Sally_Solomon
Poznat
- Poruka
- 9.492
e sali samo da ti kazem ovo za citruse, kazu da izazivaju grceve u stomaku, mozda zbog toga ne savetuju da ih jedes dok dojis

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
e sali samo da ti kazem ovo za citruse, kazu da izazivaju grceve u stomaku, mozda zbog toga ne savetuju da ih jedes dok dojis
Ово је снажни резервни играч!Vec 6 meseci ne jedem citruse.... takoooo mi faleeeeeeee...
Vec 6 meseci ne jedem citruse.... takoooo mi faleeeeeeee...
savet - ako preneses seksaj se da ti beba kreneNajjači "savet" koji sam dobila u trudnoći, tačnije par dana pred porodjaj, od strane jedne starije komšinice, bio je da neposredno pred porodjaj malčice rasparam spavaćicu, jer to se "valja" kako bih se lakše porodila.![]()
da, da, da...A najbolji "saveti" koje sam dobila po rodjenju deteta su recimo - nemoj da ostavljaš bebin veš da se suši napolju po noći, to ne valja i privlači nekakvo zlo... valja se da beba plače i treba je pustiti jer tako razvija pluća...
![]()
daj detaljeWow. Sta sve procitah ovdekoliko zlih sila se moze uplesti u trudnocu, porodjaj...prestrasena sam. Samozacementiracu se u neki podrum kad budme bila trudna, sto je sigurno sigurno.
Citala sam nedavno neku knjigu o crnogorskim starim obicajima i verovanjima, gde pise da kada zena ima tezak porodjaj treba muzu da se provuce izmedju nogu [ a da on prethodno skine pantalone i gace]. Ima jos nekih detalja ali mi necete verovati da stvarno tako pise...
O daaa...savet - ako preneses seksaj se da ti beba krene![]()
A najbolji "saveti" koje sam dobila po rodjenju deteta su recimo - nemoj da ostavljaš bebin veš da se suši napolju po noći, to ne valja i privlači nekakvo zlo...
savet - ako preneses seksaj se da ti beba krene![]()
.
znam za primer gde je to bilo ucinkovito...pa to ce ti i akusheri reci..
..prostaglandini iz sperme omekshavaju grlic i shire ga, znachi i spermatozoidima kad krenu u akciju..![]()
Dakle, kao sto rekoh
sve ono sto ste cule u trudnoci, pre trudnoce, posle trudnoce...a zvucalo vam je...pa recimo, neverovatno
...kao sto su meni rekli da ne smem da jedem vise od pola pomorandze nedeljno, i jedne mandarine nedeljno-zbog secera "jer je to voce strasno opasno"...
ili ono sto je jos bolje.."imas jutarnju kijavicu jer si alergicna na bebu"...
dolazi u obzir i ono "nemoj da jedes ribu u trudnoci, detetu ce da se peruta koža"
kao i ono "muci me gorusica-to detetu raste kosa"
pa mame, buduce mame, raspalite![]()
daj detalje![]()
Zenu treba da porodi neki slucajni prolaznik ako se zatekne kraj kuce, ona ne sme da pisne dok se poradja, ne valja nikako, i naravno sto dalje od kuce da bude, obicno se poradjala u stali. U nekim plemenima je bila sramota ako porodilja sledeceg jutra ne nastavi sa radom u njivi - i ona koja ne bi to ispostovala prozvali bi je "mrtvica".
Pa vi vidite sta cete!![]()