Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li moze neko da mi kaze sta je najbitnije iz kadrova? Knjiga je preobimna, sa dosta nepotrebnih objasnjenja..I kako uopste izgleda ispit,da li su samo pitanja na zaokruzivanje ili mozda cak i neki zadaci-slucajevi? Bila bih zahvalna ako bi mi neko odogovrio..POZZ

Na testu iz decembra koji sam ti poslala tacno vidia kakav je ispit..prvo pitanje ti je case study, znaci daju opis neke firme, ko sta radi, odnosi..trlala..i onda pod a, b, c,...sta traze od tebe...prvo pitanje ti je tipa opis na skoro celoj strani...nema bitnih poglavlja, sve je bitno...knjiga je iz 2010, tako da je prilicnp skorija...prati pitanja posle svakog poglavlja..ja sam samo ta pitanja ucila i imala 70 poena. Znaci, pisi i svojim recima takodje, ako vidis da ne znas neko pitanje pisi sta mislis da bi moglo da bude...ja sam bar tako radila. Srecno!

Na testu iz decembra koji sam ti poslala tacno vidia kakav je ispit..prvo pitanje ti je case study, znaci daju opis neke firme, ko sta radi, odnosi..trlala..i onda pod a, b, c,...sta traze od tebe...prvo pitanje ti je tipa opis na skoro celoj strani...nema bitnih poglavlja, sve je bitno...knjiga je iz 2010, tako da je prilicnp skorija...prati pitanja posle svakog poglavlja..ja sam samo ta pitanja ucila i imala 70 poena. Znaci, pisi i svojim recima takodje, ako vidis da ne znas neko pitanje pisi sta mislis da bi moglo da bude...ja sam bar tako radila. Srecno!

Koleginice, ako mozes i meni poslati test iz kadrova na tubingoran@gmail.com Hvala puno unapred

Pozdrav svim kolegama!

Rešila sam da polažem za ovlašćenog računovođu, u junu će mi biti prvi izlazak na ispite. Za prvo polaganje sam odabrala informacione sisteme i pravo.

Zanima me da li se junski rok odnosi samo na jun mesec ili ispiti počinju već u maju?
Što se tiče potvrde o obavljenoj računovodstvenoj praksi, da li su vam tražili samo potvrdu ili treba kao prilog i ugovor o radu? Ja imam sedam godina radnog iskustva, zvanično pet i od toga sam dobar deo radila opsluživanje internog računovodstvenog programa, izdavanje dokumenata i potvrda, kao i spremanje dokumentacije za knjigovođu iz agencije koja nam je vodila knjige, ali mi u ugovoru o radu stoji nešto što nema veze sa računovodstvom.
Hvala.

Back