SAVJET SEBI I DRUGIM LJUDIMA

Mnogi autori smatraju da je mjesavina meda i cimeta prirodni nektar, eliksir zdravlja i besmrtnosti; duhovna hrana svetaca i mudraca, nebeski dar rose, blazenstvo duha i stanje nirvane.
A evo sta o tome kaze NAUKA....

Naucna istraživanja su pokazala da uzimanje meda i cimeta jača imunološki sistem i štiti organizam od virusa i bakterija.
Redovno uzimanje meda jača bijela krvna zrnca u borbi protiv svake bolesti, a cimet pomiješan s medom stimulira probavu.
Ako se prije jela uzimu dvije kašike mješavine meda i cimeta nestat će kiseline i gasova, a probava će olakšati varenje i najtežih jela...

Nauka kaže da je uz pomoć meda i cimeta moguće holesterol u krvi dovesti u normalu.
Preporučuju ovaj recept:

Uzmu se dvije supene kašike meda i tri čajne kašike cimeta.
To se pomiješa u 4,5 dec.
Čaja
U.zima se tri puta dnevno.
Prilikom prvog uzimanja, u roku od dva sata holesterol u krvi se smanji za deset posto, a ako se duže vremena praktikuje ova terapija, moguće se osloboditi holesterola u krvi!

Osobama koje boluju od artritisa preporučuje se ova terapija: ujutru i naveče neka uzimaju po jednu šolju vruče vode sa dvije kašike meda i jednom malom čajnom kašikom cimeta dobro omješano. Ako se pije redovno, moguće je izliječiti čak i – hronični artritis!

med.jpg

mari47;bt174998:
Hvala Duška na zaista korisnim savetima.:)
Mari ovaj savjet sebi i ljudima bio je spontan .Da moje lutanje po netu bude od neke koristi .Vec sam pocela da pijem tri puta na dan cimet med i caj po izboru .
Inace domacu apoteku sam smatrala samo hranom i ako pride bude neke vajde . Sad vise ne mislim tako . Dopalo mi se to sto mijenjam svoja misljenja lako i sto pri tom uzivam .
Tebi hvala na svracanju na moj BLOG .:heart:
58287159.png

Back