SAVET

valery:
a ti si mi sva zrela...

Аха! :wink:

Јел човек са њом прекинуо одавно? Јесте!
Јел са тобом већ две године? Јесте!
Јел се волите и лепо слажете? Да!
Јеси ли и ти имала неког момка у животу пре њега, као што и он има своју заједничку прошлост са неком другом девојком? Јеси! (Претпостављам!)
Да ли се он и даље пали на њу, пати ли за њом? Кажеш да не!
Да ли су сада само пријатељи који се крећу у истом друштву? Да!

Па који ђаво оћеш?
Ја лепо предлажем да поченш да му правиш сцене, да тражиш да прекине да се виђа са својим досадашњим друштвом, да га не пушташ ни корак да мрдне без тебе, да њу уватиш насамо и да јој запретиш да ћеш јој бацити масну соду у очи ако је још једном видиш у близини твог момка....а ако све то не успе, шутни га, брате, зашто би била срећна кад не мораш?

valery:
sa deckom sam vec skoro 2 godine.jako ga volim a i on mene u to sam sigurna.problem je u tome sto se on intenzivno druzi sa bivsom devojkom,povezani su jer je to veliko drustvo,i on ako zeli da vidja svoje prijatelje mora da bude i u njenom drustvu.ne predstavlja mi problem kada su oni svi zajedno,ali desavalo se da na kraju ostanu njih dvoje-troje,tako da se svede na to da on dosta razgovara sa njom..
nije mi prijatno kada cujem da ide bilo gde sa njima gde ce i ona biti,odmah pravim filmove u glavi,pogotovo kada se radi o nekom pijancenju,a ja nisam tamo.
ne znam da li ja nisam normalna,ili sam preterano ljubomorna,ali to mi se ne dopada i brinem.reka sam mu da mi smeta sto ostaje i razgovara sa njom,on se samo smeje i kaze da je to sve proslost i da su sada dobri prijatelji,da sam ja jedina i tt...
kakva su vasa misljenja na ovu temu?da li bi trebala da prihvatim njihovo PRIJATELJSTVO kao nesto normalno?
hvala unapred...

Apsolutno NIJE NORMALNO da se druži sa bivšom devojkom!!! To je apsurdno. Druže se oni tako, druže se..... a onda se lepo sete zajedničkih trenutaka, pa malo proradi romantika, pa se lepo kresnu.............. pa onda iju, ništa, ništa............ Možeš da budeš potpuno sigurna da to nikako neće na dobro izaći.

OK je verovati nekome, imati poverenja, biti siguran u sebe, ali druženje sa bivšom devojkom...... izvini ali to je čista glupost.

Veoma je moguće da zavlači i tebe i nju.

Ovo što ti pišem, govorim iz bogatog ličnog iskustva. U praksi, ovo uvek krene na loše.
Ja bih zbog devojke koju volim bez razmišljanja prekinuo sve kontakte sa bivšim devojkama i ne mislim da je to nešto tragično.

Inače i sam fenomen muško-ženskih prijateljstava je priča za sebe. Znam da će mnogi reći da nije tako, ali u takvom odnosu UVEK, ALI UVEK je neko zaljubljen i potajno se nada da će doći do nečega više.

valery:
sa deckom sam vec skoro 2 godine.jako ga volim a i on mene u to sam sigurna.problem je u tome sto se on intenzivno druzi sa bivsom devojkom,povezani su jer je to veliko drustvo,i on ako zeli da vidja svoje prijatelje mora da bude i u njenom drustvu.ne predstavlja mi problem kada su oni svi zajedno,ali desavalo se da na kraju ostanu njih dvoje-troje,tako da se svede na to da on dosta razgovara sa njom..
nije mi prijatno kada cujem da ide bilo gde sa njima gde ce i ona biti,odmah pravim filmove u glavi,pogotovo kada se radi o nekom pijancenju,a ja nisam tamo.
ne znam da li ja nisam normalna,ili sam preterano ljubomorna,ali to mi se ne dopada i brinem.reka sam mu da mi smeta sto ostaje i razgovara sa njom,on se samo smeje i kaze da je to sve proslost i da su sada dobri prijatelji,da sam ja jedina i tt...
kakva su vasa misljenja na ovu temu?da li bi trebala da prihvatim njihovo PRIJATELJSTVO kao nesto normalno?
hvala unapred...

Evo ti moje iskustvo! Ja sam u prijateljskim osnosima sa bivsim deckom sa kojim sam bila 2 god u vezi i sa kojim sam tacno pre dve god raskinula... cujemo se svaki dan vidjamo kad god imamo vremena, mene uvek zove kad ima problema bilo kakve prirode narocito kad ima ljubavnih problema, kad mu splasne samopouzdanje i sl.... ja sam mu zaista najiskreniji prijatelj a i on meni!!!!!!!!!!!! Ali nista vise, mi i ne pricamo o proslosti i nasoj zavrsenoj vezi tako da ako te taj decko voli nemoj da sumnjas u njega i njegovu vernost!!! Kad sam nasla novog decka on je bio ljubomoran na mog bivseg decka - prijatelja i cimao me kako to nije u redu bla bla bla ali se i sam uverio da smo mi samo prijatelji... jos dosta ljudi poznajem koji su ostali u cisto prijateljskim odnosima sa bivsim partnerima.. Tako da samo opusteno i bez ljubomore i davljenja!!1 Pozdrav!!!!

valery:
hvala unapred...

hm
bila bi malo oprezna

Ja sam pre ili kasnije provalio da su sve moje "drugarice" sa kojima sam se družio, ustvari bilo zaljubljene u mene. I ma koliko ja to nisam želeo da priznam na kraju se ipalo da je ipak tako. E zbog toga, sumnjam u muško-zenska prijateljstva. Ne kažem da nisu moguća, ali su retka. A što se tiče prijateljstva sa bivšom devojkom......? "Ma ajte molim vas, dva kilometra vozio autobus sa vezanim očima."

