Moghrion
Veoma poznat
- Poruka
- 13.065
27E
Шта то било?
Шта то било?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
комад белог папира уме да фино огради и ограничи светло... да га врати где треба...
баш ових дана сам, за ту намену обезбедио пар великих хамера, бели и црни, црвени, плави, жути и зелени... користе то и изгледа да фин посо врши....
тек треба да пробам, ал, чист бели папир подписујем да лепо ради...

Светлост, на крају и јесте фотографија...
Одлично...
Богами ћеш ти мало више да нам пишеш о светлу овде...
400D сам имао прилике да користим и одушевио сам се њиме, а 600, могу већ да замислим какав је...
50мм је одлично стакло за макро... ако ниси користио, препоручио бих да пробаш неки од оних close up филтера....
Помињали смо их, чини ми се, релативно скоро...
Мени они у спрези са 50мм чуда прави...
Рачунам, у поређењу с макро објективом, ови филтери су практично, бесплатни, а врше пос'о...
Плексиглас... врло могуће... он је сам по себи сјајан и рефлексиван, а ако већ идеш на ту страну... провидан се јеако кало обоји у бело, кад се загреје, пламеном ил неким јачим феном, испод површине се ослободи неки гас и он постане сав... пун ситних мехиурићакоји побеле по површиуни, тако да може да се добије бела неравна површина, која одбија и дуфузује свелтло... мада је стиропор доста јефтинији и доступнији...
Већ ево неко време се опасно оштрим да мало озбиљније схватим свело и почнем да га користим како већ треба...

Е, како сам обећао, ево кратког објашњења за онај скиптар са макро-а...
Е, тако, од прилике, то изгледа. Са стране је главно светло ( 1 ) , две еко-сијалице. Број 5 је комад стиропора да врати расуто светло одозго доле, а 6 је комад стакла прективен папиром за печење.
Кажу да је паус-папир генијалан за те егзибиције, међутим, кошта осетно више од папира за тепсије.
Број 2 је мали led рефлектор од 10 вати ( који ми је, међу нама речено, јуче стигао и којим сам више него задовољан) који осветљава стакло и позадину ( 4 ) која се састоји од обичног белог хамера.
Треба поменути и млечну спот-сијалицу од 60 вати која је са стране тек да мало обоји и подгреје ово, иначе, жуто, дрвенасто створење, хехехе...
Ево још пар слика како то изгледа са различитих страна.
Да се разумемо, ја сам прилично нов у целој тој причи неког нарочитог третирања сватла и услова те сам више него рад да чујем/прочитам сугестије и критике.

vidi vidi Helga nabavila ono što sam juče baš gleda o u Bauhausu, u delu za umetnost
isto ovakve okvire za istu namenu
ovo je odlična ideja, već je uramljeno, dok sam ja mislio da kupujem štafne pa da ih sečem, pa da stavljam platno
u svakom slučaju uštedi vreme

- ja sam odusevljena