Saveti za negu ruku tokom zime

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.100
688z387_file-healthy-beautiful-manicure.jpg

Zima zahteva posebnu negu, jer zbog hladnog vremena koža ima tendenciju da postane stvarno suva, ispucala, bez sjaja, a može da svrbi i da puca.

Tople rukavice su potrebne da ušuškate ruke tokom zime, ali iako često zaboravljamo rukavice treba da nosite i tokom čišćenja kuće. Jake hemikalije mogu izazvati pojavu ekcema i dodatno isušiti kožu što dalje dovodi do njenog pucanja i bolnih rana.

Krema ne treba da bude masna, jer masne kreme ostavljaju lepljiv sloj. Uvek treba birati hidratantne lagane kreme koje koža brzo upija. Obavezno je i nanošenje kreme posle pranja ruku, jer kao što znamo sapuni u našim domovima ili na poslu u većini slučajeva dodatno isušuju ruke

Piling. On spada u dodatnu negu i često možete i same da ga napravite od namirnica koje imate u kuhinji.

Savetuje se da posle popijene kafe sačuvajte talog. Pomešajte ga sa malo šećera i tom smesom ispilingujte šake. Kafa će ih zbog svoje prirodne masnoće dodatno nahraniti, dok će zrnca šećera ukloniti višak mrtve kože.

Zaštitini faktor, kako za lice tako i za vaše ruke.Zaštitite ruke od planinskog sunca tako što će te koristiti kremu za sve delove koji su na suncu.sa zaštitnim faktorom

Lak i manikir koji same radite da bi trajao duže preporučuje se da uvek koristite bazu za nokte pre nanošenja boje. Baza će sačuvati nokat, jer boja neće ići direktno na nokatnu ploču. Potom nalakirajte izabranu boju u dva takna sloja i vodite računa da se prvi sloj dobro osuši pre nego što nanesete drugi. U drugom sloju zatvorite ivice lakom kako bi vam boja što duže trajala. Na kraju, kada završavate manikir, birajte one završne lakove koji ostavljaju visoki sjaj, koji su „gelasti“. I premažite nokte uljem za zanoktice. Što ga češće budete koristile, imaćete urednije nokte. ( preuzeto sa Politike)

Rukavice kao zaštita od hladnoće i sušenja kože.
Koristim kreme na bazi glicerina ili bilo koju drugu hidrantnu kremu za ruke.
Ako ne podnosiš da ih stalno mažeš zimi kremom za ruke, onda bar uveče pre spavanja namaži ruke vazalinom, masnim uljem za kožu, može i Pavlovićeva mast.
Ja tako leti ne koristim kreme za ruke zbog vrućine i znojenja, pa samo uveče utrljam nešto od toga pre spavanja.

Zaštitini faktor, kako za lice tako i za vaše ruke.Zaštitite ruke od planinskog sunca tako što će te koristiti kremu za sve delove koji su na suncu.sa zaštitnim faktorom
MIslim da je redovno nanošenje sredstava najučinkovitije od svega kako za lice, tako i za ruke. Ja ruke mažem vazelinskom dm kremom, ali razlog što ovo pišem je da podijelim jedan recept koji sam od skora počela da primjenjujem. Dakle, kod mene su se pojavile pjege na rukama i ja sam mislila da su te pjege zbog starenja, kako ih i zovu staračke pjege. Ali ne, nedavno sam saznala od koleginice da se te pjege javljaju usljed štetnog djelovanja sunca na kožu i da ih je moguće ukloniti. Donijela mi je ulje od nane kojih ih sada mažem pred spavanje i stavim još pamučne rukavice. Ulje je pripremila ona tako što je svježu nanu potopila u jestivo ulje (moguće da bi maslinovo bilo još bolje) i ostavila 10 tak dana na suncu u tegli da odstoji. Poslije se pricijedi i time maže. Ona je sve te fleke time skinula a evo i ja kolikoi h mažem par dana. primjetim da te flekice polako izbljeđuju. Pa ako neka još ima ovaj problem može sa ovim da proba.

