Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poštovanje svim članovima,
nova sam na Forumu pa mi je potrebna informacija oko prijavljivanja. Nisam baš najbolje razumela uslove oko prijavljivanja: za računovodju stoji da je uslov srednja škola,za ovlašćenog računovodju fakultet. Da li to znači da ako imam završen fakultet NE MORAM da polažem ništa od 1.1-1.9 jer sam ja mislila da moram sve po redu da polažem. I ako je tako da li postoje odredjeni fakulteti,ja sam završila Fakultet za poslovne studije na Megatrendu pa ako je moguće da to bude problem . Hvala najlepše unapred!

Ako može ipak neko da mi odgovori koji su uslovi da se preskoči 1.1-1.9. da li je za to dovoljno završiti fakultet i raditi u struci ili se mora prvo polagati za Računovožu pa tek onda za Ovlašćenog računovođu. Takođe ako neko može da postavi ili mi pošalje kako izgleda njegovo uverenje od poslodavca o radnom odnosu u struci. Hvala.

Poštovanje svim članovima,
nova sam na Forumu pa mi je potrebna informacija oko prijavljivanja. Nisam baš najbolje razumela uslove oko prijavljivanja: za računovodju stoji da je uslov srednja škola,za ovlašćenog računovodju fakultet. Da li to znači da ako imam završen fakultet NE MORAM da polažem ništa od 1.1-1.9 jer sam ja mislila da moram sve po redu da polažem. I ako je tako da li postoje odredjeni fakulteti,ja sam završila Fakultet za poslovne studije na Megatrendu pa ako je moguće da to bude problem . Hvala najlepše unapred!

Ako si završila fakultet, odmah polažeš za ovlašćenog računovođu. Savezu dostavljaš potvrdu o položenim ispitima, oni ti na osnovu toga priznaju određene ispite, tj ne moraš da polažeš sve od 2.1 do 2.9. Ja sam završila Ekonomski fakulet u Novom Sadu, priznali su mi Ljudske resurse, Informacione sisteme i Poslovno pravo, pošto sam te ispite polagala na fakultetu.

Ako si završila fakultet, odmah polažeš za ovlašćenog računovođu. Savezu dostavljaš potvrdu o položenim ispitima, oni ti na osnovu toga priznaju određene ispite, tj ne moraš da polažeš sve od 2.1 do 2.9. Ja sam završila Ekonomski fakulet u Novom Sadu, priznali su mi Ljudske resurse, Informacione sisteme i Poslovno pravo, pošto sam te ispite polagala na fakultetu.

Hvala ti puno puno na odgovoru! :heart:

Da li neko moze da mi kaze kako izgleda ispit iz 2.7? Ima li teorijskih pitanja?

Nema teorije, samo zadaci.

- - - - - - - - - -

Jel bi bio ljubazan neko od kolega da napiše nešto o ispitu 2.6. kao i da,ako ima pošalje materijal 2.6. na jovana_milovanovic@yahoo.com Hvala!

Kada sam ja polagala u junu 2012 godine, samo se ucilo iz skripte sa mediafire i racunovodstvene prakse koja je data u literaturi. Takodje, obavezno procitati zakon o akcizama i pdv!

Pozdrav svima,
Slazem se sa kolegama da je prolaznost na nekim ispitima jako mala i da su dosta obimni ispiti, sto se tice suvoparne teorije.
Imam pitanja iz decembarskog roka 2012. za Upravljane kadrovima, da li neko ima jos ispitnih kombinacija iz ovog predmeta? Planiram da izadjem u junu 2013.

Da li mozete da mi prosledite pitanja za Upravljanje kadrovima na mail miladinovic_t@yahoo.com? Unapred zahvalna!

Back