Setimo se one smejurije od Top Gun-a, on je lep, ona je lepa, on je naj pilot sa ličnim problemima vezanim za svog oca koji je takođe bio vazdušni as zaginuo herojski spasavajući svoje ortake u stranoj zemlji koju su devastirali pa na kraju on pobeđuje sve, i svoje demone, osvaja nju i pride oduva nekoliko Migova sa neba) i konstantno suptilno ismejavanje država i naroda koji im nisu po čejfu su samo usputni delovi te mašinerije majnd kontrola. Glavni zamajac te mašine tek treba da se pojavi u usavršenoj verziji.
Zato nije čudo što je sam Putin testirao i aminovao onaj "psihotronski pištolj" koji pretvara ljude u zombije i naredio njegovo usavršavanje.
Sve to zvuči kao naučna fantastika, ali ako se podsetimo da ljudski mozak radi na električne impulse, koji su podložni elektromagnetnim talasima određene vrste, onda se zaključak o istinitosti toga sam nameće.

A za Donald Kuk verujem da je korišćen EMP (barem za brodske elektronske sisteme) a za posadu... pa, mambo džambo koji emituje strah direktno u tintaru njihovih super marinskih foka delta rendžera :)

Jaka po brojnosti i zastarelom naoružanju, ali što bi Đetići rekli:
Ne bije boj oružje, već srce u junaka!

Sve je to Ok, ali da su imali zastarelo naoružanje -nisu. Do sukoba ih je naoružavala amerika a imali su naše T84, očito im je falila jaka PVO i avijacija da ih štiti. Ako smo mi sa našom skalamerijom mogli da skidamo krstareće i nevidljivog, mogli su i oni sa mnogo boljom opremom.
Ono što je interesantno za ovu temu je to što su njihovi oficiri donosili sulude odluke, ne znam koliko si upućen u to, ali te odluke su u vojnim krugovima sveta izazivale češkanje po tintari. Kao u šahu- vučeš besmislen potez (kada nemaš drugi) da bi protivniku poebao koncepciju i strategiju.
Međutim, rat nije šah jer meso nije drvo, a besmisleni potezi koštaju državu milijarde i veliki rizik od gubitka rata i okupacije.

Poslednja izmena:
Sve je to Ok, ali da su imali zastarelo naoružanje -nisu. Do sukoba ih je naoružavala amerika a imali su naše T84, očito im je falila jaka PVO i avijacija da ih štiti. Ako smo mi sa našom skalamerijom mogli da skidamo krstareće i nevidljivog, mogli su i oni sa mnogo boljom opremom.
Ono što je interesantno za ovu temu je to što su njihovi oficiri donosili sulude odluke, ne znam koliko si upućen u to, ali te odluke su u vojnim krugovima sveta izazivale češkanje po tintari. Kao u šahu- vučeš besmislen potez (kada nemaš drugi) da bi protivniku poebao koncepciju i strategiju.
Međutim, rat nije šah jer meso nije drvo, a besmisleni potezi koštaju državu milijarde i veliki rizik od gubitka rata i okupacije.

Eee... A sigurno im nisu isporučivali najmoderniju opremu!
Oficiri!? Mogli bi da raspravljamo ko i kao postaje oficir u raznim režimima? Lojalnost, nesposobnost za vojne pobune, stručnost, moralnost......
Zatim, možemo li da povučemo paralelu sa JNA do 1990-e godine? Mali broj profesionalnih oficira, i milioni vojnika i rezervista koji su
uglavnom u vojsci brojali dane do skidanja. Kakva su oni imali ratna iskustva!?
Ili vojska Stare Juge? Pala je za 10-ak dana kada je Hitler navalio....

licno, meni je to smesno. jedan jedini suhoj je naterao ratnu neman da se kao prebijen pas dovuclja i docepa prve luke za remont i gro posade da opere usrane gace. zasluzili su ameri i vise od toga, ovo im je ocito bila samo opomena u obliku samarcine pred celim svetom.