mozhda jesu retka, ali su neshto najbolje na svetu. Ja bi umrla bez najboljeg druga. Do jaja je kada imash nekoga ko cje da umiri tvoja tipichno zhenska histerisanja (u mom sluchaju)... Kontam ja da se deshava da se neko s kim se druzhish nalozhi na tebe, ali kada uspesh stvarno da nadjesh neku bash bash drugaricu, videcjesh o chemu pricham...
pozzz =)
shto se tiche druzhenja sa bivshim - nema shanse

Apsolutno NIJE NORMALNO da se druži sa bivšom devojkom!!! To je apsurdno

Ууу..јеее...
Онда би га под хитно требало послати код психијатра....то је нешто ненормално....мислим да је забрињавајуће.... то никад и нигде није било!

Треба да брине, наравно, да се ждере...да мучи и себе и њега.....зар није леше тако него да ужива у складној вези?

Ma ne mozete toliko da generalizujete!!!!!! I moj bivsi decko ja u pocetku bio moj prijatelj skrivenih namera... pokusavao je i pokusavao da me vrati ali kad je video da je to bezuspesno odustao i pomirio se s tim da smo samo prijatelji... on sad ima devojku za kojom sece vene i kao sto rekoh kad mu zaskripi UVEK mene pozove jer zna da cu mu dati iskren nepristrastan savet...
Slazem se da ce neko uvek biti zaljubljen bar malo, mozda je i bivsa devojka Valerinog decka jos zaljubljena u svog bivseg i ima skrivene namere, ali ako je on raskrstio sa tom vezom to je NAJBITNIJE!!!! Valeri ne daj da te pokolebaju ostali forumasi, volite se i uzivajte... nemoj da pravis problem tamo gde ga nema!!!!!

valery:
hvala unapred...

Aha samo ti gledaj to "prijateljstvo" kao na nesto normalno...najbolje bi bilo jos da ga pustis da prespava kod nje...daj devojko jel ti stvarno verujes u te price da su oni "samo"prijatelji???Budi opreznija!

valery:
hvala unapred...

Da sam na tvom mestu,razgovara bih sa njim,rekla bih mu da mi smeta.E sad po njegovoj reakciji ces videti da li on jos uvek "trza" na nju,ali je malo glupo da mu zabranjujes da se vidja sa njom.Da li bi i ti prestala da se vidjas u istom drustvu sa bivsem deckom a da ti je ok ortak?Ako verujes decku i ako te stvarno voli,onda ne vidim problem u svemu tome.Ali ako si nesigurna u njegova osecanja prema tebi,onda ce ti i dalje to predstavljati problem.

shaddow:
Ja sam pre ili kasnije provalio da su sve moje "drugarice" sa kojima sam se družio, ustvari bilo zaljubljene u mene. I ma koliko ja to nisam želeo da priznam na kraju se ipalo da je ipak tako. E zbog toga, sumnjam u muško-zenska prijateljstva. Ne kažem da nisu moguća, ali su retka. A što se tiče prijateljstva sa bivšom devojkom......? "Ma ajte molim vas, dva kilometra vozio autobus sa vezanim očima."
U uuuuuu.....pa da prekidamo mi onda komunikaciju ...mislim dok smo jos na vreme ?? :shock:

Tesko da ovde mozes naci pomoc..ali dobro..slusaj,i ja sam imala vezi koja je tajala godinu i 7 meseci,odjednom se prekinula i ja sam patila narednih godinu dana.On je sve vreme potencirao da se druzimo i budemo,jel,najbolji prijatelji.Ja sam pristala samo da bi bila u njegovoj blizini u nadi da cemo se pomiriti.Lepo se ponasao,svaki put me poljubio u obraz kad me vidi ali nista vise od toga.Svaki cas sam ocekivala da ce se nesto promeniti i duuuugooo se nadala.Naravno da se nista nije promenilo ali mi smo postali ZAISTA JAKO JAKO JAKO DOBRI PRIJATELJI!!!!I ako smo se druzili i vidjali non stop i on mi je pricao o gomili nekih devojaka,ja sam sve vreme mislila da zeli da me pravi ljubomornom,medjutim ne,on je mene stvaro zeleo za prijatelja.Verovala ili ne ljubav se ugasila i sa moje strane,kako, ne znam.Skoro me je drugarica pitala za njega i pita da li bi bila sa njim sada ako on to pozeli,ja sam se nasmejala i rekla joj nikada vise.Mnogo mi je drag i jedan drugome pricamo sve.E sad,ako tebi to toliko smeta i ako se ti bojis,prvo moras sa sobom da rascistis,da li mu verujes ili ne.Ti ga gledas u oci kad pricate i jedino ti mozes da procenis njegovu iskrenost.Razumem da ti smeta i ako zelis da i on to ozbiljno shvati,jednostavno mu reci da poseti forum i procita sve ove nase odgovore,naravno ako ne uspevas ili se stidis da mu to ti sve lepo objasnis.Od inata i ljubomore,nema nista.Koliko sam ja razumela,ti ne zivis u Srbiji...ili ja nisam dobro shvatila....pa je mozda kod vas u pitanju i daljina.Ako je to...onda mozda tu posoji i nesto drugo ali da ne sirimo temu ako nisam razumela.Poz!!!

Najbolje bi bilo da mu otvoreno kazes da ti njihovo druzenje smeta,ako te voli i razume ne bi trebalo toliko da se druzi sa njom,dovoljno je da se javi i poprica,inace ne verujem u musko zenska prijateljstva, narocito posle ljubavi...............

Back