MIslim da je redovno nanošenje sredstava najučinkovitije od svega kako za lice, tako i za ruke. Ja ruke mažem vazelinskom dm kremom, ali razlog što ovo pišem je da podijelim jedan recept koji sam od skora počela da primjenjujem. Dakle, kod mene su se pojavile pjege na rukama i ja sam mislila da su te pjege zbog starenja, kako ih i zovu staračke pjege. Ali ne, nedavno sam saznala od koleginice da se te pjege javljaju usljed štetnog djelovanja sunca na kožu i da ih je moguće ukloniti. Donijela mi je ulje od nane kojih ih sada mažem pred spavanje i stavim još pamučne rukavice. Ulje je pripremila ona tako što je svježu nanu potopila u jestivo ulje (moguće da bi maslinovo bilo još bolje) i ostavila 10 tak dana na suncu u tegli da odstoji. Poslije se pricijedi i time maže. Ona je sve te fleke time skinula a evo i ja kolikoi h mažem par dana. primjetim da te flekice polako izbljeđuju. Pa ako neka još ima ovaj problem može sa ovim da proba.
Imam ja,...i fleke i pege.
Meni je pomogao serum sa Vitaminom C za lice, ali mora baš dugo da se koristi.
Mda,...mene nešto za to i boli uvce.😁

Poslednja izmena:
Imam i odskora i taj serum za lice sa vitaminom C i kad namažem na lice, utrljam i na ruke. Kod koleginice sa nanom je spalo za nepunih mjesec dana korištenja, a ja ih mažem nekih 5 dana i stvarno vidim poboljšanje da blijede.
Sva su ta prirodna ulja dobra za nešto.
Ja sam dugo koristila ruzmarinovo prirodno ulje za kosu.
Ti si izgleda kao ja, slabo te radi "hemija".😁
Od svih tih silnih krema za suve ruke, najbolji mi je onaj Nemački vazalin. To radi 100%.
Evo kakva mi je koža lica. I zimi, leti još gore. K'o o da imam tifus!😁
IMG_20241128_135907.jpg

Poslednja izmena:
Sva su ta prirodna ulja dobra za nešto.
Ja sam dugo koristila ruzmarinovo prirodno ulje za kosu.
Ti si izgleda kao ja, slabo te radi "hemija".😁
Od svih tih silnih krema za suve ruke, najbolji mi je onaj Nemački vazalin. To radi 100%.
Skroz slabo, hehehe a tehnolog po struci. :zcepanje:
Realno slaba je naša kupovna moć da bi na naše tržište plasirali robu prve klase i kudikamo jeste bolje koristiti sve prirodne samostalno smućkane preparate.. Samo još kad bi bila manje lijena da to konstantno koristim :mrgreen: to bi bilo super.

Skroz slabo, hehehe a tehnolog po struci. :zcepanje:
Realno slaba je naša kupovna moć da bi na naše tržište plasirali robu prve klase i kudikamo jeste bolje koristiti sve prirodne samostalno smućkane preparate.. Samo još kad bi bila manje lijena da to konstantno koristim :mrgreen: to bi bilo super.
Ja koristim ponekad,...ulja za kosu, pravim maske za kosu, piling za lice. Lice mi je inače čisto, ali te fleke i pege imam i po vratu i na rukama. Stalno niču nove.
Kažu da je ona "Lala" krema za to bila dobra, nzm ni gde više da je nađem.

Ja koristim ponekad,...ulja za kosu, pravim maske za kosu, piling za lice. Lice mi je inače čisto, ali te fleke i pege imam i po vratu i na rukama. Stalno niču nove.
Kažu da je ona "Lala" krema za to bila dobra, nzm ni gde više da je nađem.
Nisam čula za tu Lalu.
Javiću ti ja ovdje kakav će biti krajnji rezultat ovog ulja od nane što koristim za ruke. Ako mi ih izbriše možeš probati sa tim i na lice. Ne može da škodi. :)

Back