Tako ti to ide sa ratnom tehnikom:
Svojevremeno je jedan avion bio dovoljan da potopi morsku nemam od ratnog broda, razarača, nosača aviona itd....

Savremeni ratni brodovi nose jaku PVO, a i pum klinac gedžeta za rano otkrivanje i presretanje napada iz vazduha. Da ne govorim o pratnji, tako da mislim da jedan avion, koliko god bio opremljen, ne bi uspeo da izvrši potapanje neke grdosije.
Ni kamikaze sa 500 kg eksploziva u trupu nisu uvek uspevali da potope brod zakucavanjem. Sumnjam da bi se sada i probio do broda. Naravno, Suhoj koji je bukvalno devastirao Donald Kuk bi bio samo prethodnica masovnog avijacijskog napada na neki brod. Ne verujem da bi iko izdao naređenje jednom jedinom avionu da napadne. Zasigurno bi bio izgubljen. Naravno, pričamo o ratnim uslovima, gde niko ne bi dozvolio da razni Donaldi plove sami naokolo.

Oficiri JNa su bili po obućenosti u samom vrhu, ali doktrina njihovih ratnih škola (od Vest Pointa do ruskih akademija) je bila isključivo usmerena na spoljnog neprijatelja i frontalnu defanzivu, tj, zaustavljanje i eliminisanje neprijateljskih napada, njihovih sredstava i žive sile.
Irački oficiri nisu mnogo zaostajali za našima. Setimo se koliko samo onomad Irak beše jaka i moćna država dok je kauboji nisu zajahali. Naravno, tu je ponovo bio u igri faktor predaje i prebega usled snažne propagande.
Ono što je interesantno za ovu temu jeste ponašanje oficira (i vojnika) koji su ostali lojalni svojoj zemlji, školovanih ljudi sa ponekim ratnim iskustvom.

Poslednja izmena:
Savremeni ratni brodovi nose jaku PVO, a i pum klinac gedžeta za rano otkrivanje i presretanje napada iz vazduha. Da ne govorim o pratnji, tako da mislim da jedan avion, koliko god bio opremljen, ne bi uspeo da izvrši potapanje neke grdosije.
Ni kamikaze sa 500 kg eksploziva u trupu nisu uvek uspevali da potope brod zakucavanjem. Sumnjam da bi se sada i probio do broda. Naravno, Suhoj koji je bukvalno devastirao Donald Kuk bi bio samo prethodnica masovnog avijacijskog napada na neki brod. Ne verujem da bi iko izdao naređenje jednom jedinom avionu da napadne. Zasigurno bi bio izgubljen. Naravno, pričamo o ratnim uslovima, gde niko ne bi dozvolio da razni Donaldi plove sami naokolo.

.

Jaku PVO, ali koja je upravljana radarima. I ako se pojavi neki stelth avion, to je neupotrebljivo!?

S
Oficiri JNa su bili po obućenosti u samom vrhu, ali doktrina njihovih ratnih škola (od Vest Pointa do ruskih akademija) je bila isključivo usmerena na spoljnog neprijatelja i frontalnu defanzivu, tj, zaustavljanje i eliminisanje neprijateljskih napada, njihovih sredstava i žive sile.
Irački oficiri nisu mnogo zaostajali za našima. Setimo se koliko samo onomad Irak beše jaka i moćna država dok je kauboji nisu zajahali. Naravno, tu je ponovo bio u igri faktor predaje i prebega usled snažne propagande.
Ono što je interesantno za ovu temu jeste ponašanje oficira (i vojnika) koji su ostali lojalni svojoj zemlji, školovanih ljudi sa ponekim ratnim iskustvom.

Možda samo naduvani balon, kao posledica propagande?

