Savet

Tarkovsky

Aktivan član
Poruka
1.896
Čiji biste poslušali savet i u vezi čega.
Npr, da li su muškartzi bolji savetodavci u ljubavi, prirodnim lekovitim sredstvima, sexu, sportu, poslu, faćanju fraera itd. ili žene.
Ili je i to individualno? :(

Ja bih uvek poslušao savet nekog starog i mudrog čoveka. Ovako ko ja.
Ali to je retkost. Nema nas mnogo. Ovi ostali su uglavnom u kojekavim monaškim kelijama, na vrhovima brda i u pustinjama.
Ja sam jedini tako da kažem dostupan javnosti.
Moram da se oslonim sam na sebe.

A ženama se nikad ne bih obratio za kuvarski recept. To neće da ti ga oda, pa to ti je.
Sve nešto mrmljaju sebi u bradu, pa onda oni fazoni ''ja to stavim onako otprilike'', do toga da ti ne kažu glavni sastojak; a kad ih pitaš što ti nisu rekle, postoje dva odgovora:
1. Ih, pa ja sam mislila da se to podrazumeva.
2. Kako ti nisam rekla? Mora da sam zaboravila...

Ko danas sluša savete ?
Niko.
A,znaš zašto !?
Jer ponestaje verovanja.
Znam izreku.
Kaže ovako :
"Ljudima treba govoriti samo istinu.
Ionako ti niko ništa ne veruje !"
Ima li istine u tome ?
Ja vohl.......!

Ne trazim savete,svoje probleme zadrzim za sebe i trudim se da se sama izborim sa njima.Mozda je to posledica iskustva u detinjstvu,niko se nije bavio mojim problemima,bili su zauzeti svojima.....:(
Volim da se informisem o stvarima i da sama donesem zakljucak.

Npr, da li su muškartzi bolji savetodavci u ljubavi, prirodnim lekovitim sredstvima, sexu, sportu, poslu, faćanju fraera itd. ili žene.

poslusala bih savet dobrog prijatelja, koji me poznaje u dusu, koji detaljno upoznat sa problemom i za koga znam da moze sagledati situaciju iz perspektive drugacije od moje, nebitno kog je pola

Poslusala bih svaki savet mog decka u vezi sa zdravljem, svaki mamin savet u vezi sa ishranom, svaki savet svoje sestre u vezi sa izgledom, svaki savet svog tate u vezi sa poslom kojim se bavim, svaki savet svoje bake u vezi sa ponasanjem u drustvu, svaki savet svog dede u vezi sa postenjem.

Ostale ljude slusam kroz debelo sito i ne primenjujem njihove savete ukoliko se skoro sasvim ne poklope sa mojim sopstvenim procenama nezavisnim od njih.

Back