savet

ilijabre

Zainteresovan član
Poruka
446
da cujem vase misljenje sta bi bilo najbolje da uradim
Forum koji vec imam sa gomilom podataka filmova igrica programa raznoh saveta od toga kako da cuvate gustera do pite kolaca i zdravlja treninga i tako to ali .... neznam kako da ga reklamiram pa ako ima neko zainteresovan da mi pomogne oko reklame foruma ili da mi da neki koristan savet samo nemojte sa glupim pretrazivacima na googlu sam vec skoro godinu dana sa svim temama i opet slabo ako ima neko zainteresovan da mi pomogne da bude mod na sajtu i da pomogne oko reklamiranja dobro doso

ili mi recite sta da uradim a da ima vecu posecenost u sta da pretvorim ovaj sadasnji sajt posto kod mene ima svega a samo ljudi nema

... pogledajte sajt kako je uradjen sam sam sve radio do sad pa me smorilo da radim sve sam a da nema poseta POMAZITEEEEEEEEEE

Poslednja izmena od moderatora:
Moj ti je savet da prvo lepo redizajniras sajt, ubacis bolji template. Sredi malo teme, jer nije bitno sta imas i koliko, vec je bitno to da li je to sto ima na sajtu kvalitetno i da ljude tako nesto interesuje. Onda polako studiraj SEO, implementiraj Google Analytics i baci se malo na analizu. Potrazi markentiske kompanije kod nas, vidi njihove ponude i da li bi uopste saradjivali s tobom. Razmena banera moze da ti pomogne.

Moj ti je savet da ako planiras nesto sa ovim da uradis, prvo naucis gramatiku maternjeg jezika, ili zaposlis nekoga ko istu dobro zna, jer ako sam ti ja za 30 sekundi nasao gramaticku gresku, sta onda neko ko provede malo vise vremena tu moze da kaze...
Dalje, dizajn je blago uzasan, a to je, narocito danas, neprihvatljivo, kad postoje toliki CMS-ovi koji se daju lako savladati sa masom fantasticnih a besplatnih template-a...

trece, ukoliko zaista neces da se smaras sa Google-om, onda nema sta da trazis u ovom poslu... Vrlo prost primer: mi smo sajt www.upoznajsrbiju.co.rs pustili u zivot 12. oktobra prosle godine. Za kljucne reci koje su bile vazne poput manifestacije u srbiji, dogadjaji u srbiji, upoznaj srbiju, i tako dalje, smo bili iza 10. strane... prvih dana smo imali posetu oko 100 dnevno, jedinstvenih, jer smo ljude cimali i slali im svima obavestenja. Kad se prica prosirila, dosli smo do nekih 220 dnevno...
Onda smo potrosili jedno mesec dana na optimizaciju i skapirali kakve smo greske pravili. Sada, nakon svega 3.5 meseca, imamo 750 unique poseta dnevno, i raste... A sada tek krecemo sa nekim marketingom...
1) Uslov da bi ti ljudi dosli, je da te nadju
2) Da bi te nasli, moras da imas odradjenu optimizaciju za kljucne reci (ili da ulozis pozamasnu svotu novca za marketing), ili i jedno i drugo
3) Da bi odradio dobro optimizaciju, moras da odredis koje su ti kljucne reci
4) Ako pretpostavimo da su svi uslovi ispunjeni, da bi ti ljudi dosli ponovo, moras da im das razlog za to. Lep i prijatan dizajn je samo jedan od uslova. Drugi, ali kljucni, su dobri i zanimljivi tekstovi ili diskusije. Takodje, azurnost i redovno dodavanje sadrzaja je jako vazno, jer ako se nista ne menja, zasto bi neko dolazio ponovo...

Dakle, ako uzmes sada sam i pogledas ove uslove a onda pogledas svoj sajt - da li treba neko drugi da ti kaze zasto ti ljudi ne dolaze?!

Vazno je da imas google adsense i da si pripremio mesta za banere... A sajt ce sam da zaradjuje...

LJudi moraju da shvate da je stvaranje website-a jedan proces, koji se sastoji iz faza. Ako hoces ljude, moras da im das razlog da dodju tu. Ako imas dobru, jedinstvenu, potpuno novu ideju, moras pazljivo da planiras i dobro i kvalitetno da je realizujes... Nazalost, to je danas jako retko, i uglavnom je motiv zarada, BEZ ULAGANJA, i to se vidi na prvi pogled...

Trazio si savet, dobio si ga...
Nadam se da ces ga prihvatiti i ili se ozbiljno posvetiti tome, ili prestati da gubis svoje vreme...
Pozdrav

hvala obojici smorih se vise reklamirajuci sajt imam posete dnevno i po 150 ali je problem broj clanova jer vecina dodju na recepte za kuvanje odna diskusije o ljubimcima i ostalo st ose cita dosta imam poseta na delu prepricane lektire ali opet clanova nema

A ti zelis clanove da bi diskutovali... e pa svaki forum mora da ima urednike ciji je jedan od najvaznijih zadataka da animiraju ljude i navedu ih da ucestvuju u diskusijama, dele iskustva i iznose misljenja/znanja...
Forum je vrlo ozbiljna i zahtevna kategorija i ko ne moze ozbiljno da joj se posveti, bolje da je za pocetak zaobidje...

problem je da nadjem ljude koji bi bili urednici da stalno pricaju o nekim temama imam mnogo tema koje same sebe zatvaraju kao npr recepti; prepricane lektire; i mnoge druge na koje nema sta pisati osim nekog glupog komentara tipa E SVAKA CAST ZA RECEPT ili LEKTIRU ili vec sta

problem je da nadjem ljude koji bi bili urednici da stalno pricaju o nekim temama imam mnogo tema koje same sebe zatvaraju kao npr recepti; prepricane lektire; i mnoge druge na koje nema sta pisati osim nekog glupog komentara tipa E SVAKA CAST ZA RECEPT ili LEKTIRU ili vec sta

pazi, ja volim da pomognem kad god mogu, ali da bih u necemu ucestvovao, to mora da me zainteresuje, i moram da verujem u to. Pretpostavljam da je tako i sa drugima. A dok ti forum izgleda ovako kako izgleda, dalje, dok nije optimizovan itd... tesko da ce neko i da se zaitneresuje... Zasto bi se neko trudio oko necega oko cega ni sam vlasnik nece da se potrudi !?
Ovo ti je cisto posmatranje iz realnog ugla...

pazi, ja volim da pomognem kad god mogu, ali da bih u necemu ucestvovao, to mora da me zainteresuje, i moram da verujem u to. Pretpostavljam da je tako i sa drugima. A dok ti forum izgleda ovako kako izgleda, dalje, dok nije optimizovan itd... tesko da ce neko i da se zaitneresuje... Zasto bi se neko trudio oko necega oko cega ni sam vlasnik nece da se potrudi !?
Ovo ti je cisto posmatranje iz realnog ugla...

pa kazi konkretno sta da menjam tamu necu da menjam jer je savrseno pregledna jeste prosta ali je pregledna a kazi sta da menjam osim toga

Back