Nije.
Raspitaj se kod starijih koliko je bivša Juga tamo radila, zapošljavala naših ljudi. Gradili smo im autoputeve, dalekovode, električne centrale, hotele, nebodere i sto ostalih čudesa. Ne samo mi, nego i ostale svetske kompanije, ali mi smo imali prioritet i dobijali tendere sam' tako. Voleo je Sadam Jugu Vojna saradnja je bila takođe na vrhu, štancovali smo im masu oružja. Tile je znao da jaše nesvrstane.

Država koja nije (finansijski) moćna, ne može sebi priuštiti preporod kompletne infrastrukture, paralelno u svim segmentima, i "kapitalne investicije"
Uz to, pružali su svom narodu sasvim solidan standard koji je rastao brže nego što raste kineski.
Povod američkog divljanja tamo je bio napad iračke vojske na neki deo Kuvajta (koliko se sećam) a razlog tome mi nije poznat, no, svakako da je bilo povoda za to. Nešto oko nedefinisane teritorije,

Steltovi su provaljeni, tehnologija toga ode u ******. Dokazano u Buđanovcima. Rusi su se dokopali materijala i garant modifikovali savremene radare. Deo te PVO nisu samo radari, sada je sve uvezano satelitima, avaksima, obaveštajcima...
No, onom Suhoju koji gasi radare ne treba nevidljivost, on oslepi neprijatelja i tera mu strah u kosti :)

Nije.

Država koja nije (finansijski) moćna, ne može sebi priuštiti preporod kompletne infrastrukture, paralelno u svim segmentima, i "kapitalne investicije"
Uz to, pružali su svom narodu sasvim solidan standard koji je rastao brže nego što raste kineski.
Povod američkog divljanja tamo je bio napad iračke vojske na neki deo Kuvajta (koliko se sećam) a razlog tome mi nije poznat, no, svakako da je bilo povoda za to. Nešto oko nedefinisane teritorije,

:)
Ali bi se moglo reći da je možda ipak nešto bilo 'trulo' u samim temeljima!?
Možda opet paralela sa Jugom? Većina je bila koliko-toliko zadovoljna sa standardom,
mnoge stvari su nam bile 'zagarantovane', o kojima danas u ovom klinac-kapitalizmu
možemo samo da sanjamo:hvala:, a ipak je popucala po šavovima bez da je i jedan američki lovac
proletio, a kamoli poslao koji projektil!?

N

Steltovi su provaljeni, tehnologija toga ode u ******. Dokazano u Buđanovcima. Rusi su se dokopali materijala i garant modifikovali savremene radare. Deo te PVO nisu samo radari, sada je sve uvezano satelitima, avaksima, obaveštajcima...
No, onom Suhoju koji gasi radare ne treba nevidljivost, on oslepi neprijatelja i tera mu strah u kosti :)

I onda su stvar potpuno preokrenuli? Umesto da je avion što manje 'vidljiv' za radare,
možda je avion ustvari izvor radarskih snopova širokog 'prljavog' spektra i kao takav
sa jačim signalima zbuni radarske PVO sisteme?

Suhoj im je sve pogasio, nije zbunio, a i da se dovukao do prve luke na remont eletronskih sistema je jako indikativno i otvara nova pitanja, a najviše ovo - Da li je samo pogasio ili spržio?
Onda, što je nama na temi interesantno - dezertiranje mornara i oficira sa Donalda Kuka. Mislim da je njihov strah veštački izazvan, sa tog istog, sada već legendarnog, Suhoja.

Ne znam šta je bilo trulo u Iračkim temeljima, ali pouzdano znam da je narod tamo lepo živeo i svakako da je bilo neke truleži kao i u svakoj državi.
Paralela sa Jugom se nameće, i u oba slučaja, države nisu popucale po šavovima, nego su rasparane i rastrgane izvana.

Mada, u slučaju Iraka, odbiće se amerima žestoko o glavu, onaj ILIS opasno divlja. Da je ostao Sadam, ne bi se takvi skotovi ni pojavili na sceni, a Al Kaida bi ostala mala grupica fanatika, nezadovoljna zapadnim imperijalizmom.

Back