Savet

Da li vas ljudi ( i fikusi ) često pitaju za savet?
Da li sami tražite savete ili odluke donosite samostalno, ne verujući nikome?
Ponekad me pitaju ljudi (retki doduše) fikusi ne ;)
Tražim ponekad, tražim od jako retkih i iskustvom probranih
Koliko se može biti objektivan pred problemom koji nas muči?
Ne znam, pitanje je možda koliko sagledavamo problem iznutra ili sa više gledišta
Poslednje pitanje...
Šta mislite o dežurnim savetodavcima, koji nepitani uvek imaju "koju pametnu" da vam kažu?
Uh uh uh
Đe me nađe ;)

U daljem textu " poooopiizzzdim od takvih i toga" 🤣

Tzv. Unsolicited advices🙄🤪🤬
Odlična :ok:

Poslednje pitanje...
Šta mislite o dežurnim savetodavcima, koji nepitani uvek imaju "koju pametnu" da vam kažu?

Autorska
Ne pitam nikoga za savet, jer kada sam slusao druge uvek sam ne.ebao
Iz istog razloga , ne mesam se u tudje zivote, niti dajem savete, cak ako sam pitan

Poslednje pitanje...
Dežurni savetodavci, jel' da? Uvek s onim "koju pametnu" u rukavu...:-)) Ponekad su korisni, ali nekako se i osećaš kao da ti neko nameće svoje mudrosti bez pitanja. Različiti ljudi, različiti saveti. Mislim da je ok saslušati ih, ali ipak, nekad bih radije radio stvari na svoj način...😄

Poslednje pitanje...

Autorska
Не сећам се да ме икад ико питао за савет.
И боље...шта бих ја, овако наиван и збуњен, неком могао да помогнем.
Друго...
никад не тражим савете, јер нико не зна моје проблеме и муке...
а пут у пакао поплочан је добрим намерама...уверио сам се...
Треће...
Ја не могу да будем објективан пред мојим проблемом уопште.
Срећом, пазим на дешавања око себе, и видим да је многима тешко.
Учим из туђих грешака колико и из сопствених.
Четврто...
Дежурни саветодавци?
Много их је, а нису ми омиљена категорија људи...
знам да их прекинем веома грубо, ако сам нерасположен...
у супротном, саслушам, захвалим се и окренем( а у мислима их набијем на пенис гланс, и то више пута)...

Poslednje pitanje...
takvi u svom buzdovanluku ne razumeju, da nije isto ako ja za sebe kazem da sam napr. prostitutka nacela kog zastupam i kada mi to neki drugi kaze...u prvom slucaju je moje licno misljenje o samom sebi, a u drugom je vredjanje.

Poslednje pitanje...

Autorska

Ponekad me pitaju za savet i tada se trudim da pomognem, ako mogu, dobronamernim savetom.

Tražim savet od sestrića i svih kojih se setim :) kada kupujem novi laptop ili novi telefon. Sa mamom se savetujem oko veće kupovine i nekih povremenih problema.

Ne mogu da budem objektivna kada me muči neki ozbiljniji problem.

I na kraju, ne volim dežurne savetodavce i obično ih zamolim da mi više ne daju savete.

Poslednje pitanje...

Autorska
Uvek sam trazio savet,kada bilo sta ne mogu sam da resim u zivotu uopste,a i nikada nisam odbio da dam nekome savet,ako ce pomoci.

Dežurni savetodavci, jel' da? Uvek s onim "koju pametnu" u rukavu...:-)) Ponekad su korisni, ali nekako se i osećaš kao da ti neko nameće svoje mudrosti bez pitanja. Različiti ljudi, različiti saveti. Mislim da je ok saslušati ih, ali ipak, nekad bih radije radio stvari na svoj način...😄
Primetila sam kod tih savetodavaca da su uvek prisutni i raspoloženi za savete kad ti oni ne trebaju. Ali, kada ih pitaš za rešenje konkretnog problema, dobiješ neodređene i oštećene odgovore. Tipa "Ti najbolje znaš","Razmisli"..

Дежурни саветодавци?
Много их је, а нису ми омиљена категорија људи...
Takođe.
Не сећам се да ме икад ико питао за савет.
И боље...шта бих ја, овако наиван и збуњен
Ne ostavljaš takav utisak, naprotiv.

Ne postoji mnogo ljudi oko mene :zcepanje:. Fikusima i bez da traže, govorim da su divni, da krase sobu, brišem im prašinu sa listova...
Savet za sebe pronalazim u romanu, dobroj TV emisiji, slušajući duhovnike rado, iskustva starijih ljudi, u pojedinim tekstovima koje sam ovde pročitala...
Nemam neka konkretna pitanja, ali mislim da je pametne i čestite ljude lekovito slušati i čitati.
Čak i na moje jedno nepostavljeno pitanje da nema preciznog odgovora, ima na mnoga druga.

Može se itekako biti objektivan po pitanju ličnih problema. Neki među nama imamo sjajnu svest o tome kakav problem imamo, kao i koje je idealno rešenje, ali ništa ne preduzimamo. Mislim da je često čoveku potrebno da dođe neki pravi trenutak.
Kao što rekoh, ne družim se mnogo, a ljudi sa kojima se družim nemaju direktne primedbe i zamerke na to ko sam i kakva sam. Nemam ni ja kod njih ništa što mi smeta.

Fikusi se često navrzmu , ja zaista ne znam šta vide u ,eni ?Možda misle da sam i ja fikus.
Tema:Neki ljudi me pitaju za savet, mada retko.
Ne volim da tražim savete.
Uglavnom i kada ga dobijem, ne dopada mi se.
Zavisi
Poslednje pitanje...
Eto to.
Bravo autore!

Dosta cesto. Al uglavnom za neke prakticne probleme, vezane za neke stvari koje sam ja vec prosao a oni jos nisu.
Zavisi, vazne zivotne odluke donosim sam, vodjen iskljucivo instiktom.
Ostalo, trazim savete kada nisam siguran, jer ima skoro uvek neko ko zna bolje.
Tesko, ali moze. Objektivnost nije true/false (apsolutno) stanje, vec ima odredjen stepen objektivnosti.
Treba se truditi da se taj stepen podigne sto vise.
Poslednje pitanje...
Smor. I nepristojno je davati savet kad te niko ne pita. Mada, neka prvi baci kamen ko nije nikada.... :)
❤️

Fikusi, nikad😄, ali ljudi često. I kad mi nije nidočega.. uvek se neko nađe da mi ispriča svoj život, i pita šta da radi.☹️Nerado dajem savete, jer.. šta ako nisam u pravu??? Za savet ne pitam nikog, jer kako da mi pomogne, a verujem da i on/ona imaju problema, jer, realno, ko ih nema?
I svesna sam da ne mogu da budem objektivna prema svom problemu i divim se svakom ko to može.

Poslednje pitanje...

Autorska
Da odgovorim i ja...

Ljudi me često pitaju za savete, fikusi takođe, ali oni imaju mnogo manje prohteva.
Ne znam zašto. Ponekad su to kolege sa posla, koje i ne poznajem dobro. Izbegavam da savetujem polupoznate osobe. Svi funkcionišemo drugačije.Ono šta je dobro za mene, ne znači da je dobro za drugoga.

Savete tražim isključivo od jedne osobe, koju doživljavam kao drugi deo sebe.

Nisam objektivna, unosim previše sebe u probleme, odluke, preispitivanja. Zato je tu moja osoba za savetovanje.

Samodozvane savetodavce ne volim. Niti su iskreni, niti korisni. Smetaju.

Back