Saveti na Intervjuu za posao

Pravi posao se ne dobija intervjuom nego preporukom, to morats prvo da znas. Inace ne vidim, kako mozes tako da budes opterecen sta ce da se desi ? Ne ides da ti kazu da li umires,ne investiras milione, nego ides sa 0 ulaganja i mogucim dobitkom..koliko god radno mesto finansijski gledano moze da se nazove nekim dobitkom, to je samo egzistirajuca nadoknada za tvoj produkt u naturalnom rad, i takvi likovi kao taj batica koga drzis na slici to jako dobro zna, zato nikad nikada nije radio za ikoga, sem za sebe :)

Kakvom preporukom ako nemam vezu?

-На интервју се долази чист и уредан, то је питање елементарне културе и поштовања потенцијалног послодавца.
-Мора се урадити домаћи- чиме се фирма бави, каква јој је структура итд. Такође, за радно време и плату се не пита, то се мора знати унапред, макар оквирно
-Не лажите у CV-ју, може се лако десити да се опечете
-Понашајте се нормално, људи углавном не желе фолиранте у фирми (а ако желе велика је вероватноћа да Ви не желите у такву фирму)

-На интервју се долази чист и уредан, то је питање елементарне културе и поштовања потенцијалног послодавца.
-Мора се урадити домаћи- чиме се фирма бави, каква јој је структура итд. Такође, за радно време и плату се не пита, то се мора знати унапред, макар оквирно
-Не лажите у CV-ју, може се лако десити да се опечете
-Понашајте се нормално, људи углавном не желе фолиранте у фирми (а ако желе велика је вероватноћа да Ви не желите у такву фирму)

Suprotno nas uce, ne preterano treba da se CV uredi prema potrebama potencijalnog radnog mesta za koji konkurisete, naravno da oni nikako ne mogu da otkriju da li ste ikada radili na crno, salim se, uostalom takav CV treba da sadrzi sledece elemente pre svega, izgled, margine velicina slova, font. Jer se pored bezbroj CV sto pregledava najlakse uocava.
Drugo je istina i samo istina, ma kakva ona bila.
I trece i najvaznije uostalom je i taj konkurs, poslodavac, firma ili sta li je vec. Imati propratno pismo drugi put obavezno prvi put ako vas odbiju uz samo CV, tako da drugi put ne mogu da biraju ako se bas dobro nakon svega pripremite.
Pucam u prazno ali tako je to.
Jos samo vam treba da se raspitate kako deluje... propratno pismo mimo konkursa.

Mogu ti reći šta na ličnom iskustvu šta sam ja trebao da radim.

Nedozvoli im da samo oni pričaju I pitaju, već pitaj što vise I ti njih. Nedozvoli im da samo oni vode razgovor. Trudi se da nebudeš previse ozbiljan (svaki čovek je lepši kad se smeje, a I ostavljaš bolji utisak)

Dobar dan, Dobar dan. Mozete sesti, hvala:
Zbog cega zelite da radite kod nas?
zbog toga sto je sranje u zemlji i sto mi treba kesh,zelite iskreno ili foliranstki?ne bih vam savetovao da zaposlite nekog ko je procitao savete hr menadzera kako se dobija posao jer ce svako doci sa istom zvakom poput ove Verujem da buh mogao da poboljsam posao,suzavam vam izbor kandidata jer smo svi ocajni da se zaposlimo bilo gde
Da li ste ikad radili u proizvodnji?
od malih nogu na selu sam radio sve poslove u domacinstvu

Sve je to ok, i znam sve bla bla bla ali kada me pitaju sta bih kod njih da radim ne bi bilo lepo kada bih odma rekao da je pitanje pogresno usmereno od strane mene :)
odnosno da im kazem da zelim da budem sef. Ali prvo moram da vidim kako se radi da bih kroz nedelju dve to postigao.

Jednostavno polako zurim nemam razloga da vise zurim.
Postacu i sam poslodavac pa makar vecno slao CVeve :D

Back