Саветодавни кутак

pravite ste stupid?
meni treba free verzija a ne zajebancija na temu "kerefeka" jer, boze moj se toliko ne razume zargon (ko nije u temi sigurno nece skapirati)
ismevate sve sto se stavi...znaci od pomoci-nista!
HVALA VAM NA LJUBAZNOSTI
toliko o kolegijalnosti
potrazicu kolege koji mogu da pomognu

kako mislis da dobijes free nesto sta kosta bez kerefeke? :D
opet si ustala na srednju nogu :lol:

han ti je lepo dao link odakle mozes da ga skines i koristis 30 dana probnog perioda... ne znam sta zelis vise?

program nije besplatan niti se negde nudi besplatno i tu sva prica pocinje i zavrsava.

postoji besplatna legalna verzija photoshopa CS2

f93SE0z.jpg

Adobe has released Photoshop CS2 full version legally for free. You can download it from the following link :

for Windows :
http://download.adobe.com/pub/adobe/magic/creativesuite/CS2_EOL/PHSP/PhSp_CS2_English.exe

for Mac :
http://download.adobe.com/pub/adobe/magic/creativesuite/CS2_EOL/PHSP/PhSp_CS2_English.dmg.bin

Serial number required during the installation :
1045-1412-5685-1654-6343-1431 (on Windows)
1045-0410-5403-3188-5429-0639 (on Mac )

More information on Adobe site : http://www.adobe.com/downloads/cs2_downloads/index.html

Sanovnik, a bi li mi, lenjom, objaniso cemu taj TIFF? Mogu da zujim po gugletu, al, ko velim, kad ga vec pominjes, verovatno znas o cemu se radi pa ces kud i kamo bolje da mi objasnis...
meni je, cini mi se, jasan tip formata, ali, ono sto znam mi se nikako ne uklapa sa idejom da to sad, ne znam kako ima uticaja na finalni jpg/jpeg....
Jeli to samo konverzija za lakse rukovanje ili ipak ima kakvog uticaja na kvalitet?

Poslednja izmena:
Sanovnik, a bi li mi, lenjom, objaniso cemu taj TIFF? Mogu da zujim po gugletu, al, ko velim, kad ga vec pominjes, verovatno znas o cemu se radi pa ces kud i kamo bolje da mi objasnis...
meni je, cini mi se, jasan tip formata, ali, ono sto znam mi se nikako ne uklapa sa idejom da to sad, ne znam kako ima uticaja na finalni jpg/jpeg....
Jeli to samo konverzija za lakse rukovanje ili ipak ima kakvog uticaja na kvalitet?

U suštini, konverzija je tu jedna od najvbažnijih stvari, u k0oliko slikat u raw formatu.
Lightroom je odličan za mnoge stvari, al za to jednostavno nije. Kala za kionverziju iz RAW u JPG mu nije dobar. Zato je tu TIFF. Kanal za to mi je daleko bolji, al ne i savršen. S druge strane, algoritam fotošopa za konverziju iz TIFF u JPG jeposlovićno odličan. A u koliko je potrebna neka dorada , uvek je bolje raditi u TIFFu , jer je taj format ogroman pa se ne grebu piksli i nema neželjenih efekata. Ja lično, kod fotografija kojhe su mi važne , koristim moj Camra Raw, koji sam dobio uz aparat, da u njemu fotografiju prebacim iz RAW formata U TIFF. Zatim TIFF ide u Light Room gde radim doradu, i onda se opet snima u TIFF . Onda tiff prebacim u fotošop, gde ga, u koliko bas kmora još malo doteram... mada retko.. i nda ga snimam u JPG. Taj zadnji format JPG, više nipošto ne diram i to je to Ne kažem da je to najbolje. al eto, je tako radim.

Back