Savet!!!

On reze CD-ove a cita DVD-jeve. Moj ti je savet da zaobidjes kombo uredjaje, lose su sepokazali, uzmi DVD rezac, oni vise nisu tako skupi (ja imam pioneer 107 d, zadovoljan sam), ili CD rezac (sta god da uzmes isto ti je sranje, osim plextora ali on i kosta dosta) i DVD plejer posebno.

Zlajat ti je dao O.K. savet (razumela si da sa combom ne mozes narezivati DVD). Besmisleno je kupovati combo kada kosta koliko i CD rezac + DVD citac, a pritom je i losiji, a u svakom slucaju ovi uredjaji su maltene potrosna roba tako da je bolje imati 2 nego jedan, duze ce trajati.
U svakom slucaju za nekih 60 do 65 evra mozes da kupis odlican DVD rezac (gore navedeni Pioneer 107D) koji isto funcionise i kao CD rezac, s tim sto na DVD(prazan kosta oko 30 din) staje 4700 MB, a na CD 700 MB(prazan kosta oko 20 din) sto je oko 7 puta vise mesta. Sam postupak rezanja je skoro isti, a sa tim uredjajem mozes naravno da citas CD i DVD i da narezujes i CD i DVD.

e sto volim ove sto mudruju "najbolje dvd rezac", alo za to vas niko nije ni pitao, komentar da su sve optike iste tj. istog kvaliteta su sranje!!!!! lite on je dosta bolji i od teac-a, lg-a, asus-a, i ostalih sranja. Tebi preporucujem cd-rw Lite-on i dvd-rom iste marke.

A gde ste to culi da su se kombo uredjaji lose pokazali???? Bas me zanima (zaobidjite LG pri pomisli na pitanje) i kako su se to lose pokazali sta se desilo jesu li crkavali vise od ostalih ili sta???
Ja nemam te podatke pa bih bas voleo da znam sta je razlog!
Da li ste to podlegli opstem utisku i prici ljudi ili sta???

P.S. dajte neku statistiku!!!!

radoznala 2:
Zelim da kupim rezac. Sta mislite o COMBO DRIVE LG CDRW + DVD 52/32/54/16 ?
Treba mi za kucnu upotrebu. Da li on sem sto cita DVD, moze isti i da narezuje :?:
Combo koristim oko godinu dana,režem tu i tamo (oko stoCD do sad dali je to puno ili malo sve zavisi... )nije se kvario radi OK .Combo samo čita DVD ali ih ne narezuje

lichno iskustvo.
i ja sam se tako hvalio da mi lepo sony rezac radi ,medjutim, kad je proslo 1.5 god. sony je chitao neke diskove i po pola sata ,mada je rezao lepo jos nedelju dana i onda "ni slike ni tona".
toliko o cd-rw iz mog ugla.
koliko znam jedino teac-ovi rezaci oni stari 8,16 i 32x su nepoderivi,jer imam druga koji je prerezao vise stotina diskova(hiljadu),ima ga vise od 5 god(uzo polovan!!!!) i jos perfektno radi ,toliko od kvalitetu cd rw .

pozdrav

Sta bre imate protiv Combo uredjaja?
Ako neko nema visak napajanja (a kod nas je vecina no-name - fabrique en Chine od 'celih' 300W) kombo mnogo dobro dodje.
E sad vecina ti rece da zaobidjes LG i tu su bar pogodili.

Dalje, ne znam sta to fali Sony-ju i Teacu, to prvi put cujem , odnosno citam bas ovde (kao i ovo za Combo). Naravno, Lite-On je mnogo dobar, Plextor najbolji ali i najskuplji.

I na kraju ako se odlucis za DVD rezac ne znam zasto uzimati 107D, kad je izasao 108D koji moze da reze i double layer diskove (koji BTW kostaju 5-6€, ali ko zna zasto je to dobro).

Iz iskustva sam rekao da kombo uredjaji se nisu pokazali. Znaci ne pricam o jednom kombo uredjaju koji je dobar (ili nije dobar), vec o vecoj kolicini. Znam bar pet uredjaja koji su imali problema u radu za veoma kratko vreme od kupovine, i sigurno da nisu resili neke probleme koji se vuku od starta, tj. pojave kombo uredjaja. Druga stvar je sto su sva ta integrisana resenja sama po sebi diskutabilna. Sto se tice TEAC-ovih rezaca, ja sam skoro "sahranio" poslednji 24-brzinac, koji je inace pregurao strahovit broj diskova (preko 3000 diskova). Inace je kupljen krajem 2001 godine, tada odradio gomilu posla za kratko vreme, i onda "rekreativno" reckao po malo. On i sad cita (ne sve)diskove, samo nece da reze. Cak i brise RW diskove.

zlajat:
Iz iskustva sam rekao da kombo uredjaji se nisu pokazali. Znaci ne pricam o jednom kombo uredjaju koji je dobar (ili nije dobar), vec o vecoj kolicini. Znam bar pet uredjaja koji su imali problema u radu za veoma kratko vreme od kupovine, i sigurno da nisu resili neke probleme koji se vuku od starta, tj. pojave kombo uredjaja. Druga stvar je sto su sva ta integrisana resenja sama po sebi diskutabilna. Sto se tice TEAC-ovih rezaca, ja sam skoro "sahranio" poslednji 24-brzinac, koji je inace pregurao strahovit broj diskova (preko 3000 diskova). Inace je kupljen krajem 2001 godine, tada odradio gomilu posla za kratko vreme, i onda "rekreativno" reckao po malo. On i sad cita (ne sve)diskove, samo nece da reze. Cak i brise RW diskove.

Pa koje je to iskustvo???
Ja znam znam za stotinu urejdaja koji su kombo i jos nije bilo reklamacije.
Svima rado preporucujem Lite-ON combo a ja konkretno imam MSI.
O Lite-ON-u nemam sta lose da se kaze zaista su fenomenalni! Mozda su malo bucniji nego sto bi trebalo ali ni drugi nisu bas necujni.
Sto se MSI-a tice radi odlicno narezao je gomile (i jos jednom gomile) diskova i jos radi savrseno (evo mu je prva godisnjica) mozda ima malo sporiji mehanizam ali ok pa to i nije profesionalni urejdaj! LG, ASUS i ostale ne komentarisem jednostavno to nisu uredjaji koje preporucujem da neko stavi u masinu!

Back