Savet

Lookeed

Zainteresovan član
Poruka
181
Postovanje,
Verovatno ste imali slicnu dilemu koju ste uspesno resili pa se nadam da cete pomoci i meni.
Imam cerkicu od 11 godina koja me duze vremena masira da joj kupim mobilni. Uspesno sam odolevao braneci se da to bas nije mnogo zdravo da ga deca nose dok se razvijaju jer uz sve lose stvari od kojih se nemozemo odbraniti a kojih ima u izobilju oko nas samo im fale mobilni telefoni….
Ali kako to biva svemu dodje kraj pa i mom otporu jer ceo razred nosi mobilne telephone pa i mnogo losiji ucenici od nje tako da ispada da je namerno kaznjavam a to mi nije zelja pa dodje vreme da se opredelim koji bih mobilni pazario.Posto je ovo u opciji razmatranja i treba da bude nekakvo iznenadjenje neodlucan sam u par stvari :
 Dali kupiti novi telefon s obzirom da su to deca koja ce ga vucati i vrlo verovatno brzo ostetiti? A moze se desiti da bude izgubljen ili ukraden sto nije redak slucaj po skolama?
 Kolikog se novca odreci u tu svrhu a da vuk bude sit i ovce na broju (necu se meriti s ekstremima jer ima neki koji nose telefone od po 250 evra)
 Da li treba voditi nekog racuna o kompatibilnosti s telefonima koji postoje u porodici : ja imam Nokiu 3650
 Posle duzeg razmisljanja suzen izbor na sledece: SonyEricson T230 ; Ssimens CF62 ;
Noku 3510i

Sta mi mozete reci o odabranim telefonima i ucinjenom izboru ? Ima li neko neki bolji predlog ili savet?
Unapred se zahvaljujem na utrosenom vremenu i razumevanju .

Pozrav
:P

Lookeed:
Postovanje,
Verovatno ste imali slicnu dilemu koju ste uspesno resili pa se nadam da cete pomoci i meni.
Imam cerkicu od 11 godina koja me duze vremena masira da joj kupim mobilni. Uspesno sam odolevao braneci se da to bas nije mnogo zdravo da ga deca nose dok se razvijaju jer uz sve lose stvari od kojih se nemozemo odbraniti a kojih ima u izobilju oko nas samo im fale mobilni telefoni….
Ali kako to biva svemu dodje kraj pa i mom otporu jer ceo razred nosi mobilne telephone pa i mnogo losiji ucenici od nje tako da ispada da je namerno kaznjavam a to mi nije zelja pa dodje vreme da se opredelim koji bih mobilni pazario.Posto je ovo u opciji razmatranja i treba da bude nekakvo iznenadjenje neodlucan sam u par stvari :
 Dali kupiti novi telefon s obzirom da su to deca koja ce ga vucati i vrlo verovatno brzo ostetiti? A moze se desiti da bude izgubljen ili ukraden sto nije redak slucaj po skolama?
 Kolikog se novca odreci u tu svrhu a da vuk bude sit i ovce na broju (necu se meriti s ekstremima jer ima neki koji nose telefone od po 250 evra)
 Da li treba voditi nekog racuna o kompatibilnosti s telefonima koji postoje u porodici : ja imam Nokiu 3650
 Posle duzeg razmisljanja suzen izbor na sledece: SonyEricson T230 ; Ssimens CF62 ;
Noku 3510i

Sta mi mozete reci o odabranim telefonima i ucinjenom izboru ? Ima li neko neki bolji predlog ili savet?
Unapred se zahvaljujem na utrosenom vremenu i razumevanju .

Pozrav
:P
SE T230 ima najgori ekran od ta 3ri i tastatura veoma teska za rukovanje misli se na gornja dva tastera yes i no. Dalje prilicno se kvare SE. Da me ne shvatite pogrsno ja imam SE izmedju ostalih telefona ali nikako taj model. Znaci ili simens ili nokia jedino je taj simens bas deciji telefon i manji je od nokie koja je vise za nekog odraslog.
Nadam se da sam malo pomogao a polovan pa ako kupite od nekog prijatelja i znate da nece da vas izradi ok, ovako to je ipak na vama...

ja bih razmislio o ova tri: Nokia 3410 (crno beli, ali veoma dobar i robustan telefon), Nokia 6100 (mali, u boji, lagan) ili Nokia 6610 (malo mocniji od 6100, ali nisam siguran da detetu od 11 god to treba!)

Evo da te Milojko posavetuje.

1. Odrediš koliko para misliš da potrošiš.
(ovo si već odradio)

2. Otprilike izdvojiš modele koji dolaze u obzir za te pare.
(nađi još par telefona za slične pare)

3. Pustiš da zlato tatino izabere jedan od 4-5 ponuđenih. Dakle, prvo iz novina, tj. sa interneta, a posle je odvedi u radnju, neka svaki vidi "iz ruke".

Jer, bolji ekran ili bolji Bluetooth ništa ne znače ako (na primer) ne može da odsvira popularnu melodiju. Deca, tj. tinejdžeri imaju svoja merila vrednosti. Pusti neka sama izabere, biće najsrećnija, a samim tim i telefon će biti najbolji !

Back